Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 04, 2013 20:37 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

żadnych domków niestety...

zaraz wstawię fotki tych kotek z wyżej..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon mar 04, 2013 20:44 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Hanulka pisze:żadnych domków niestety...

zaraz wstawię fotki tych kotek z wyżej..

wstawiaj, wrzucę na FB jutro, może komuś drgnie serducho dla kociaków po przejsciach :(....
Dziewczyny, musimy mysleć, jakoś fundusze organizować, spróbujmy się jakoś sprężyć, hm?
Przydałoby się bazarki jakieś powystawiać, zacząć intensywnie ogłaszać koty, propagować na FB naszą stronę (chociaż i tam ma niezłą oglądalność :1luvu: ).
Jeśli ktoś ma fanty ale nie wiem, nie chce wystawiać, chętnie spieniężę ;) Na maila tylko fotek potrzebuję.
NA naszym FB można zrobić event z licytacjami.

Potrzebuję też chwytliwego hasła na ogłaszanie KAn-kotków.

KTOŚ MA FANTY NA BAZAREK, ALBO CHCE WESPRZEĆ GROSZEM KAN??

Długo się tak nie da bez kasy :( A i o długu trzeba pomyśleć u weta...

Ach, czy KAN ma konto na allegro?? Jakieś cegiełki może?
Mogę spróbować się tego podjąć, chociaż nigdy tegonie robiłam :oops:

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon mar 04, 2013 20:45 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

andzelika1952 pisze:

Czarnulka to kotka zabrana dzisiaj z interwencji. Majka - ta koteczka, o której pisałam, jak była dręczona przez 13-letniego chłopaka. Dzisiaj zabarykadował się z nią w pokoju i nie chciał jej oddać. Wezwałam policję, ale zdążył nam ją oddać, zanim przyjechali i uciekł. Na pytanie, dlaczego robi jej taką krzywdę, odpowiedział, że nie wie. Kiedy podał mi ją do ręki, przytuliła się całym ciałkiem. Jest piękną, puchatą czarnulką z białą krawatką i króciutkimi skarpeteczkami. Ma cudownie zielone oczka, które patrzą na człowieka z ufnością, pomimo takich cierpień. Kotka ma ucięty nożyczkami koniuszek lewego ucha.
Obrazek Obrazek
info z wczoraj:
Psychicznie chory trzynastolatek znęca się nad kotką i małym psiakiem ale także nad matką i schorowaną babcią.
Kotka była zamknięta w zamrażalniku w lodówce, potem trzymana na gorącej kuchni /poparzone wszystkie cztery łapki aż schodziła skóra/ aż wreszcie zrzucana z dachu domu lub komórki. Chłopak jakiś czas przebywał na leczeniu w zakładzie, ale teraz wrócił i zaczęła się kolejna gehenna domowników. Piesek nie wychodzi spod łóżka.
Procedury umieszczenia go w kolejnym zakładzie trwają, a tam lada moment dojdzie do tragedii.

Poniżej fotka - Sisi - 2 letnia biało - srebrna kotka, którą przywieziono mi w sobotę i też o niej pisałam już na wątku. Kotka nie chce jeść, bardzo cierpi, że jest wśród kotów. Jest brudna, bo spała w kotłowni.

Kotka jest już u mnie. W piątek zadzwoniła do mnie młoda osoba, że rodzice zaopiekowali się na zimę bezdomną kotką. Trzymali ją w kotłowni /jest bardzo brudna/ i niech Was nie zmyli zdjęcie na kanapie, ona była tylko w domu gościnnie do zdjęcia. Dostałam ultimatum, że jeżeli jej nie wezmę to rodzice wywiozą ją do lasu. Nie przytoczę epitetu, jaki usłyszał ktoś inny na jej temat. Koteczka jest prześliczna /biało- srebrna/. Niestety okropnie przeżywa pobyt w nowym miejscu /nie lubi kontaktu z innymi kotami /. Od wczoraj od godz. 11 nic nie jadła, nie wychodzi z kontenerka, płacze i syczy na zmianę. Ma świerzbowca usznego. Obym miała jak najmniej kontaktów z takimi ludźmi bez serca.

Obrazek

edit: połaczyłam info do ogłoszenia..
Ostatnio edytowano Wto mar 05, 2013 21:01 przez Hanulka, łącznie edytowano 2 razy
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 04, 2013 20:47 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

_ogonek_ trzeba przerobić na info tekst andzeliki1952 i dodać wcześniejsze info.. da się? :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 04, 2013 20:51 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

konta allegro KAN nie ma...

w Radomsku planuje się kolejny kiermasz.. ale każdy bazarek sie przyda!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 04, 2013 21:18 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Hanulka pisze:_ogonek_ trzeba przerobić na info tekst andzeliki1952 i dodać wcześniejsze info.. da się? :D

yy, czyli tę historię opisaną przez Andżelikę, tak?

_ogonek_

Post » Pon mar 04, 2013 21:37 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

_ogonek_ pisze:
Hanulka pisze:_ogonek_ trzeba przerobić na info tekst andzeliki1952 i dodać wcześniejsze info.. da się? :D

noooo taaakk... cos sklecę, jakby co.. ale dopiero jutro.. :oops:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 04, 2013 21:48 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Hanulka pisze:
_ogonek_ pisze:

noooo taaakk... cos sklecę, jakby co.. ale dopiero jutro.. :oops:
jutro to ja to będę wrzucać dopiero, gdzieś koło 16, bo mam jeszcze wizytę na pocztę w planach i dwa dzikusy do nakarmienia.

_ogonek_

Post » Pon mar 04, 2013 21:52 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

ok, to może zdążę??

2? ja już 9... 8O :mrgreen:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon mar 04, 2013 21:55 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Ogonku, na allegro chyba katipe dziala, dopytaj.

Ja mam nowe pocztowki :) jakies 20 sztuk. Czesc napewno na bazarek, a czesc jest przeznaczona na pewnien pomysl, ktory musimy jeszcze przemyslec.

Problem na teraz jest taki, ze nie mam czasu zeskanowac widoczkow :twisted:

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon mar 04, 2013 22:01 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Hanulka pisze:ok, to może zdążę??

2? ja już 9... 8O :mrgreen:

poczekaj, kwestia czasu zapewne :mrgreen:

kociamysza, super, aż ciekawa jestem co tam trzymasz :)

_ogonek_

Post » Wto mar 05, 2013 8:10 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

_ogonek_ pisze:[
Przydałoby się bazarki jakieś powystawiać, zacząć intensywnie ogłaszać koty, propagować na FB naszą stronę (chociaż i tam ma niezłą oglądalność :1luvu: ).
Jeśli ktoś ma fanty ale nie wiem, nie chce wystawiać, chętnie spieniężę ;) Na maila tylko fotek potrzebuję.

zostały pewnie jakieś fanty po kiermaszu w Radomsku? To sa rzeczy, które dostałam od monitomi a fizycznie co z nimi teraz się dzieje - trzeba pytać - katipe? Hanulka?
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Wto mar 05, 2013 15:53 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Pilnie szukamy transportu z Radomska do Warszawy na dt dla torturowanej Majki!
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Wto mar 05, 2013 16:14 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

Hanulka pisze:Pilnie szukamy transportu z Radomska do Warszawy na dt dla torturowanej Majki!

jest o tym info na FB? Jeśli tak to podeślijcie mi linka udostępnię na wallu swojego dt

Dama Ya

Od: Pt sty 30, 2009 21:44

Post » Wto mar 05, 2013 16:33 Re: Koty RTOZ przywitały Kociarza Roku 2012! Feluś niestety

czarno-czarni pisze:
_ogonek_ pisze:[

zostały pewnie jakieś fanty po kiermaszu w Radomsku? To sa rzeczy, które dostałam od monitomi a fizycznie co z nimi teraz się dzieje - trzeba pytać - katipe? Hanulka?

fanty, które zostały podzielono i są u 3 osób, które były na kiermaszu

ja mam głównie te, które przyniosłam "od siebie" oraz kalendarze i tryptyk, chyba od Hanulki
przechowujemy to do następnego kiermaszu
FORZA!
ITALIA

bianco nero

Od: Czw gru 11, 2008 2:12

[poprzednia][następna]