Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 05, 2012 8:07 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Poprosiłam dagmara-olga o pomoc w napisaniu listu.
No jednak jak ktoś potrafi, to potrafi! Raz dwa napisała takie cudo:

TOZ w Sz-tnie oraz Schronisko dla bezdomnych zwierząt w Sz-tnie chcą zbudować DOM

Wiecie Państwo najlepiej, ile starań i trudu trzeba, by go postawić...
Okna, ściany, kafle, cegły, instalacje....
A potem serce i miłość, by budynek stał się DOMEM.

Zwierzęta pod naszą opieką nie mają tego.... chcemy dać im schronienie, wybudować DOM - kwarantannę - gdzie porzucone zwierzęta będą czekać na serce i miłość w ciepłym bezpiecznym miejscu.

Możecie Państwo pomóc przekazując materiały budowlane / instalacyjne z Waszej oferty lub też wpłacając środki finansowe.
Każda rzecz jest ważna, każda złotówka zbliża nas do końca budowy.

Październik to miesiąc dobroci dla zwierząt - dziękujemy z góry za wsparcie i "cegiełki" na budowę DOMU.
Wszyscy budowniczowie, którzy nam pomogą, zostaną wymienieni na stronie internetowej schroniska

kontakt
konto
itp

dagmara-olga BARDZO DZIĘKUJĘ! :1luvu:
Ostatnio edytowano Pt lis 09, 2012 17:43 przez Nowa_Sztno, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Pt paź 05, 2012 17:33 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Super :!: :!: :!:
Dziewczyny :1luvu: :1luvu: :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Sob paź 06, 2012 9:46 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Słuchajcie, nie jest ze mną dobrze... już nawet spod prysznica wyskakuję z nowym pomysłem, którego nie wiem dlaczego, nie brałyśmy tu wcześniej pod uwagę (a może ja nie doczytałam) :roll:
Może z tych ulotek, zrobić jednocześnie takie cegiełki i je wystawić, jako aukcję TOZ, na allegro?
Albo... można też robić wysyłkę takiej cegiełki jako plik pdf (np e-booki można tak kupić). Wtedy nie trzeba będzie za wysyłkę płacić.
Tylko czy ktoś się z Was może orientuje, czy jest jakaś opcja, żeby nie płacić (lub płacić mniejsze) te prowizje od sprzedaży na allegro, przy takich charytatywnych aukcjach? Nie wiem jakie byłyby kwoty prowizji, ale przecież i to trzeba by pokryć później. No chyba, że jednak się jakoś zbiorę do przeszukania szaf i może jakby się udało na bazarku sprzedać, to z tych pieniędzy opłaciłybyśmy prowizję.
Nie wiem, chaotycznie piszę, bo na szybko. Ale myślę, że rozumiecie o co mi chodzi.
Co Wy na to?
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Sob paź 06, 2012 18:08 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Doczytałam sobie trochę o tym charytatywnym allegro. Oczywiście jest taka opcja: http://allegro.pl/guides/guide_dspl.php?group=264&guide=363&tab=0
Tylko trochę czasu zleci, zanim poprosimy o komplet dokumentów do wysłania, zanim wyślemy, zanim odeślą itd.
Może więc, szybciej założyć nowe konto i zrobić takie aukcje jak forumowa Jasdor http://allegro.pl/kup-cegielke-wesprzyj-koty-z-podkarpacia-i2671159349.html , chociaż nie wiem, czy to też nie jest "w pełni charytatywna" - czyli zweryfikowana przez allegro (zaraz napiszę do Jasdor z zapytaniem).

Co myślicie?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob paź 06, 2012 18:49 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Pomysł dobry :ok:
Daj znać co odpowiedziała Jasdor i będziemy dumać co dalej.

dana.b

Post » Sob paź 06, 2012 19:04 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

:ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Sob paź 06, 2012 19:30 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Napisał mi własnie kolega z Radia Olsztyn - zrobi materiał na wtorek. Co oznacza, że w poniedziałek przyjedzie na nagranie.
Jacyś chętni do powiedzenia kilku słów do mikrofonu? Joanno? Potrzeba kilka osób do nagrania tego materiału...
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Sob paź 06, 2012 21:04 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Ale fajnie :dance2:

Asia pisała wcześniej, że do poniedziałku jej nie będzie. :roll:

dana.b

Post » Sob paź 06, 2012 21:09 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Może wróci w niedzielę i w poniedziałek "udzieli wywiadu" :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 07, 2012 13:43 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Jasdor niestety nie pomoże w sprawie allegro, bo aukcje organizuje "Kocia Skarbonka".

Proponuję założyć nowe konto na allegro i po prostu zrobić cegiełki za 5zł i 10zł. Wystawić ich na razie na aukcji po 30szt. Zobaczymy ile się sprzeda i jaka będzie od tego prowizja. Zaraz poszukam czegoś, co można by wystawić na naszym bazarku i pokryć koszty tej prowizji.
W treści można też napisać, że można bezpośrednio robić przelew na rach TOZu, z tytułem wpłaty, jak w akcji.

Co myślicie? Robić?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 07, 2012 15:03 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Chętnie wezmę jakieś 30 ulotek. Poproszę o informację na PW jak je odebrać. Jutro i pojutrze o dowolnej godzinie.

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Nie paź 07, 2012 15:09 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Wat, nie ma jeszcze ulotek. Dziś je dokończę a jutro dopiero pójdą do druku wraz z plakatami. Jak tylko odbiorę je już wydrukowane, dam znać :)
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Nie paź 07, 2012 15:13 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Nowa_Sztno pisze:Wat, nie ma jeszcze ulotek. Dziś je dokończę a jutro dopiero pójdą do druku wraz z plakatami. Jak tylko odbiorę je już wydrukowane, dam znać :)

Dzięki

wat

Od: Śro lut 23, 2011 10:28

Post » Pon paź 08, 2012 13:30 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

.......napisałam się tu, napisałam, a własnie koty mi w przelocie wszystko wykasowały :evil:
więc napiszę teraz skrótowo:

Kolega z RO był, a i owszem. Nagrał kilka słów pani w UM a potem pojechaliśmy do schroniska nagrać kierowniczkę i w tle "odgłosy schroniska". W tzw. międzyczasie zadzwoniła pani z UM, poinformować, że cyt.: "sprawa się pokomplikowała". Nie dosłyszałam, bo szczekające psy skutecznie mi w tym przeszkadzały, poza tym mam problemy ze słuchem. Chodzi coś o pozwolenie na budowę, o jakieś pomieszczenie gospodarcze... nie wiem, nie chcę tu pisać, bo naprawdę nie dosłyszałam.
Generalnie... sprawa się zrypała, że się tak wyrażę.
Kierowniczka oczywiście słowa do mikrofonu już nie powiedziała, odsyłając nas do UM. Ja kilka słów od siebie dodałam, ale byłam już tak tą sytuacją wkurzona, że właściwie był to jąkający, bezsensowny bełkot, i szczerze mam nadzieję, że tą moją wypowiedź wytną. W ogóle wolałabym, żeby całość pominęli - jest na to szansa, bo materiał jest o ogólnej sytuacji schronisk przed zimą.
Nie wiem co teraz i nie chcę dopytywać nawet, bo zaraz będą kazać usunąć te wydarzenia, cofnąć z druku plakaty, że o planowanych cegiełkach nie wspomnę.
Z cegiełkami zresztą, to trzeba by chyba i tak z Przewodnicząca TOZu porozmawiać najpierw, bo przecież wpłaty byłyby na rachunek TOZu, a do rachunku trzeba mieć codziennie dojście, żeby sprawdzać, czy wpłaty za cegiełki wpływają. Mało to prawdopodobne... kolejne schody...
No chyba, że zrobić to prywatnie na czyjś rachunek, nie sygnować logiem TOZu, a wpłaty przelać potem jednym przelewem na rachunek TOZu z tytułem takim, jak cała akcja. Czyli, postępować tak, jak na tutejszych bazarkach.
Nie wiem. Na razie jestem zła i jeszcze nie ochłonęłam. Trzeba by to wszystko dokładnie wyjaśnić przed dalszymi działaniami, ale czas ucieka, a mi na razie siły i chęci opadły :(
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pon paź 08, 2012 14:11 Re: Potrzebny dobrze napisany list z prośbą o wsparcie

Nawet nie wiem co odpowiedzieć :cry:
Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś, bo kto by się nie zdenerwował, takim obrotem sprawy :evil:
Poradźcie dziewczyny- co robić?

dana.b

[poprzednia][następna]