Whiskas, Kitekat, marketowe karmy - dlaczego NIE? cz. 2

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 16, 2007 11:15

nie podoba mi sie ze jedza samo suche bo mało pija,kupki sa takie suche znow :roll: jak po royalu a na sanabelle zawsze mialy ladne,Maja ma skłonnosci do krysztalow,nie chcialabym by wrociły,a na samym suchym,mało pijac i siusiajac to bardzo prawdopodobne :?

kasia essen

Od: Czw gru 15, 2005 9:19

Post » Pt mar 16, 2007 11:17

Witam,
Poradźcie mi proszę czym karmić kotki...
Mam dwa łobuzy w domu-kotkę 1,5 roku i kocurka 4m-ce...
Kotki dostają to co lubią...czyli Shebę w podstawkach (oczywiście kawałki w sosie,bo pasztety to choćby miały wyrosnąć są nietknięte!) i Royala suchego-teraz ze względu na młodzika Kitten a wcześniej miałam dla kotów wybrednych...
Whiskas w saszetkach jest tolerowany ale tak mało entuzjastycznie :D
Ostatnio wynalazłam nowe smaki Miamor w puszeczkach...nawet im zamakowały :P no i omawiany wyżej Gourmet jednostronnie opiekany znika z misek w niewyjaśnionych okolicznościach :lol:
Czy to dobre karmy według Was?
Czy polecicie mi coś lepszego?

kicia1

Od: Sob mar 03, 2007 11:02

Post » Sob mar 17, 2007 18:04

Jak zrobić Bannerek??

Nana

Od: Pon sty 01, 2007 14:20

Post » Śro mar 21, 2007 19:40

witam
od jutra zaczynam diete kotki po sterylce, niestety nie mam wagi/miarki karmy, moglby ktos mi pomoc i powiedziec ile zajmuje 50g Acany light/ Biomillu light (orientacyjnie w szklance 250ml)

dziekuje z gory

Braids

Od: Nie mar 04, 2007 9:05

Post » Czw mar 22, 2007 12:28

A ja mam takie zapytanie. Ostatnio zakupilam dla kici puszke Hill'sa dla kociat, bo mala wcina sucha tej firmy i chyba jej odpowiada. Poza tym zdrowe to :)
Ciekawilo mnie, ze na puszcze nie ma podanego skladu, ale, pomyslalam, Hill's to Hill's. Po wylozeniu w domu zawartosci do miseczki, od razu w ruch poszla "lopatka" i zaczelo sie zakopywanie miseczki. Dziwne, bo sucha bardzo lubi....Odkleilam wiec etykietke, pod ktora znalazlam sklad i.......zaczyna sie on identycznie, jak sklad Whiskasa, czyli mieso ( w tym przypadku kurczak) - min.4%...... 8O Za co wiec taka cena??? Nie dosc, ze kot samego tego ruszyc nie chce, to jeszcze karma jakosci Whiskasa....Dodam, ze to niemiecka puszka... Co jest napisane na polskiej puszcze Hill'sa dla kociat?
Obrazek

Carmi

Od: Czw lut 15, 2007 13:39

Post » Czw mar 22, 2007 12:35

wiekszosc karm produkuje dwie klasy produktow,te tansze,o gorszym składzie i te drozsze o składzie lepszym.Akurat hills obie ma drogie,poprostu trzeba czytac skład i wybierac te owysokiej zawartosci miesa

kasia essen

Post » Czw mar 22, 2007 12:38

Ja chcę kupić moim futrom na spróbowanie trochę Acany. Teraz jedzą Purinę Pro Plan i bardzo im smakuje, a Acana ma nieporównywalnie więcej mięsa niż Purina, więc chcę zrobić zamianę :D.

Little20

Od: Śro sty 11, 2006 11:13

Post » Czw mar 22, 2007 12:48

kasia essen pisze:wiekszosc karm produkuje dwie klasy produktow,te tansze,o gorszym składzie i te drozsze o składzie lepszym.Akurat hills obie ma drogie,poprostu trzeba czytac skład i wybierac te owysokiej zawartosci miesa

na szczescie ani Hill'sa ani Whiskasa Scarlett nie ruszy, ale......sa 2 wielkie sklepy specjalistyczne w publizu. Takie naparwde wielkie, supermarteky, gdzie kupi sie wszystko. I w jednym i drugim jest tylko 1 rodzaj Hill'sa. Niestety, kazda puszeczka ma zaklejony sklad, wiec trzeba by kazda w sklepie odklejac, by znalezc odpowiednia, choc to chyba nie mozliwe, aby puszki z jednej "kupy" ustawionych na polce sie miedzy soba roznily.....za te sama cene. I nie ma innego rodzaju. Juz raz na stronie niemieckiego sklepu wysylkowego ktos o tym pisal, ze na puszcze jest 4%, a na stronie producenta podaja 13% i co to ma znaczyc. A nawet jesli 13, to i tak niewiele na taka karme.....

Ile maja mieska polskie puszki Hill'sa? I jaka ma zawartosc sucha karma Hill'sa zakupiona w sklepie zoologicznym? Moze ten caly niemiecki Hill's jakis gorszy jest.... 8O
Obrazek

Carmi

Post » Czw mar 22, 2007 12:56

ja kupuje niemieckiego oto skład

Zusammensetzung:
Rind, Leber (min. 18 %), Hühnerfleisch (min. 18 %), Reismehl, Reis, Cellulosepulver, Calciumcarbonat, Calciumsulfat, Guar Gum, Kaliumchlorid, Cholinchlorid, getrocknete Bierhefe, Taurin, jodiertes Salz, DL-Methionin, Vitamine und Mineralien

tu masz inne rodzaje,roznia sie składem

http://www.zooplus.de/app/WebObjects/ZooShop.woa

dziekuje ze zwrociłas uwage na hillsa,własnie zauwazyłam ze ma Sojabohnenmehl

kasia essen

Post » Czw mar 22, 2007 13:13

kasia essen pisze:ja kupuje niemieckiego oto skład

Zusammensetzung:
Rind, Leber (min. 18 %), Hühnerfleisch (min. 18 %), Reismehl, Reis, Cellulosepulver, Calciumcarbonat, Calciumsulfat, Guar Gum, Kaliumchlorid, Cholinchlorid, getrocknete Bierhefe, Taurin, jodiertes Salz, DL-Methionin, Vitamine und Mineralien

tu masz inne rodzaje,roznia sie składem

ja mialam tego dla kociakow. Sklep ten znam, stad zamawiam puszki z tunczykiem i aloesem Schessir'a :D I to wlasnie na tej stronie, jak wyszukasz puszke Hill'sa dla maluchow i wejdziesz w opinie, jest tam tez wypowiedzic pewnej osoby na ten temat, ktora wlasnie zamawiala puchy z Zooplus'a

komentarz zatytulowany "Komische Konsitenz!!" Zakladam, ze znasz niemiecki.

Innego dla kociakow tu dostac nie moge, a ponoc w Polsce istnieje jeszcze pucha z tunczykiem.

Dam sobie calkowity spokoj z ta karma, bo nie ma sensu wydawac takie sumy, jak kot tego nie rusza (moze w przyszlosci te dla doroslych bedzie wcinala). Pozostane przy Schessirze (min 50% mieska + ryz itp.), Carny, Happy Cat, czy Miamorze. Tylko to akceptuje.

Tylko mnie zaskoczylo to mocno i chcialam wiedziec, co Wy wiecie na ten temat. Nie wiedzialam, ze Hill's produkuje te same karmy, za ta sama cene, a o roznym skladzie....

Sucha karme tez planuje jej zmienic, bo qupala czuc po niej w calym mieszkaniu, jak kociak wyjdzie z toalety.... Zastanawiam sie miedzy: Happy Cat, Nutrience, Almo Nature albo Nutro. Kasia, Ty za pewne znasz te wszystkie karmy, mozesz ktoras z tych w ogole polecic?
Obrazek

Carmi

Post » Czw mar 22, 2007 13:20

kasia essen pisze:dziekuje ze zwrociłas uwage na hillsa,własnie zauwazyłam ze ma Sojabohnenmehl

jego sklad i ciapkowatosc zaskoczyla i mnie i kotke. Tak nie mozna. Czlowiek sie stara zdrowo karmic koty, ufa weterynarzom, ze to naprawde dobra karma a tu taka przykra niespodzianka. Ani to pachnace, ani "miesne", i takie "kwiatki" jeszcze tu wrzucaja...

Polecam to: http://www.zooplus.de/app/WebObjects/ZooShop.woa samo zdrowie. Niestety nie do dostania w zwyklym sklepie zoologicznym..... :evil:
Obrazek

Carmi

Post » Czw mar 22, 2007 13:32

w zooplus tez kupuje :D hillsa ja raczej kupuje tego dla rekonwalestentow,w ramach przysmaku, a tak to animonda,miamior,schmussy z tunczyka.Z suchych sanabelle jedza,hillsa oral,leonardo (ale narazie w zoobi wyprzedany).Tych co podałas to nie probowalam,znacyz sie moje koty 8)

kasia essen

Post » Czw mar 22, 2007 13:35

co do karm ktore podałas składy sa na stronach,moje zadnej nie jadły choc mialam ochote na happy cat,ale w sumie drozszy od sanabelle ktore ma lepszy skład.Moje wcinały ostatnio leonardo,ktore ma 95 % miesa

kasia essen

Post » Czw mar 22, 2007 14:55

kasia essen pisze:w zooplus tez kupuje :D hillsa ja raczej kupuje tego dla rekonwalestentow,w ramach przysmaku, a tak to animonda,miamior,schmussy z tunczyka.

Czy ten hills dla rekonwalescentow tez dla kociakow sie nadaje? Co prawda mala juz sie wyleczyla z biegunek i wymiotow, tyje od ok. miesiaca, ale przez to oslabienie organizmu chyba malej grzybiczki dostala, bo jej troche siersci na lapce wypadlo. Dostalam od weta plyn do smarowania i juz jej chyba przechodzi, bo nawet taki meszek w tym miejscu sie pojawil. Pani wet mowila, ze juz nie potrzeba jej tych karm leczniczych, skoro juz je, przybiera na wadze i czuje sie swietnie. A jak Ty myslisz? Moze lepiej jej jeszcze od czasu do czasu cos takiego podac, bo to dopiero jakies 4 tygodnie temu wszystko wrocilo do normy.

kasia essen pisze:co do karm ktore podałas składy sa na stronach,moje zadnej nie jadły choc mialam ochote na happy cat,ale w sumie drozszy od sanabelle ktore ma lepszy skład.Moje wcinały ostatnio leonardo,ktore ma 95 % miesa

Nutrience ma wiele ziol, wiec jest to chyba jedna ze zdrowszych karm. Czytalam na jakiejs niemieckiej stronie, gdzie testuja karmy ludzie. ciao.de czy jakos tak. No i cena przystepniejsza. Za poltora kilo niecale 10€ I ponoc qpale nie "pachna" tak mocno...

Zusammensetzung:
Hühnerfleisch (35 %), Reis, Hühnerfett (stabilisiert mit Vitamin E und Zitronensäure), Mais, Weisse Beete, getrocknetes Hühnchen, Trockenei, Hühnerleber, Hefeextrakt, DL-Methionin, L-Lysin, Kräuter (Fenchel, Rosmarin, Bockshornklee), Studentenblumenextrakt, Kelp, Johannisbrot, Baldrian, Ingwer, Gelbwurz, Rosmarinextrakt, Schidigera Yuccapalmeneytrakt, Mineralien und Vitamine

Happy Cat dorwalam ostatnio w promocji. Bylo platikowe pudelko na karme, w srodku 1kg suchej junior, 1 puszka junior i probka suchej light. Wszystko w cenie 1 paczki kilogramowej suchej HC, czyli 6,99€ Jeszcze nie podawalam, bo czekam az hills sie skonczy. Ale wtedy na pewno zdam relacje czy smakuje, bo moja mala wybredna jak nie wiem, wiec bedzie dobrym testerem :D
No i wlasnie te Leonardo. Tyle czytam ze takie wspaniale, a w Niemczech nigdzie znalezc nie moge....Skad to bierzesz?
Obrazek

Carmi

Post » Czw mar 22, 2007 14:58

do niedawna było tu i w zoobi ale ostatnio wysprzedane wszedzie :roll:

http://www.tierxpert.de/index.php?cPath ... 593293ef7d

ja zamierzam skontaktowac sie z przedstawicielem
a co do tego hillsa dla rekonwalestentow,kociakowi pewnie mozna podac bo jest to karma wysoko energetyczna,ja daje raz w miesiacu,puszka na dwa koty i fretke

http://www.krakvet.pl/product_info.php? ... cts_id=120

kasia essen

[poprzednia][następna]