S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 26, 2013 22:46 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

z tego co kojarzę, to mam konto na wszystkich... jutro jestem prawie odcięta, potem mogę robić, ale tekstu nie wymyśle..... :oops:
zrobiłam w życiu tylko jedno ogłoszenie, z którego byłam dumna - czarnym kociakom.... ale ogólnie nie potrafię takich tekstów pisać... :oops:

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Czw cze 27, 2013 5:45 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

to kotka p.Ewy- do adopcji

Ogłoszenia kociakom trzeba koniecznie robić, ale w poszukiwaniu domów stałych
Poszukiwania tymczasowych na razie wstrzymujemy, bo nie ma kasy na to
mały tymczas to prawie zawsze wet , szczepienia itd, nie stać nas w tej chwili

tzn . jak będzie maluch typowo niejedzący itd, to trzeba mysleć, albo z jakimś innym problemem, ale te jedzące powinny iśc do opiekunów stałych, którzy sami się już nimi zajmą, wezmą za nie odpowiedzialność
ja mam przynajmniej takie zdanie, potwierdzone stanem konta

a tekst wystarczy ,żeby był prosty
pokazujący, ze małe kociaki czekają na domy w schronisku

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw cze 27, 2013 6:27 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mała1 pisze:a tekst wystarczy ,żeby był prosty
pokazujący, ze małe kociaki czekają na domy w schronisku

wiem, wiem, ale.... ale jakby mi ktoś (Tania...? :oops: nasz poeto... :1luvu: ) wysłał na maila tekst do ogłoszeń i parę wybranych zdjęć, to je wrzucę na te wszystkie portale :kotek:

charm

Post » Czw cze 27, 2013 6:38 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

No fakt, tekst musi być od kogoś z lekkim piórem a nie od takich z przeproszeniem technokratów. Przepraszam charm też techniczna jestem:))
No i powysyłajmy może ogłoszenia do zaprzyjaźnionych ludzi w różnych firmach te ogłoszenia o maluchach. Zawsze to już coś będie szerzej niz nasz krąg.
Jackowi wyślę, żeby u niego powiesił.
Tylko kto ma do drukowania.
Gdybym sie nie odzywała to znaczy, że ciężko pracuję:) Ale jak się w moim mailu zmieni "liwoj" na "jawoj" to to będzie to

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw cze 27, 2013 7:00 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Lidka pisze:No fakt, tekst musi być od kogoś z lekkim piórem a nie od takich z przeproszeniem technokratów. Przepraszam charm też techniczna jestem:))
dokładnie o to chodzi :piwa:
ja mogę napisać czytelną instrukcję obsługi, regulamin, dokumentację... :lol: ale nie coś, co ma chwytać za serce i spowodować, że ktoś będzie chciał pomóc, adoptować kota, itd.. :oops:

charm

Post » Czw cze 27, 2013 7:08 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Charm - ograniesz te strony? Gdybys mogła? - bo wyglada na to ze jedynie ty masz troche czasu i siedzisz w domku :wink: Korciaczki i Tania - plisss.... jestescie odpowiedzialne za zdjęcia,
Ja spróbuję zrobic tekst - ale dopiero jutro do południa - dziś odpada :(
Aha - Charm - ogranij tez tablice.pl w kwestii naszych małych kitenków, bo mamy tam tylko duże.
I jak dajecie ogłoszenia na różne portale to wklejajcie też nasze logo, oki?

Tania - to nie ja zrobiłam zestawienia :oops: to kursuje po miau. Nie uzbieramy kasy na FB dając takie ogólne ogłoszenie, ze zbieramy na kociaczki. To taka sytuacja jak - np. uczestniczysz w wypadku i pada hasło: niech ktos zadzwoni po pogotowie - NIKT tego nie robi. Jak spersonalizujesz: Pan dzwoni, pani biegnie po koc to sie dopiero zaczyna dziac. I tu działa identyczna zasada - musimy zrobic ogłoszenie na fb - jedno lub dwa na konkretnego kotka! Wiecej wpłynie kasy niz na bezimeinny ogół kotków.
Mała - chyba jednak MUSIMY dziś porozmawiac, tak wiem wtrącam się w nie mój interes.....Taki mój wdzięk i charm :twisted:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Czw cze 27, 2013 7:16 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:Charm - ograniesz te strony? Gdybys mogła? - bo wyglada na to ze jedynie ty masz troche czasu i siedzisz w domku :wink: Korciaczki i Tania - plisss.... jestescie odpowiedzialne za zdjęcia,
Ja spróbuję zrobic tekst - ale dopiero jutro do południa - dziś odpada :(
Aha - Charm - ogranij tez tablice.pl w kwestii naszych małych kitenków, bo mamy tam tylko duże.
I jak dajecie ogłoszenia na różne portale to wklejajcie też nasze logo, oki?

Tania - to nie ja zrobiłam zestawienia :oops: to kursuje po miau. Nie uzbieramy kasy na FB dając takie ogólne ogłoszenie, ze zbieramy na kociaczki. To taka sytuacja jak - np. uczestniczysz w wypadku i pada hasło: niech ktos zadzwoni po pogotowie - NIKT tego nie robi. Jak spersonalizujesz: Pan dzwoni, pani biegnie po koc to sie dopiero zaczyna dziac. I tu działa identyczna zasada - musimy zrobic ogłoszenie na fb - jedno lub dwa na konkretnego kotka! Wiecej wpłynie kasy niz na bezimeinny ogół kotków.
Mała - chyba jednak MUSIMY dziś porozmawiac, tak wiem wtrącam się w nie mój interes.....Taki mój wdzięk i charm :twisted:

z tym maniem czasu to tak średnio ;) (pracuję zdalnie... długa historia, jak w sobotę dotrę to opowiem), ale ogarnę te ogłoszenia, z tablicą też nie ma problemu :ok:
(aczkolwiek będę to robić dopiero jutro :oops:)

co do konkretnych kotów - to fakt, powinny być ogłoszenia dla konkretnych, potrzebujących, i od razu podany numer konta (i informacja, że z dopiskiem "dla ***" - na pewno będzie większy odzew niż "dla potrzebujących kociaków" :ok:

charm

Post » Czw cze 27, 2013 7:58 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

A tak poza konkursem pytanko - Mała, ta trzecia z rodzeństwa Stokroci i Szczawika, malutka burasia - zdrowa jest?
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Post » Czw cze 27, 2013 8:21 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:A tak poza konkursem pytanko - Mała, ta trzecia z rodzeństwa Stokroci i Szczawika, malutka burasia - zdrowa jest?

O to samo miałam zapytać.Jeśli chodzi o Szczawika,to ładnie przybrał,do 380 gr!Broi i zaczepia kocie ciotki,koo i sioo w porządku,tylko lubi sobie possać kocyk :) Jutro chyba odrobaczanie,a może się jeszcze wstrzymać?
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw cze 27, 2013 8:48 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mamaju tak mi przykro, bardzo... nic nie zapowiadało tragedii... Nie znam się na tym zupełnie - ale to najprawdopodobniej, jak pisała Mała, jakies powikłanie po kaliciwirozie, ponoc mutuje w chorobę stawów. Tak bardzo chciałam, żeby miały szczęście - wcisnełam ci je siłą i przemocą nieomal :oops: i wydawało się, ze to juz szczęsliwe zakończenie. Oby Szczawik był zdrowy! :ok: Ale on od samego początku był chyba największą dupą z tego rodzeństwa i najbardziej ciekawską jednocześnie.
Obrazek

Kamakolo

Post » Czw cze 27, 2013 8:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

wczoraj rozmawia lam z domkiem burasi malej
tam wszystko oki
ja mysle ,że to jednak jakiś uraz mechaniczny, obrażenie wewnętrzne, wędrujący skrzepik

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Czw cze 27, 2013 8:56 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze: Oby Szczawik był zdrowy! :ok: Ale on od samego początku był chyba największą dupą z tego rodzeństwa i najbardziej ciekawską jednocześnie.

Ale Ty brzydko na małego,słodkiego kotecka mówisz 8O

Kamakolo ale ona przynajmniej w swoim krótkim życiu poznała co to jest swój dom, a nie umierała jak te maleństwa w klatkach albo na dworze :( Takie malizny są tak kruche, że każdy podmuch może zgasić ich życie i choćbyśmy nie wiem jak się starali i tak nieraz nic nie zdziałamy :(
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Czw cze 27, 2013 9:20 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

AgaPap pisze:
Kamakolo ale ona przynajmniej w swoim krótkim życiu poznała co to jest swój dom, a nie umierała jak te maleństwa w klatkach albo na dworze :( Takie malizny są tak kruche, że każdy podmuch może zgasić ich życie i choćbyśmy nie wiem jak się starali i tak nieraz nic nie zdziałamy :(

No i tu mi sie włącza tryb pięciolatka: ja tak nie chcę i się nie godzę na to!
Obrazek

Kamakolo

Post » Czw cze 27, 2013 10:02 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Kamakolo pisze:No i tu mi sie włącza tryb pięciolatka: ja tak nie chcę i się nie godzę na to!

Nie po to je brałam,żeby uśmiercić :( Mam wyrzuty sumienia,zawsze człowiek sobie wypomina,że mógł coś zrobić inaczej.Ale tego wypadku nie rozumiem,nie pojmuję.
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Czw cze 27, 2013 10:09 Re: S.K.Niekochane XXII- Przystanek Schronisko- zapraszamy

Mamaja - przecież ja nie do Ciebie to pisałam! Ja się nie zgadzam NA TAKĄ NIESPRAWIEDLIWOŚC! Że maluchy tak po prostu umierają....To mi się nie mieści w głowie...
Obrazek

Kamakolo

[poprzednia][następna]