KOCIA CHATKA i kociaki

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 27, 2013 18:28 Re: zakładam nowy wątek nie pisać proszę

terenia1 pisze:Grafik dyżurów na tydzień od 27.05.2013r. do 02.06.2013 r.
27.05. pon. rano Beatka wiecz. Mara
28.05. wtorek rano Mirka wiecz. Mara
29.05. środa rano Beatka wiecz. Teresa
30.05. czwartek rano brak wiecz. brak
31.05. piątek rano brak wiecz. brak
01.06.sobota rano brak wiecz. brak
02.06 niedziela rano brak wiecz. brak

ktoś się jeszcze wpisuje?
zrobię jeszcze jeden dyżur w tym tygodniu, tylko czekam kiedy będą braki :lol:
pasowałby mi piątek rano, jak nie ma chętnych
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Pon maja 27, 2013 20:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

w środę wieczorem Tajga jedzie do nowego domu, ma zamieszkać w Chorzowie "bratem" brytyjczykiem, zobaczymy jak będzie, gdyby cokolwiek było nie tak biorę ją spowrotem.Chociaż mam nadzieję że się poukłada i chłopak ulegnie "mojej" królewnie. Moje koty i Mielon chodzą jak w zegarku pod dyktando Tajgi.
Trzymajcie kciuki oby się udało, żeby nie musiała znowu przeżywać kolejnych przeprowadzek.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Pon maja 27, 2013 20:58 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Po dyżurze wszystko ok, choć o dziwo: Misia jadła mokre,
Mamuśka od dwóch czarnuszków miała zarzygany cały boks, a w kuwecie 2 kupy ok i jedną rzadką. Poza tym wyglądała bardzo licho - może Anetka ją i jej małe weźmie jutro do weta, bo bez tego raczej nie dojdą do siebie :(
KOMPLETNIE NIE MA WORKÓW NA ŚMIECI
Jakiś biedny, wybrakowany gołąbek koczuje przed chatką :cry: .
Wrócił Bąbel ale na razie go nie wypuszczamy z boksu. Podobno on preferuje mokrą karmę.
Misa i Amanda nadal w męczarniach rujki. Ten guz... masakra :( Dajcie znać jak tylko Amandzie minie ruja - trzeba ją czym prędzej zoperować....
Ostatnio edytowano Pon maja 27, 2013 20:59 przez Mara S, łącznie edytowano 1 raz

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pon maja 27, 2013 20:59 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

fruciu pisze:w środę wieczorem Tajga jedzie do nowego domu, ma zamieszkać w Chorzowie "bratem" brytyjczykiem, zobaczymy jak będzie, gdyby cokolwiek było nie tak biorę ją spowrotem.Chociaż mam nadzieję że się poukłada i chłopak ulegnie "mojej" królewnie. Moje koty i Mielon chodzą jak w zegarku pod dyktando Tajgi.
Trzymajcie kciuki oby się udało, żeby nie musiała znowu przeżywać kolejnych przeprowadzek.

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Mara S

Post » Wto maja 28, 2013 5:47 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Jakiś biedny, wybrakowany gołąbek koczuje przed chatką :cry: .

rano też był

balbina38

Od: Sob lis 15, 2008 16:41

Post » Wto maja 28, 2013 10:32 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

zawiozłam kotkę z dwoma maluchami do weta z samego rana, zobaczymy po południu co tam się okaże, bo ona też nie jest w najlepszej kondycji

Anett84

Od: Pon paź 22, 2012 9:36

Post » Wto maja 28, 2013 10:40 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Anett84 pisze:zawiozłam kotkę z dwoma maluchami do weta z samego rana, zobaczymy po południu co tam się okaże, bo ona też nie jest w najlepszej kondycji

ale chociaż dzisiaj jadła, podstawiłam jej miseczkę z mokrym pod pyszczek i prawie wszystko zjadla
w kuwecie było tylko siku
Obrazek

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Post » Wto maja 28, 2013 10:49 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

maluchy straszne rozrabiaki i głodomory, dałam im mokre to zaraz odstawiły miskę, choć nie zjadły wszystkiego i resztę wstawiłam im do boksu
kocur z góry też zjadł mokre, a suchego nie ruszył
imię Rambo, nadane przez Anetkę pasuje do niego bardziej, kawał kota z niego
Piracik dostał lekarstwo, nie było problemu
czy już nie ma puszek? bo te duże to są z jedzeniem dla psów i chyba koty nie powinny tego jeść?
ja z rozpędu im to dałam , bo puszka była napoczęta i dopiero później przeczytałam ,że to dla dużych psów
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 28, 2013 10:57 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

ten Kocur z górnego boksu, to autentyczny waleczny Rambo :)
on jest ogólnie zdrowy, tylko te uszy niestety tragedia, ale nic mu ich nie czyścimy, dostał advocate
za tydzień pojadę z nim do kontroli i wetka mu te uszy przeczyści,
kotka, która dziś pojechała to będzie miała pobraną krew do analizy, bo tak to ciężko w ciemno powiedzieć co jej dolega
wyniki dziś popołudniu

Anett84

Post » Wto maja 28, 2013 11:24 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

mir.ka pisze:maluchy straszne rozrabiaki i głodomory, dałam im mokre to zaraz odstawiły miskę, choć nie zjadły wszystkiego i resztę wstawiłam im do boksu
czy już nie ma puszek? bo te duże to są z jedzeniem dla psów i chyba koty nie powinny tego jeść?
ja z rozpędu im to dałam , bo puszka była napoczęta i dopiero później przeczytałam ,że to dla dużych psów

Dorosłym kotom możemy to dawać - chyba nic im nie będzie ale i tak nie przepadają za tym żarciem.

Mara S

Post » Wto maja 28, 2013 11:29 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Mara S pisze:
mir.ka pisze:maluchy straszne rozrabiaki i głodomory, dałam im mokre to zaraz odstawiły miskę, choć nie zjadły wszystkiego i resztę wstawiłam im do boksu

Dorosłym kotom możemy to dawać - chyba nic im nie będzie ale i tak nie przepadają za tym żarciem.

trochę zjadły, ale trochę jedzenia porozrzucały
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 28, 2013 11:32 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

kiedy piątka maluchów będzie miała szczepienie?
bo miałam pytanie o czarno-białą koteczkę, domek niecierpliwie czeka :kotek:
Obrazek

mir.ka

Post » Wto maja 28, 2013 11:37 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

"5" powinna być szczepiona w piątek ale mnie nie ma - będę dopiero w sobotę, więc ja dopiero wówczas bym mogła z nimi jechać. Poza tym osoby po Szarkę i po Pieprzyka przyjadą już chyba jutro na dyżur Teresy, a kociaki zaszczepią sobie we własnym zakresie...

Mara S

Post » Wto maja 28, 2013 18:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Chcieliśmy tylko się przypomnieć :)
Inusława i Renata mają się bardzo dobrze, ostatnio byliśmy z Renią na szczepieniu i z Inką przy okazji na przeglądzie :D wszystko OK :) i nawet Renia dała sobie pazurki obciąć! :) była zawinięta w kocyk, ale marudziła tylko pod nosem :) A Ineczka grzecznie na rączkach u pańci miała obcięte :)

Obrazek

Obrazek

Miało być jeszcze jedno zdjęcie, ale go nie umiem dodać, żeby było mniejsze i rozciąga całą stronę :(

edisza

Od: Sob gru 03, 2011 9:02

Post » Wto maja 28, 2013 19:19 Re: KOCIA CHATKA i kociaki

Dziś miałam absolutnie koci dzień :) masakra :)
Masza z dziećmi super, małe zaczęły jeść same. :)
Kotka, którą zabralam do weta z dwoma bobasami nie jest w złej kondycji, ma niezłe wyniki badań
dużo lepsze niż u Maszy były
dziś nie wymiotowala, kupki tez nie najgorsze, ale jest na antybiotyku, dziś miała kroplowke
jej małe są zdrowe i dobrze karmione
byłam z Wiola tez u weta z jej tymczasami, ale na ten temat Wiola się wypowie :)
i jutro może już odbiore Masze ze szpitalika, chociaż pewności nie ma czy dostanie wypis :)

Anett84

[poprzednia][następna]