CHORA KOTKA UCIEKłA ok. Klifa. Nadal szukamy Fuksi!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt sie 10, 2007 19:15

Katy pisze:
Tweety pisze:GreenEvil odebrała ostateczną fakturę za kocie maluchy tj. dzieci Fuksi miesięczny pobyt wraz z leczeniem wyniósł niecałe 1200 zł. Green jak przyjedzie do domu to poda konkretną kwotę.

1200 zł, bardzo duża kwota... :(

Szukałam Fuksi w okolicach Klifa. Rozmawiałam z dwiema karmicielkami, żadna Fuksi nie widziała... Zostawiłam też kontakt jednemu panu, który mieszka w okolicy i widuje koty. Widziałam kilka kotów, ale Fuksi ani śladu :(

Kwota rzeczywiście nie obojętna. Chociaż za dzień pobytu malucha wraz z leczeniem wychodzi 20 zł.
Dziękuję Ci bardzo za kolejną próbę znalezienie Fuksi.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Od: Śro lip 12, 2006 22:34

Post » Pt sie 10, 2007 19:21

Mamuśka. Dziękuję Ci za uzupełniające wyjaśnienia.
Jano. Prośba do Ciebie. Zmień tytuł wątku, dopisując o poszukiwaniach osób z okolic KLIFA do rozwieszania plakatów. Dziękuję Ci bardzo.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Pt sie 10, 2007 20:42

Kociareczka pisze:
Katy pisze:
Tweety pisze:GreenEvil odebrała ostateczną fakturę za kocie maluchy tj. dzieci Fuksi miesięczny pobyt wraz z leczeniem wyniósł niecałe 1200 zł. Green jak przyjedzie do domu to poda konkretną kwotę.

1200 zł, bardzo duża kwota... :(

Szukałam Fuksi w okolicach Klifa. Rozmawiałam z dwiema karmicielkami, żadna Fuksi nie widziała... Zostawiłam też kontakt jednemu panu, który mieszka w okolicy i widuje koty. Widziałam kilka kotów, ale Fuksi ani śladu :(

8O

To niemożliwe!

Chyba, że tam tych karmicielek jest więcej.

Jak byłam tam z Ewą (Ewik), to jedna mówiła, że widziała jakąś kotkę i to według niej była Fuksia.
Jednak pyszczkowi się nie przyglądała, zapamiętała tylko umaszczenie, pównała ze zdjęciem i stwierdziła, iż to uciekinierka. :roll:

Jak to niemożliwe?
Jak szłam w kierunku ul. Miłej to doszłam do budki gdzie urzędują koty, za Klifem. Niedaleko budki w śmietniku grzebała starsza kobiecina. Zapytałam, czy dokarmia koty z tej budki, powiedziała że tak. Zapytałam czy widziała kotkę, powiedziała że nie, generalnie nie była zbyt rozmowna.
Póżniej wracałam i spotkałam inną panią, która była przy budce. Ta miała klucze od tej siatki, która ogradza budkę, ale i ona nie widziała Fuksi. Też nie była zbyt rozmowna. Ta pierwsza była siwa, słabo słyszała i była w szarym płaszczu. Druga była trochę młodsza i była w różowym płaszczu.
Obrazek

Koty łączą ludzi, którzy w innym przypadku nigdy by się nie spotkali.

Katy

Od: Pon sie 05, 2002 18:57

Post » Pt sie 10, 2007 23:25

Dokladna kwota za pobyt glutow na sggw to 965,13+295,08 zl.

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Sob sie 11, 2007 0:15

GreenEvil pisze:Dokladna kwota za pobyt glutow na sggw to 965,13+295,08 zl.

pzdr
GreenEvil

Łącznie Fundacji AFN na Życie przyszło zapłacić za pobyt maluchów Fuksiarki 1.260,21 zł.
GreenEvil. Uprzejmie proszę o dane drugiej strony sumy bilansowej /dotychczasowy przychód/.
Uprzejmie proszę osoby zainteresowane losem maluchów o drobne wpłaty na konto fundacji, która podjęła się opieki nad nim podczas ich pobytu w Warszawie.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob sie 11, 2007 0:48

Od czasu do czasu czytam wątek, chociaż teraz nie mogę wiele pomóc, bo nie mam czasu na poszukiwania. Wydaje mi się, że koniecznie trzeba zwrócić baczniejszą uwagę na znaki szczególne wyglądu Fuksiary, te które nie ulegają zmianom w miarę upływu czasu. Jeżeli kotka przeżyła, to można przypuszczać, że wygląd pyszczka zmienił się, nie jest już tak charakterystyczny. Wg mnie najbardziej charakterystyczne cechy wyglądu koteczki to białe paluszki. Pisałam już o tym wcześniej, wymieniłam wtedy jeszcze inne cechy jej umaszczenia, które należałoby podkreślić na plakatach. Uważam, że obecny opis kotki jest niewystarczający. I to tyle. Piszę to wszystko tylko dlatego, żeby przybliżyć dzień odnależenia koteczki.

Moja koteczka też jest buraską i wiem, że każdy burasek ma swoje znaki szczególne, ale czasem naprawdę trudno je nazwać. Buraski oprócz różnic w umaszczeniu mogą się różnić kolorem oczu. Moja np. ma zielone. U Fuksiary wg fotki wydają się być zielono-miodowe. Z pewnością nie są to oczy brązowe.

Pozdrawiam.

Jaga_17

Od: Czw wrz 22, 2005 17:45

Post » Sob sie 11, 2007 12:03

W biegu na moment dopadłam komputera i chciałam się dowiedzieć co się dzieje na polu poszukiwań. Żałuję, że nie mogę się przyłączyć.

Waldemar, czy coś ominęłam, czy też miałeś być w Wawie?

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Sob sie 11, 2007 12:05

Słuchajcie, a czy ktos był na Paluchu?
Obrazek

Ewik

Od: Pt lip 25, 2003 22:55

Post » Sob sie 11, 2007 21:44

dellfin612 pisze:W biegu na moment dopadłam komputera i chciałam się dowiedzieć co się dzieje na polu poszukiwań. Żałuję, że nie mogę się przyłączyć.

Waldemar, czy coś ominęłam, czy też miałeś być w Wawie?

Dobrze pamiętasz Delfin. Niestety plany musiałem zmienić. Obecnie planuję wyjazd w dniu 15 sierpnia /środa/.

Ewik. Jest w wątku wiadomość, że wolontariusze w schronisku "Na Paluchu" są powiadomieni o poszukiwaniach Fuksi i jej wyglądzie. Z osób piszących w wątku Fuksi i aktywnie uczestniczących w poszukiwaniach chyba osobiście nikt nie pojechał.

Warszawa. Halo, Warszawa.
Uprzejmie proszę osoby z Woli, Żoliborza, Koła, Powązek lub Muranowa o pomoc w rozwieszaniu plakatów wokół KLIFA na warszawskiej Woli. Do rozwieszenia 200 szt. plakatów z wizerunkiem zaginionej koteczki w formacie A-4.
Dziękuję.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Sob sie 11, 2007 23:41

Jaga_17 pisze: koniecznie trzeba zwrócić baczniejszą uwagę na znaki szczególne wyglądu Fuksiary, te które nie ulegają zmianom w miarę upływu czasu. Jeżeli kotka przeżyła, to można przypuszczać, że wygląd pyszczka zmienił się, nie jest już tak charakterystyczny. Wg mnie najbardziej charakterystyczne cechy wyglądu koteczki to białe paluszki.

I jeszcze oczko prawe - raczej pozostało takie "dziwne"
MamaObrazekObrazekObrazekObrazek
Prawdziwa egipska księżniczka z kairskiej ulicy....i książę o migdałowych oczach... rudy łobuz

Mayo

Od: Śro kwi 28, 2004 21:03

Post » Nie sie 12, 2007 1:13

Prośba do GreenEwil. Sprawdż wielkość wpłat na leczenie małych futrzaków Fuksi. Porównamy z wysokością kosztów i ustalimy ile brakuje. Łatwiej będzie zbierać znając wysokość kwoty pozostałej do pełnego zamknięcia kosztów. Dziękuję bardzo.
JANO. Zmień proszę tytuł, wpisując wiadomość o poszukiwaniu osób z okolic Woli i Żoliborza do wieszania plakatów. Dziękuję Ci.
Waldemar Turek
ObrazekObrazekObrazek

Waldemar

Post » Nie sie 12, 2007 10:34

kto może pomóc przy rozwieszaniu plakatów ?
potrzebne wpłaty za leczenie dzieci Fuksi

czy jest już wątek Fuksiaczków na Kociarni ?
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

Post » Nie sie 12, 2007 11:09

W poniedziałae bede w okolicach poszukiwań (po południu)
zajrzę więc na budowę i podwórka
Czy jest jakieś miejsce gdzie powinnam szczególną uwagę skierować?
nie jestem jeszcze w temacie bo kilka dni nie zaglądałam :oops:

ech... :( szkoda że jeszcze sie nam kocina nie odnalazła :(

Trzymam kciuki
pozdrawiam
Aia

Aia

Od: Pon lut 19, 2007 18:08

Post » Nie sie 12, 2007 13:28

Przypominam, że nadal mam kocyki Fuksi. Może przydałyby się jeszcze.

Aia, jeśli dasz rade jakoś wejść na teren budowy, to daj mi znać. Na pw wysyłam nr tel.

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Nie sie 12, 2007 13:49

podnoszę
Obrazek Obrazek Obrazek

wibryska

Od: Nie gru 17, 2006 18:41

[poprzednia][następna]