KOTY z KORABIEWIC Do zamknięcia

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sty 22, 2012 11:59 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

E, podejrzewam, że podany telefon jest osoby, której chcą zrobić głupi kawał :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 22, 2012 12:06 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

A miało być tak pięknie, sponsor, wolontariusze, wszystko idzie ku dobremu, inne fundacje do niczego nie są potrzebne, z adopcjami też pośpiechu nie ma, po co ogłaszać, po co komuś coś ułatwiać... :roll:

A tu taki klops. :? >klik<

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

Post » Nie sty 22, 2012 12:15 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Czegoś nie łapię, dziewczyny były tydzień temu i żadnego horroru nie relacjonowały. Jadą tam dzisiaj, to będzie relacja z 1 ręki. Po tym, co się naużerałam na tym wątku, wolę opierać się na opinii osób, które znam osobiście :?
Prądu tam nie ma chyba już jakiś czas, to nie jest sytuacja nagła. Poza tym za opiekę nad zwierzętami odpowiada p. Lesin, a apel jest p. Suławko :?:
No i:
"w każdy weekend jadę do Korabiewic i mogę pomóc w następujący sposób:
-osoby które chcą skorzystać z mojego pośrednictwa: podpisują ze mną umowę cywilnoprawną określającą w jakich warunkach i gdzie będzie bytował pies. Wyrażają zgodę na niezapowiedziane wizyty poadopcyjne mające na celu sprawdzenie jak realizowane są warunki zapisów umowy, za niewywiązanie się z warunków umowy dobrowolnie poddają się karze finansowej na rzecz fundacji dawnego schroniska w Korabiewicach (windykacja opracowana do perfekcji)"
jakoś niezbyt legalnie mi to brzmi :?

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Nie sty 22, 2012 12:38 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

jopop pisze:dzięki ;)

a ten nieujawniony DT jest po prostu pozaforumowy, w Warszawie, u pewnej bardzo miłej Sylwii ;)

momentka momentka, jak to pozaforumowy? :mrgreen:
Dowiedziałam się o akcji z FB, a dopiero dziś mnie olśniło, że na miau na pewno też coś jest... 8) no to melduję się.

Na razie kociaki siedzą w łazience, dziś lub jutro je wypuszczę, bo widzę, że kuwetkują.

Kocurek jeszcze chorutki, choć po wczorajszej dawce antybiotyku polepszyło mu się. NAdal strasznie kicha, bez glutka, długimi seriami, kilkanaście razy, pod koniec aż kropelki robią się krwawe :( biedulek. Przy czyszczeniu uszek protestuje bardzo, ale jest delikatny. Uszka lepiej, coraz mniej wykopalisk. Mizia się, ale tylko jak jest głodny, jak brzucho pełne, to ma mnie w swojej chude doopce :mrgreen: Niestety kocurek dalej nieźle pośmierduje... wycieranie mokrym ręcznikiem niewiele dało, na ogonie wciąż błotko zaschnięte, a boję się chorutka kąpać... :roll:

Kocia bez oczka za to miziak obłędny ,tańczy, roluje się i nadstawia, ale na kolanka wziąć się nie da.

no, to jak już opowiedziałam, to idę foty robić :D
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie sty 22, 2012 12:39 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

alix76 pisze:No i:
-osoby które chcą skorzystać z mojego pośrednictwa: podpisują ze mną umowę cywilnoprawną określającą w jakich warunkach i gdzie będzie bytował pies. Wyrażają zgodę na niezapowiedziane wizyty poadopcyjne mające na celu sprawdzenie jak realizowane są warunki zapisów umowy, za niewywiązanie się z warunków umowy dobrowolnie poddają się karze finansowej na rzecz fundacji dawnego schroniska w Korabiewicach (windykacja opracowana do perfekcji)"

8O Chyba sobie żartują...

i te 4 niedźwiedzie też mnie niepokoją :twisted: na co im one? nie może ich jakiś ogród zoologiczny przejąć?
:arrow: http://www.dogomania.pl/threads/221550- ... st18451786
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 22, 2012 12:43 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

myrzapl jak już zrobisz fotki, to proszę wyślij mi na maila [ klauduskaa@o2.pl ], to wstawię na profil JoKotowy. które ty koty masz w ogóle u siebie? jeśli ci się uda zaobserwować ich charaktery, to też mi proszę napisz o nich w mailu :)

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie sty 22, 2012 12:48 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

klauduska, wrzucisz zdjęcia kotek nr 1, 3 i 8 na fb?
razem z opisami są na poprzedniej stronie:
viewtopic.php?p=8470286#p8470286

myrzapl ma koty nr 4 i 6.
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Nie sty 22, 2012 12:57 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

ok, już wstawiam.

ogłaszam też tam plebiscyty na imiona dla nich!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Nie sty 22, 2012 13:11 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

klauduska pisze:myrzapl jak już zrobisz fotki, to proszę wyślij mi na maila [ klauduskaa@o2.pl ], to wstawię na profil JoKotowy. które ty koty masz w ogóle u siebie? jeśli ci się uda zaobserwować ich charaktery, to też mi proszę napisz o nich w mailu :)

Jasne.

Mam u siebie kotkę z jednym oczkiem niewidzącym (na liście nr 4) i starszego chorego kocurka pingwinka (na liście nr 6).

Próbowałam focić, koteczka ok, ale kocurek najedzony, to i zabunkrowany, śpi.
Sheikuś [*] Kermit [*]

myrzapl

Od: Sob mar 27, 2010 0:04

Post » Nie sty 22, 2012 13:18 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

alix76 pisze:Czegoś nie łapię, dziewczyny były tydzień temu i żadnego horroru nie relacjonowały. Jadą tam dzisiaj, to będzie relacja z 1 ręki. Po tym, co się naużerałam na tym wątku, wolę opierać się na opinii osób, które znam osobiście :?
Prądu tam nie ma chyba już jakiś czas, to nie jest sytuacja nagła. Poza tym za opiekę nad zwierzętami odpowiada p. Lesin, a apel jest p. Suławko :?:
No i:

ciekawa jestem ile osób wyrazi chęć podpisania umowy z tą osobą...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Nie sty 22, 2012 13:28 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

*anika* pisze:
alix76 pisze:No i:

8O Chyba sobie żartują...

i te 4 niedźwiedzie też mnie niepokoją :twisted: na co im one? nie może ich jakiś ogród zoologiczny przejąć?
:arrow: http://www.dogomania.pl/threads/221550- ... st18451786

Najwyraźniej ISICA żartuje, rozumiem , że to taka jej prywatna "inicjatywa", bo nie fundacji, szczerze mnie takie straszenie na wstępie to by raczej zniechęciło do adopcji

sosna

Od: Pon gru 12, 2011 12:21

Post » Nie sty 22, 2012 15:14 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

alix76 pisze:Ja dostałam odpowiedź :evil: :
Dzień dobry
Śliczny kociak
Czy będzie się nadawał na skórki do etui do okularów???
Tel.

Mogę poprosić o kontakt?
Julek nadawałby się idealnie, ma wyjątkowo fajne i miękkie futerko :mrgreen:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Nie sty 22, 2012 16:04 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Femka pisze:kciuki są cały czas
naprawdę kibicuję Wam z całego serca.

i ja tylko tyle mogę zrobić........

malagos

Od: Pon wrz 05, 2005 20:54

Post » Nie sty 22, 2012 18:15 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

Wrociliśmy. W formie rozmoczonych mrożonek.

relacja będzie częściowo dziś, częściowo jutro zapewne, fotki raczej jutro.

na razie trwa u nas bitwa o dostęp do wanny z ciepłą wodą :twisted:
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Nie sty 22, 2012 18:59 Re: KOTY z KORABIEWIC MAJĄ CZAS TYLKO DO NIEDZIELI!!!

alix76 pisze: Poza tym za opiekę nad zwierzętami odpowiada p. Lesin, a apel jest p. Suławko :?:

Podobno wszystkie zwierzęta w Korabiewicach są teraz własnością pana S.
A przynajmniej tak twierdzą osoby rzekomo zorientowane w sytuacji.

Na Dogo ktoś pisze:A.....jest zgoda na wydawanie psów do domków stałych, robienie psom ogłoszeń. Wyciąganie psów na siłę przez fundacje, póxniej opisywanie ich jako że są z mordowni i zbieranie kasy nie wchodzi w grę. Wszyscy wiemy co i jak w Korabieicach się dzieje. Ale polityka i walki nas nie obchodzą. Pomózmy umierającym zwierzakom. To nie jest mój wymysł tylko ustalenia powiedzmy, mądrzejszych. Dzięki.

Wolontariusze z Korabiewic powinni się zdecydować: albo "ratunku, zwierzęta umierają!!!", albo "to wcale nie jest mordownia!!!"... :?

jopop pisze:relacja będzie częściowo dziś, częściowo jutro zapewne

Napięcie jak w rasowym thrillerze...

myamya

Od: Czw cze 23, 2011 12:16

[poprzednia][następna]