Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
pinokio_ pisze:Cos Wam opowiem.
Dzwoni telefon, halo dzien dobry, ja po kiciunie Mgiełke, z krzywym łepkiem. Prosze bardzo, odpowiadam. . . ble ble ble. . . . i miedzy innymi mowie, ze kicia ma nawrot kk i musi brac jeszcze antybiotyk. Mowie, ze moge przywiezc, pokazac, bo akurat tak sie sklada, ze jade do miasta. Ok, pani zadowolona ja tez, bo brzmiala sensownie. Jedziemy, ale po drodze zajezdzam do weta i dowiaduje sie, ze znowu antybiotyk, tak jak myslałam. Biore leki i jade do pani. W domu pies owczarek, suka dlugowłosa, piekna, zadbana, nawet nie szczekneła. Mgiełka jak u siebie w domu, otarła sie o psa, strzeliła kilka barankow, a suka polozyła sie i obserwuje. I, najpierw pani mowi, ze bedzie leczyc, ale po chwili proponuje zeby zajechac do jej weta zeby zbadał. Jedziemy, mowi to samo, ale dostrzega w uszach niedoleczony swierzb i zapuszcza żel, na bazie inwermektyny. Pani rezygnuje z brania kotki do domu, bo pies sie zarazi. Mowi, ze bedzie czekac az antybiotyk sie skonczy i kiedy bede jechac do Białegostoku kolejny raz to przywioze kicie. Bedzie czekac ile trzeba, bo bardzo kicie juz polubiła. Ok, jade do domu. Umowa, ze pozostaniemy w kontakcie. Kiedy jestem juz za miastem Pani dzwoni i mowi, ze jednak wezmie kotke juz dzisiaj. . . .Uffff. I co Wy na to?
Tak wypranego mózgu juz dawno nie miałam.
I, zagadka. . . gdzie jest teraz Mgiełka?
Mamrot pisze:zjawka pisze:niestety na fb czytałam... rudy Kacper jest 4tym kotem który umarl z powodu bialaczki
Kacperek (*)...![]()
Czwartym? a które jeszcze? Bo wiem tylko o tej szarej kotce, która umarła w dt w W-wie, od której sprawa białaczki w ogóle się zaczęła...
A kto pisze na fb? -ja nie mam konta na fb ( i nie założę z powodów strategicznych)
Mamrot pisze:(...)mnie interesuje czy były to potwierdzone testami przypadki bialaczki, czy może FIP był. no odezwę napisałam na FBna ich wątku zobaczymy.
Juleńka zipie. żelazo zaczęliśmy podawać, kontynuujemy terapie antybiotykową, będziemy theranekron organizować - MACIE MOŻE JAKIEŚ INFO O DOSTEPNOŚCI?
Mamrot pisze:chodzi mi o to, że szukam kontaktu do opiekunów np. rudego Kacpra
Mamrot pisze:on w nowym domu się nazywał Rudolf...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 157 gości