Panny Prażanki - Rambla już w nowym domu

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon wrz 07, 2009 8:14 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

Ale tu ruch :roll:
Kofi buszuje po mieszkaniu, ale łazienkę traktuje jako swoją bazę i raz na jakiś czas wraca do niej pomieszkać. Układa się wtedy w swojej budce, na drapaku albo na pralce i odsypia stresy.
W pozostałym czasie zwiedza, nadal bardzo jest ostrożna i każdy głośniejszy dźwięk czy gwałtowniejszy ruch powoduje jej ucieczkę do łazienki.
Syczy, buczy, prycha na moje koty i próbuje atakować.
Koty mam anielskie (wbrew tytułowi mojego wątku ;)) - mają to w nosie i kompletnie nie reagują na te zaczepki. Więc na szczęście konfliktów nie ma. Blusia też - poza tym pierwszym siurem - na razie nie szaleje. Odpukać...
No i zaczęliśmy akcję wychowawczą, jeśli chodzi jedzenie. Miski Kofi już nie stoją cały dzień z zawartością (a do tego była przyzwyczajona), tylko pojawiają się 2 razy dziennie. W dodatku w środku niekoniecznie jest to, co kotek chciałby tam zastać. Dzisiaj rano był np. suchy Hill's. Zdumiona i wielce zdegustowana kota przez pół godziny jojczyła i tłumaczyła mi, że nie będzie tego jeść. Potem skapitulowała, jak wychodziłam z domu, siedziała nad miską i miną cierpiętnicy skubała tego Hill'sa :twisted:
Ostatnio edytowano Pon wrz 07, 2009 13:14 przez Aleba, łącznie edytowano 2 razy
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Pon wrz 07, 2009 10:44 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

Chociaz idzie w dobrą stronę. :ok:
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon wrz 07, 2009 11:15 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

Aleba pisze:Ale tu ruch :roll:

tak, jakbyś w domu miała za spokojnie :roll: :twisted:

sanna-ho

Od: Wto sie 28, 2007 13:41

Post » Pon wrz 07, 2009 14:40 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

sanna-ho pisze:
Aleba pisze:Ale tu ruch :roll:

tak, jakbyś w domu miała za spokojnie :roll: :twisted:

No nie mam spokojnie.
Przede wszystkim zrobiło się głośno. Kofi - poza syczeniem, warczeniem, buczeniem i prychaniem - wydaje z siebie także donośne miauki. Bardzo donośne miauki...
Powiedziałabym wręcz, że jest rozhisteryzowanym wydzierusem. Zupełnie jak jej siostra Rezedzia :twisted:
Alfons Allais

Aleba

Post » Pon wrz 07, 2009 15:29 Re:

7 XI 2007 Aleba pisze:W tej chwili Ramona odbywa intensywny kurs oswajania z siostrami - bo niesty od rana, od kiedy ją wypuściłam, odchodziło regularne syczenie i warczenie. W efekcie Rambla, Rixa i Rezeda jak co dzień pospały się za kiblem, a Ramona siedziała w transporterze i zawodziła, bo jej smutno.
Postanowiłam wziąć byka za rogi, a Ramonę za kark i wsadziłam ją prosto w kocie kłębowisko za kiblem. 2 łaciate panny są tak zaspane, że chyba im wszystko jedno. Rixa trochę niezadowolona, ale nie jest agresywna. Okazuje się, że główną autorką tych syków i wrzasków jest właśnie Ramona, a pozostałe dziewczyny tylko odpowiadają na jej występy.
No nic, Ramona siedzi w gnieździe, trochę się sroży, ale nie ucieka do transportera i nie śpiewa arii. Może wreszcie będzie ciszej :roll:

hyhy, od początku tak było :mrgreen:

takie geny, panie tego.

sanna-ho

Post » Pon wrz 07, 2009 15:31 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

A ja całkiem poważnie zapytam, co zrobić z wyjcami? :roll: Mam takie dwa i coraz bardziej się boję, że skoro słychać je przez dwie pary zamkniętych drzwi, to i słychać je u sąsiadów. Na miejscu sąsiadów zabiłabym mnie i wyjce. :?
Obrazek

Agneska

Post » Pon wrz 07, 2009 16:22 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

tak poważnie, to nie wiem :(

logicznie, to usunąć przyczyny, ale jak kot zdrowy i otoczenie ok, to jak znaleźć przyczyny?
może po prostu taki typ :twisted:

sanna-ho

Post » Pon wrz 07, 2009 17:05 Re: Re:

sanna-ho pisze:
7 XI 2007 Aleba pisze:W tej chwili Ramona odbywa intensywny kurs oswajania z siostrami - bo niesty od rana, od kiedy ją wypuściłam, odchodziło regularne syczenie i warczenie. W efekcie Rambla, Rixa i Rezeda jak co dzień pospały się za kiblem, a Ramona siedziała w transporterze i zawodziła, bo jej smutno.
Postanowiłam wziąć byka za rogi, a Ramonę za kark i wsadziłam ją prosto w kocie kłębowisko za kiblem. 2 łaciate panny są tak zaspane, że chyba im wszystko jedno. Rixa trochę niezadowolona, ale nie jest agresywna. Okazuje się, że główną autorką tych syków i wrzasków jest właśnie Ramona, a pozostałe dziewczyny tylko odpowiadają na jej występy.
No nic, Ramona siedzi w gnieździe, trochę się sroży, ale nie ucieka do transportera i nie śpiewa arii. Może wreszcie będzie ciszej :roll:

hyhy, od początku tak było :mrgreen:

takie geny, panie tego.

Okrutna jesteś, wiesz? :evil:
Tak zabić we mnie ten nikły cień nadziei, że może jak się przyzywczai do otoczenia, to się uspokoi :evil:
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto wrz 08, 2009 0:01 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

:oops: to niechcący było

ale pewnie i tak znajdzie się ktoś, kto zamiast nudnego i cichego piecucha będzie wolał żywiołową i gadulską pannicę ;)

sanna-ho

Post » Wto wrz 08, 2009 8:58 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

Cały czas trzymam kciuki :ok: :ok: :ok:
...Obrazek...Obrazek

kussad

Od: Pt paź 13, 2006 9:59

Post » Wto wrz 08, 2009 12:37 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

jak tam Śpiewaczka?

Dużo ciepłych myśli przesyłamy z Arią :twisted: !

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

Post » Wto wrz 08, 2009 19:11 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła :( Błagam o DT dla niej...

8O
Rezeda z Ramoną/Kofi ganiają się po domu. I wygląda na to, że całkiem dobrze się bawią 8O
Alfons Allais

Aleba

Post » Wto wrz 08, 2009 21:06 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła, szukamy domu...

Ha! To jednak szybka integracja? :-)
Obrazek

Agneska

Post » Wto wrz 08, 2009 21:11 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła, szukamy domu...

W ramach dalszego ciągu integracji: Kofi pogoniła Cyzia, więc Cyzio pogonił Blusię :(
Siedzi teraz biedna pod łóżkiem i nie mogę jej podać leków...
Alfons Allais

Aleba

Post » Pt wrz 25, 2009 9:11 Re: Panny Prażanki - Ramona wróciła, szukamy domu...

Jak sytuacja na froncie?

_kathrin

Od: Wto lip 31, 2007 16:53

[poprzednia][następna]