(4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szarcia(*),Deesiu kocham Cię (*)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 01, 2019 12:24 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Obrazek
Obrazek
Obrazek

I urodzinowy spacer..
ObrazekObrazek
Obrazek

Nasza codzienność...
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

poniedziałkowy spacer wracając z rtg żuchwy..
ObrazekObrazek

Środowa wizyta u wet onkolog
ObrazekObrazekObrazek
Wracamy tramwajem..
Obrazek
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob cze 01, 2019 13:02 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Ufff, udało mi się wstawić trochę zdjęć.
Deesiak sobie funkcjonuje w miarę dobrze. Bomby przeciwbolowe, które dostaje (steryd plus bunondol 3 razy dziennie) odnoszą skutek, bo - mam nadzieję - nic jej nie boli, troszkę sobie podjada. Niestety śłini się masakrycznie cały czas i to utrudnia jedzenie. Ale- zjada po trochu, nie do końca wg moich potrzeb, ale chyba wg swoich :mrgreen: , co noc wskakuje mi do łózka i śpi ze mną. Nie do końca jestem zadowolona z opieki nad nią - nie zawsze pamiętam, aby jej smarować skórkę maścią, wyczesywać, bo kołtuny zaślinione i wyschniete lekko i znów zaślinione po prostun odpadają i zostaje łysa skórka.. Trudno. Robię co mogę, a sama staram sie i zmagam nie tylko z Deedisiową rzeczywistościa, tylko z całym kontekstem od 13 stycznia tego roku (lub nnawet 17 października ubiegłego).
Jestem mniej na forum, bo akurat czwartek i piat6ek pracuję i się mega koncentruję - wczoraj szefowa mnie pochwaliła dwa razy za wyłapanie jakichś spraw mówić "nie będę ci o takich rzeczach mówiła za każdym razem, ale dzisiaj ci powiem brawo za znalezienie...". Im też chyba zalezy zebym wróciłą do swojej formy, bo wiedzą, ze staram się i naprawdę w porządku pracuję. Po poiniedziałkowych moich wymysłach miałam mocną rozmowę z siostrą i rózne zalecenia - które się staram wdrażać - np ćwiczenia z jogi antypłaczowe i rozluźniające klatke piersiową i oddech, które mam robić w ogrodzie w pracy plus wczoraj się dwa razy przytuliłam do drzewa, pomogło. Plus robienie przerw, zeszt do spraw - na razie opisuję jak dla tłumoka w zeszycie każdą , najdrobniejszą rzecz do zrobienia, nie ufam swojej pamięci .. Itd itp i to wszystko zabiera czas. jak wracam do domu to leki dla DeeDee, głaskanie stada, pobyty na korytarzu, głaskanie, przytulanie, zabawy, rzucanie orzeszka i... padam na mordkę.
Zaraz jadę do olsztyna. DeeDee spakowana (tzn jej rzeczy, leki, miseczki w ktorych chyba jest jej łatwiej jeść), ja też.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Sob cze 01, 2019 13:09 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Cudne zdjęcia DeeDuni, jak dobrze, że wrzuciłaś!
Świetnie Cię rozumiem, przy chorych kotach na prawdę zostaje mało czasu :( Ale dobrze, że się odzywasz i że dzięki Tobie DeeDee ma takie komfortowe warunki! :1luvu: :201461 :1luvu: :201461 :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 01, 2019 13:14 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Czasami chcę cos szybko napisac i .. nie potrafię znaleźć słów. Czasem proszę Blue, zeby napisała, zebyście wiedzieli, ze DeeDee jest, jak się ma, ze nie jest cała sytuacja moim wymysłem. Czuję się zobowiązana informować Was o tym co słychać choćby z e względu na ogrom pomocy jaka do nas płynie.. ale nie zawsze mam siły lub możliwości intelektualne/mentalne.

Marzenia11

Post » Sob cze 01, 2019 13:16 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Marzenko, najważniejsza jest Deedee i reszta kotów, to o nie musisz dbać, a nie o nas. Ale cieszymy się z każdej wieści od Ciebie :1luvu:
Nasz wątek:
viewtopic.php?f=46&t=220448
Wątek kotów Joli Dworcowej:
viewtopic.php?f=1&t=191624
Kącik Muzyczny
viewtopic.php?f=8&t=190784
Zjawiska niewytłumaczalne, opowieści o duchach i nie tylko
viewtopic.php?f=8&t=194190

jolabuk5

Od: Nie paź 16, 2005 14:56

Post » Sob cze 01, 2019 13:21 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Obiecałam sobie - i komuś też, ale nie pamiętam komu mówiłam - że będę też pisać o pozytywach w moim życiu.

Dokumenty z pogotowia - kierowniczka nie chciała mi ich wydać, robiąc rózne dziwne obwarowania przepisowe i kończąc na tym, ze jeśli już to w ostateczności mam złozyć pismo i radca prawny pogotowia rozpatrzy, czy można mi wydac dokumentację osoby ktora już nie zyje. Zadzwoniłam do Rzecznika Praw Pacjenta, opisałam sytuację, dostałam wskazówki co robić i na jakie przepisy prawne się powołać, wysłałam podanie o wydanie dokumentów za zwrotnym potwierdzeniem odbioru i... nie otrzymałam jeszcze tego potwierdzenia, jak kierowniczka zadzwoniła do mnie, ze radca prawny oczywiście pozytywnie rozpatrzył moją prośbę tylko muszę dosłać oświadczenie kim jestem dla mamy no i zeby było szybciej to skan mailem. Wysłałam, czekam na dokumenty i to będzie ostatnia rzecz, jakiej brakuje, zeby rozpocząć sprawę pt "nadanie sensu śmierci mojej Mamy".

OKO się odezwało - że oczywiście mam rację i zostanie mi zwrocone 80zł na konto w terminie 14 dni... Pewnie wyślą ostatniego dnia i w efekcie PKP operowało moimi pieniędzmi prawie dwa miesiące no ale.. najważniejsze ze sprawa będzie zakończona. Gdyby mi się nudziło, gdybym nie miała niczego innego na głowie pewnie bym podrążyła kwestię odsetek, ale olać to.

Marzenia11

Post » Sob cze 01, 2019 13:24 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

I - PODZIĘKOWANIA:

:1luvu: majencja - za wsparcie dla DeeDee 50zł
:1luvu: EwaKM - bazarek z linijkami
:1luvu: d;la wszystkich wspierających mnie w jakikolwiek sposób - bezposrednio, robiąc zakupy na bazarkach, oferując rzeczy na bazarki..
:1luvu: Blue - za wizyty, opatrywanie łapy DeeDee, podawanie Palladii, za pójście razem ze mną do lecznicy w poniedziałek mimo ze wiem, zę się śpieszyła do domu (no i była głodna...)

DZIĘKUJĘ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marzenia11

Post » Sob cze 01, 2019 16:39 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Śliczna kotka. Śliczne zdjęcia :1luvu:
Obrazek
Misia [*] u mnie 28.04.2017-14.06.2018

Meteorolog1

Od: Sob lis 23, 2013 0:42

Post » Sob cze 01, 2019 17:01 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Piękna Burasia :1luvu: i taka mimo choróbska całkiem dorodna. Nie wygląda ,że ją coś boli i to najważniejsze. Widać leki działają .
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

Post » Sob cze 01, 2019 17:20 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Deedee wygląda bardzo ładnie mimo ciężkiej choroby, widać że jest super zaopiekowana.

SabaS

Od: Śro lis 14, 2018 8:58

Post » Sob cze 01, 2019 17:46 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Piękne zdjęcia. Aż uwierzyć nie mozna, że jest tak bardzo chora :cry: Obyście jak najdłużej Marzeniu mogły się cieszyć sobą :ok:

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Sob cze 01, 2019 21:59 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

DeeDunia, jaka zaintresowana otoczeniem, widać że bardzo ją ciekawią kwiaty, trawa i to co za oknem :) :1luvu: :201461

Anna2016

Od: Pt lut 12, 2016 17:41

Post » Nie cze 02, 2019 10:16 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Piękne fotki :1luvu:
Może leki wywołują takie ślinienie. Choroba?
Ważne ,że je!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Nie cze 02, 2019 10:23 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Pewnie bardziej choroba...
Dzisiaj bez tabl na apetyt nie dało rady. No ale teraz je. Pewnie to najważniejsze.

Marzenia11

Post » Nie cze 02, 2019 14:15 Re: (4) Mika(*),Tato(*),Mama(*),Szaronka (*)..Deesiu kocham

Upał. Jesteśmy na działce.

Marzenia11

[poprzednia][następna]