Chiara pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:Chiara pisze:"Chciałabym dopytać w jakis sposób mogę zwrócić się o pomoc w sterylizacji wiejskich kotków? dostałam wiadomośc od znajomej o pewnej pani, ktora ma pod swoją opieką około 10 kotów, z czego podobno 6 to kocice. Owa pani ma dobre serce ale brakuje jej srodków finansowych na utrzymanie siebie, nie mówiąc już o kotkach, które karmione są mlekiem z chlebem. Nie byłam tam jeszcze, dopiero się wybieram, zobaczyć dokładnie te kotki, posprawdzać jakiej są płci, itd. Jestem z woj. świętokrzyskiego. pozdrawiam"
"Byłam u tej pani. Doliczylismy się 15 kotow! w tym 4 młode kocurki jeszcze nie nadające sie na kastracje. 6 kocic nadających sie do sterylki (w tym jedna zaciązona) reszta to kocurki. Jutro będe dzownić po wetach i dopytywac o znizke przy hurtowej dostawie kotow."
Koty mieszkają w miejscowości Odrowąż około 50 km od Kielc. Udało się znaleźć weterynarza, który wysterylizuje za 100 zł, wykastruje za 50 zł. Pierwszych pięć kotów ma jechać na zabiegi już w poniedziałek.
Trzy kotki![]()
![]()
i kocurek
po zabiegach zgodnie z planem.
![]()
Niestety nadliczyły się dwie dodatkowe kotki u staruszki, która jak się okazało straciła rachubę... Oczywiście nowe też przyjęłam na kark PS.
Kotki N°491, N°492, N°493 oraz kocur N°494 ze wsi Odrowąż pod Kielcami:
Faktura na 350 zł dziś dotarła...
Reszta kotów staruszki już się pakuje.
Druga tura kotów staruszki z Odrowąża - trzy kotki![]()
![]()
i dwa kocury
![]()
- dojechała dziś na zabiegi! Kolejnych 400 zł będzie potrzebne w najbliższym czasie.
W Odrowążu praca wre. Cztery czteromiesięczne kocury znalazły domy. Ania zakupiła karmę i puszki i wysłała zapas do kotów.

W każdym razie dziesięć już po zabiegach, a pięć z drugiej tury poniżej.
Kotki N°608 i N°609:

Kotka N°610:

Kocurki N°611 i N°612:

Za drugą turę zapłaciliśmy 400 zł.