Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Budowa w pełni i nowe stado...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 07, 2012 20:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

A one do kiedy mają czas ? Wjeżdża tam jakiś sprzęt w najbliższym czasie ?
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Śro mar 07, 2012 20:50 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

itaka pisze:A one do kiedy mają czas ? Wjeżdża tam jakiś sprzęt w najbliższym czasie ?

Te mają czas do końca marca mniej więcej.
Obrazek
http://www.pustamiska.pl
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta George Bernard Shaw

merka

Od: Śro cze 09, 2010 9:09

Post » Śro mar 07, 2012 22:33 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Kiedy jest teraz kolejna łapanka? Dzisiaj zaczęli burzyć tą ruderę. Są jakieś wieści o Mozaice jak się tam czuje? Gdzie On dokładnie przebywa? W jakieś stajni?

miki27

Od: Nie cze 12, 2011 21:23

Post » Czw mar 08, 2012 9:39 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Śnieżka wraca dzisiaj wieczorem z adopcji.... :roll: Bo ma świerzbowca podobno (straszne!), bo skoczyła nestorce rodziny na plecy, kiedy ta się pochylała (mówiłam, że tak robi, że wspina się w ten sposób na wyższe kondygnacje mebli, że jest "kotem-kozicą"), że ugryzła kogoś w rękę. Wampir nie kot. Martwię się, jak się ponownie zaaklimatyzuje w piwniczce, czy nie poszła na marne nasza praca z nią. To jest kotka, porzucona przez patologiczną kobietę, wiele przeszła. Takie zmiany jej się nie przysłużą...

A przy okazji tych cudownych wieści :roll: zapytam:

czy ktoś, dysponujący autem, zechciałby nam pomóc w przetransportowaniu Łaciatki do Wrześni (a właściwie wsi pod Wrześnią)??? Kita ma dołączyć do Mozaiki, a nie mamy jej jak tam dowieźć :| Bardzo proszę...

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw mar 08, 2012 9:42 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

MartaK pisze:czy ktoś, dysponujący autem, zechciałby nam pomóc w przetransportowaniu Łaciatki do Wrześni (a właściwie wsi pod Wrześnią)??? Kita ma dołączyć do Mozaiki, a nie mamy jej jak tam dowieźć :| Bardzo proszę...

Kiedy? Mogę jutro, dzisiaj średnio.
Obrazek

merka

Post » Czw mar 08, 2012 9:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

merka_85 pisze:
MartaK pisze:czy ktoś, dysponujący autem, zechciałby nam pomóc w przetransportowaniu Łaciatki do Wrześni (a właściwie wsi pod Wrześnią)??? Kita ma dołączyć do Mozaiki, a nie mamy jej jak tam dowieźć :| Bardzo proszę...

Kiedy? Mogę jutro, dzisiaj średnio.

Jutro jak najbardziej :D Dzięki wielkie! :D Domówimy się co i jak.

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Czw mar 08, 2012 9:44 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Jak ta wieś się zwie? Może być na pw, jak coś.
Obrazek

merka

Post » Czw mar 08, 2012 14:37 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Łaciatka to która to,ta co daje się pogłaskać dwa trzy razy nie więcej ?

MartaK pisze:Śnieżka wraca dzisiaj wieczorem z adopcji.... :roll: Bo ma świerzbowca podobno (straszne!), bo skoczyła nestorce rodziny na plecy, kiedy ta się pochylała (mówiłam, że tak robi, że wspina się w ten sposób na wyższe kondygnacje mebli, że jest "kotem-kozicą"), że ugryzła kogoś w rękę. Wampir nie kot.

Aż niewiarygodne , raz ją widziałam i zamiziałaby mnie na śmierć, przeurocza koteńka wampirem 8O
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Czw mar 08, 2012 15:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Śnieżka, ta malutka miziasta kicia taka niegrzeczna 8O Oj domek chyba nie ma cierpliwości i wyrozumiałości.
Biedna Śnieżka.

Hannah12

Od: Czw sie 11, 2005 11:57

Post » Czw mar 08, 2012 18:38 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Z wieści PKP:
Błoto przeokrutne, wszędzie jeżdżą jakieś maszyny budowlane właściwie to jedna :), ale jeździ również po łączce :? . Były ślady opon, ale gdy karmiłam mordki to sobie nagle wjechała. Obawiam się, że to nie jest bezpieczne miejsce dla naszych kotów.
Same koty nie wyglądały na przestraszone albo specjalnie zaintrygowane widokiem maszyn budowlanych. Wszystkie spały i wylazły z budek jak przyszłam. W sumie było na początku 5, później jeszcze 2 doszły, ale nie zbyt zainteresowane jedzeniem. Kot czarny z raną na klatce, nie wyglądał źle, apetyt mu dopisywał, ale sama rana nie wygląda najlepiej i chyba się powiększyła bo kolejne kawałki sierści mu zwisały już wypadnięte.
Za to inny kot moim zdaniem wymaga naszej interwencji, biały z burą końcówką ogonka. Oczka ma całe pocharatane, jeszcze bez ropy, ale obawiam się, że się niedługo pojawi, ale przede wszystkim ma za uchem, brzydko wyglądającą ranę. Nie wiem czy to efekt jakiejś bójki o kotkę czy z innych powodów, czy to również jakaś grzybica. Rana wygląda moim zdaniem brzydko, nie mogłam się bardzo dokładnie przyjrzeć, ale chyba jest częściowy na niej strup. Trochę się również sączy. Kot ogólnie nie wygląda dobrze, ale zjadł dość sporo i też sporo wypił wody.
Gracje w graciarni wyglądały dobrze i dobrze się też miały. Oczywiście w misce jakieś resztki parówek. Nałożyłam im mokre to zjadały ochoczo.
W ogóle i na łączce i w graciarni zapas suchej karmy.

Wklejam kilka zdjęć tego białego kota:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A co w ogóle słychać w łapankach i u kotów PKS? Któreś może jadą na nowe miejsca czy na razie cisza?

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Czw mar 08, 2012 19:43 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

MartaK pisze:Śnieżka wraca dzisiaj wieczorem z adopcji.... :roll: Bo ma świerzbowca podobno (straszne!), bo skoczyła nestorce rodziny na plecy, kiedy ta się pochylała (mówiłam, że tak robi, że wspina się w ten sposób na wyższe kondygnacje mebli, że jest "kotem-kozicą"), że ugryzła kogoś w rękę. Wampir nie kot. Martwię się, jak się ponownie zaaklimatyzuje w piwniczce, czy nie poszła na marne nasza praca z nią. To jest kotka, porzucona przez patologiczną kobietę, wiele przeszła. Takie zmiany jej się nie przysłużą...

A przy okazji tych cudownych wieści :roll: zapytam:

czy ktoś, dysponujący autem, zechciałby nam pomóc w przetransportowaniu Łaciatki do Wrześni (a właściwie wsi pod Wrześnią)??? Kita ma dołączyć do Mozaiki, a nie mamy jej jak tam dowieźć :| Bardzo proszę...

Powrót Śnieżki z adopcji to naprawdę paskudna wiadomość, w piwniczce nie będzie jej teraz dobrze :( Kurcze, moja kotka też wskakuje na plecy i mnie, i mojej Mamie, świerzbowca kiedyś miała, no i gryzie mnie czasem po kostkach, a kocham ją nieludzko.

edit:skleroza nie boli
Ostatnio edytowano Pt mar 09, 2012 14:56 przez Jarka, łącznie edytowano 1 raz
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Czw mar 08, 2012 20:48 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Paula ten kot ma zmiany na skorze juz od co najmniej 2 miesiacy.... pewnie jakas grzybica, swiezb ... podobnie jak u czarnego. Zarazaja sie nawzajem :(

Ech... Snieżka, ludzie czasem biora koty, zeby zrobic sobie dobrze "jestem aja bo przygarnelam bidulka" a to przeciez nie chodzi o to, tylko o swiadoma adopcje ze wszystkimi jej konsekwencjami.

LunaKlara

Od: Czw paź 20, 2011 22:06

Post » Czw mar 08, 2012 21:26 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

LunaKlara pisze:Paula ten kot ma zmiany na skorze juz od co najmniej 2 miesiacy.... pewnie jakas grzybica, swiezb ... podobnie jak u czarnego. Zarazaja sie nawzajem :(

Ech... Snieżka, ludzie czasem biora koty, zeby zrobic sobie dobrze "jestem aja bo przygarnelam bidulka" a to przeciez nie chodzi o to, tylko o swiadoma adopcje ze wszystkimi jej konsekwencjami.

a to nie wiedziałam bo ja na PKP to właściwie pierwszy raz jestem, ja PKS "obsługiwałam" :) Kurczę nie dobrze, bo to otwarte rany tak naprawdę są, za chwilę będzie gronkowiec i inne paskudstwa jak już nie są, dlatego to się w ogóle nie goi.... :( żeby nam się wszytkie koty tak nie rozchorowały....

paula_kropcia

Od: Sob sty 28, 2012 21:11

Post » Czw mar 08, 2012 23:24 Re: Poznań Główny PKP/PKS 2012 r| Mamy tylko ten weekend! st

Cztery kotki dzisiaj złapane, dwie na składowej, dwie w firmie transportowej przy PKS. W sumie dopiero wróciłyśmy z Kasią do domu i jutro od 8 zaczynamy znowu, Kasia się nawet z tej okazji urlopowała. Ta jedna ze składowej to taki maluszek śliczny, nie ma więcej niż 9 miesięcy, akurat rujkowała przy nas i ją kocury goniły więc trzeba było łapać, w jaki sposób ją łapałyśmy może później napisze Kasia, bo ja już padam. Ja już powoli dobijam do trzydziestki złapanych kotów w ostatnich 2 tygodniach, więc wszystko mi się myli, dzisiaj z Kasią uznałyśmy, że trzeba koty katalogować zdjęciowo. I znowu muszę podziękować Pani Alinie Palacz za ogromną pomoc przy kotach na terenie PKS oraz całemu Piątkowskiemu Kołu Miłośników Zwierząt za przetrzymywanie kotek po sterylkach.

moorland

Od: Pon cze 22, 2009 12:26

[poprzednia][następna]