[Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem s.56

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 16, 2012 20:13 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

MalgorzataJ pisze:Ciekawe co spowodowało śmierć młodej jeszcze kici. Facet drań nie opiekował sie nią, może bardzo cierpiała...Nie darowałabym mu tego.Mówi się jak coś dolega kotu, od czego jest vet. Brak mi słów i jeszcze nazywasz go kolegą.

Janiu - bardzo Ci współczuję.

to się w głowie nie mieści, :evil: :evil: :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pon wrz 17, 2012 10:48 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Janiu, kochana, wiem jak bardzo boli strata kocinka Obrazek naprawdę bardzo, bardzo Ci współczuję, łączę się z Tobą w bólu i mocno przytulam Obrazek

Czarny Lesiu śpij spokojnie Obrazek
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto wrz 18, 2012 14:23 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Kojarzy może któraś z Was takiego psiaka?

Obrazek

Znaleziony w niedzielę na Wiejskiej, awaryjnie u mnie... Szukamy właściciela.

Bakteria

Od: Sob mar 07, 2009 16:24

Post » Śro wrz 19, 2012 6:10 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Bakteria pisze:Kojarzy może któraś z Was takiego psiaka?
Znaleziony w niedzielę na Wiejskiej, awaryjnie u mnie... Szukamy właściciela.

Wyślij ogłoszenie ze zdjęciem do gazety lub na bialystok online
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Śro wrz 19, 2012 20:00 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Właśnie wróciłam z karmienia kotów i jestem tak wściekła, że moje serce kołacze się z nerwów.
Dwa koty -Rudaska i Skarpetkę karmię przy śmietniku.Rozkładam żarełko- podchodzi młodsza ode mnie kobieta i pyta co ja robię.-Nie widzi pani, karmię bezdomne koty.Ona - niech pani karmi przy swoim bloku.Ja- nie karmię tych kotów przy pani bloku, ani przy pani mieszkaniu tylko przy śmietniku.Ona-ja chyba tą sprawę załatwię inaczej.Ja - ja załatwię inaczej i proszę mnie nie straszyć - skoro pani tego nie robi to proszę nie przeszkadzać mnie.Chyba w końcu niczego złego nie robię.
Kobieta coś tam burczała i poszła do klatki.
Wstrętna !@#$%.

Jutro pójdę do naszego proboszcza i poproszę, żeby mi pomógł np. niech po każdej mszy wspomni, żeby nie przeszkadzano karmić bezdomnych zwierząt.
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Śro wrz 19, 2012 20:38 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

co za s......
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Śro wrz 19, 2012 21:20 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Ewa - ja z kolei dziś zostałam nazwana k....ą i starą panną z racji tego,że kładłam jedzenie kotkom. Przykre to, ale to świadczy o prymitywiżmie tego osobnika. Niestety świadomość ludzi ciężko zmienić.Głowa do góry
Obrazek

MalgorzataJ

Od: Czw sty 08, 2009 8:45

Post » Czw wrz 20, 2012 22:05 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Mam nadzieję, że Kocia Lady (pozdrawiam Agnieszka) nie będzie mi miała za złe tego co napiszę, ale swojego czasu bardzo mi się spodobała jej odpowiedź na takie nieprzyjemne zagadywania.
Mianowicie: gdy dokarmiała bezpańskie koty i pewien pan ją zapytał 'czy to pani koty i dlaczego pani karmi' - odpowiedziała dzielnie: 'tak, to moje koty, i pana, i wszystkich wokół'. Facet był zaskoczony odpowiedzią, pewną siebie reakcją i informacjami o 'prawach' kotów wolno żyjących. Spodziewał się pewnie uległej reakcji, prośbami o nie zaczepianie, itp., tymczasem Aga mu nieźle oczy otworzyła. Nie znam dalszego ciągu co prawda, ale myślę że gość dał spokój. To tak w skrócie, cała wymiana zdań była nieco dłuższa ;).

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Pt wrz 21, 2012 13:22 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Magdulka - nie wiem czy dalej mieszkasz w okolicy Ryskiej - dziś tam w pobliżu śmietnika widziałam czarną młodziutką (ok. roku ?) koteczkę, ze ślicznymi zielonymi oczkami. Może Ci wiadomo czy to z tych kotek kiedyś sterylizowanych, czy nowy przybysz. Daje się głaskać, milusińska.
Czy Pani , która kiedyś tam karmiła, karmi nadal?
Obrazek

MalgorzataJ

Post » Sob wrz 22, 2012 6:21 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

13-14 października 2012 w hali sportowej odbędzie się Międzynarodowa Wystawa Kotów Rasowych.

Już otrzymałam plakaty i ulotki, które musimy rozprowadzić po mieście, żeby jak nawięcej ludzi odwiedziło wystawę i wrzuciło grosik do skarbonki :mrgreen:

Rozwieszamy plakaty i rozdajemy ulotki tylko w miejscach dozwolonych, po uprzednim uzyskaniu zgody właściciela obiektu.

Zapisywać się na forum, kto i gdzie rozniesie plakaty i ulotki oraz gdzie najlepiej zostawić materiały do odbioru, ewentualnie odbiór osobisty.
Obrazek

kassja

Od: Czw lut 05, 2009 23:24

Post » Sob wrz 22, 2012 12:17 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Podpisuję się pod tym co powiedziała Kassja. Tj - proszę, rozejrzyjcie się, gdzie można umieścić plakacik - ja przeważnie w okolicznych sklepach ZOO, fryzjer, sklep PSS (za zgodą kierownika), warzywniak, sklep litewski (też za zgodą właścicieli)
Zależy nam żeby jak najwięcej osób było, wiadomo, brygada żebracza musi mieć co robić :twisted:
Poza tym w tamtym roku organizatorzy wystawy przekazali pieniążki na rzecz Fundacji co poratowało mocno napięte finanse :)
Więc rozglądajcie się i składajcie zamówienia na ilość plakatów (są narazie A3, mają być też A4) i ulotek.
No i gdzie je zostawić.
Jeszcze tylko podzielę się pięknym foto Comy (ma chłopak talent) :)
Obrazek
Piękna kota...Piękna i niewinnie wygląda, prawda? Ale jak człowiek ma już jedną kotę o takim umaszczeniu to uczy się..nie ufać niewinnej kocie 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Sob wrz 22, 2012 14:16 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Wczoraj byłam u wielebnego - mój tata zawsze powtarzał "za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud się podli".Słowa wielebnego były takie - niestety nie mogę pani w tej kwestii pomóc - wyszłam bardzo, bardzo rozgoryczona i za piękną plebanią rozpłakałam się. :cry: :cry: :cry:
Obrazek

No może się uda.

Ewa Speichler

Od: Śro mar 04, 2009 18:29

Post » Sob wrz 22, 2012 15:59 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Kasiu,
Ja zgłaszam chęć uczestnictwa w rozpowszechnianiu plakatów i ulotek w swojej okolicy.

Ewuniu,
jakież to przykre, że nawet Wielebnego nie wzrusza los bezdomniaków.
Ale - tak naprawdę - takiej reakcji można było się spodziewać.
Trzymaj się, Dziewczyno!
Czynisz piękne dzieła i niech zdrówko Tobie sprzyja!

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Sob wrz 22, 2012 19:26 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Ewa Speichler pisze:Wczoraj byłam u wielebnego - mój tata zawsze powtarzał "za pieniądze ksiądz się modli, za pieniądze lud się podli".Słowa wielebnego były takie - niestety nie mogę pani w tej kwestii pomóc - wyszłam bardzo, bardzo rozgoryczona i za piękną plebanią rozpłakałam się. :cry: :cry: :cry:

Ewa nie martw się, a ja tak jak Szałwia to opisała, (pozdro Sylwia) jak pan z dyrekcji w mojej firmie spytał, co ja tu robię, czemu tu dokarmiam bezdomne koty, ja na to,że tu pracuję, jakby nie wiedział na 3 piętrze, a koty są moje, jego i całej naszej bogatej notabene firmy, no to pan się zdziwił?? jak to?? ja mu na to, to nie wie pan, koty wolnobytujące to szeroko pojęte nasze, dobro narodowe, i każdy powinien o nie dbać, karmić, stawiać domki, no to pan się zdziwił, i ogólnie w taki sposób pozytywnie ustosunkowałam całą firmę w kierunku naszych bezdomniaków, wręcz niektórzy potrafią kilka miłych słów pochwały rzucić, stanowczość też ma tu duże znaczenie, tak jak u nas na osiedlu dotąd wyśmiewani dziadkowie, pan Jurek nagle zyskali szacunek mieszkańców, a większość sąsiadów myśli, że ja jestem jakimś urzędnikiem w TOZ np inspektorem, i szczerze powiem że to myślenie wychodzi zwierzakom na zdrowie, czują respekt, nie znika ani jedna miska, a stoją szklane 8) ani jeden domek, i nie jest przeganiany żaden zwierzak, wszyscy żyją w pełnej symbiozie...czego wszystkim zwierzakolubom życzę, :ok: :ok:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Sob wrz 22, 2012 21:43 Re: [Białystok12]malenstwo bez lapki,czlowiek bywa potworem

Aga&2 - o nie!!!!. Kotka, która odziedziczyłam po mojej mamie wygląda zupełnie podobnie, też bengalka i do tego....... ma na imię także Zuzia.Jest niesamowicie wprost wredna w stosunku do mojej Matyldy. Miałam nadzieję, że to się zmieni, a tu proszę - słyszę,że te kotki tak mają. Niewesoła informacja :(
Obrazek

MalgorzataJ

[poprzednia][następna]