Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 31, 2013 17:34 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu,
skoro wklejasz zdjęcia, to ośmielę się poprosić o fotkę Juranda :1luvu: , rezydenta Twojej Mamy.
To dzięki niemu dotarłam na Twój wątek, bo chłopak skradł moje serce :oops: . A od bardzo dawna nie ma o nim wieści.
Obrazek Obrazek ObrazekTymoteusz [*]17.08.2019 r.

magdalena99

Od: Sob mar 27, 2010 15:20

Post » Pt maja 31, 2013 17:41 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Niestety nie mam zdjęć. Do Mamy mało jeździmy, 1-2 razy do roku. Będzie trzeba poczekać. Ja teraz nie mam aparatu, Mama też nie, dlatego o zdjęcia na już ciężko.
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pt maja 31, 2013 18:15 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Ania, dotarla paczka ode mnie?
Filuś ['] - moje Serce..
Obrazek

dolabra

Od: Pt wrz 04, 2009 20:13

Post » Pt maja 31, 2013 18:34 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Niestety nie mam zdjęć. Do Mamy mało jeździmy, 1-2 razy do roku. Będzie trzeba poczekać. Ja teraz nie mam aparatu, Mama też nie, dlatego o zdjęcia na już ciężko.

W takim razie poczekam :)

magdalena99

Post » Sob cze 01, 2013 10:11 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Dziękuję.

Jak to "miło" rozpocząć poranek otwierając drzwi przed 7 rano i potknąć się o kartonowe pudełko, a w nim trzy kociaki ok. 5-6 tyg. z kocim katarem powoli już zjadającym oczy.
Czy to się kiedyś skończy? Czy osoba pomagająca zwierzętom = miejsce, punkt gdzie można i nawet trzeba podrzucić bez żadnych skrupułów żywe istnienia - zbędne, niepotrzebne, chore, urodzone w domu?
Coraz częściej boimy się otwierać drzwi, czy to w dzień czy w nocy.
Nie dawno ktoś porzucił nam dwa dorosłe kocurki w jednym kontenerze. Może 2 miesiące temu przed godz. 24 w nocy pod moimi drzwiami siedział porzucony amstaff, który 2 godziny wcześniej zagryzł kota, biegał po mieście, a policja spryskała go gazem pieprzowym ( potem i my byliśmy cali w tym gazie). Na szczęście dla mnie pies był grzeczny, zjadł 2 puszki i zapięłam go na smycz i w eskorcie straży pojechał.

Anna Rylska

Post » Sob cze 01, 2013 10:38 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:Jak to "miło" rozpocząć poranek otwierając drzwi przed 7 rano i potknąć się o kartonowe pudełko, a w nim trzy kociaki ok. 5-6 tyg. z kocim katarem powoli już zjadającym oczy. Czy to się kiedyś skończy? Czy osoba pomagająca zwierzętom = miejsce, punkt gdzie można i nawet trzeba podrzucić bez żadnych skrupułów żywe istnienia - zbędne, niepotrzebne, chore, urodzone w domu?

Brak mi słów... :(

bluette

Od: Czw sty 10, 2013 18:59

Post » Sob cze 01, 2013 12:01 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

bluette pisze:
Anna Rylska pisze:Jak to "miło" rozpocząć poranek otwierając drzwi przed 7 rano i potknąć się o kartonowe pudełko, a w nim trzy kociaki ok. 5-6 tyg. z kocim katarem powoli już zjadającym oczy. Czy to się kiedyś skończy? Czy osoba pomagająca zwierzętom = miejsce, punkt gdzie można i nawet trzeba podrzucić bez żadnych skrupułów żywe istnienia - zbędne, niepotrzebne, chore, urodzone w domu?

:(
to chyba będzie cytat nowego Kotto-lotka, bardzo smutny cytat.
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Od: Czw sty 04, 2007 23:29

Post » Sob cze 01, 2013 12:38 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Thorkatt pisze:
bluette pisze:

to chyba będzie cytat nowego Kotto-lotka, bardzo smutny cytat.

Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Sob cze 01, 2013 14:17 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Zapraszamy na kolejną akcję dla maluszków i pozostałych bied
viewtopic.php?f=20&t=153552&p=9868346#p9868346
Obrazek Obrazek

Thorkatt

Post » Sob cze 01, 2013 14:45 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Aniu,
przesłać te saszetki? Przydadzą się? Jest ich wprawdzie tylko 9. Wiem, że to kropla w morzu :( .

magdalena99 pisze:Aniu,
mam kilka saszetek takiej karmy
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... nue/323832
jest to dobrej jakości karma ekologiczna z kurczakiem, o świetnym składzie i konsystencji musu. Podobno przeznaczona dla kotów z alergią i problemami z przyswajaniem pokarmu.
Kupiłam na spróbowanie moim kocurom, ale niestety nie doceniły i odmówiły konsumpcji :evil:
Jeśli uważasz, że się przyda to mogę przysłać.
P.s. a jak się czuje Łatulka?

magdalena99

Post » Sob cze 01, 2013 19:14 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

O rany.... Aniu... :(

A jak się czuję Łatka?

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Sob cze 01, 2013 20:24 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Ludzie są po prostu beznadziejni :( Brak słów...

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Sob cze 01, 2013 21:45 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

magdalena99 bardzo chętnie, poproszę. Dziękuję serdecznie.

Łatka na razie powolutku, dziś jest pierwszy dzień jak chwilę chodziła, bardzo dużo leży, nie jest jeszcze w stanie wskoczyć na kanapę. Opuchlizna i krwiaki trochę już zeszły jednak jeszcze wygląda to dość brzydko. Z przydatków dość mocno się sączyło ale to normalne, miałam nie panikować. A to jeszcze nie koniec :cry:

Anna Rylska

Post » Pon cze 03, 2013 10:19 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Przypomnę tymczasy u Ani, może ktoś mógłby wspomóc karmą dla maluszków i chorowitków ?
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon cze 03, 2013 10:27 Re: Tymczasy i bezdomne.Prosimy o pomoc, potrzebna karma

Anna Rylska pisze:magdalena99 bardzo chętnie, poproszę. Dziękuję serdecznie.
Łatka na razie powolutku, dziś jest pierwszy dzień jak chwilę chodziła, bardzo dużo leży, nie jest jeszcze w stanie wskoczyć na kanapę. Opuchlizna i krwiaki trochę już zeszły jednak jeszcze wygląda to dość brzydko. Z przydatków dość mocno się sączyło ale to normalne, miałam nie panikować. A to jeszcze nie koniec :cry:

ametyst55 pisze:Przypomnę tymczasy u Ani, może ktoś mógłby wspomóc karmą dla maluszków i chorowitków ?

Mocno trzymamy kciuki, i za Łatkę, i za malców i inne .
Z nowego Kotolotka jak spłyną pierwsze wpłaty, to ametyst55 przeleje, żeby juz na pierwsze potrzeby cos było.
Ale wsparcie bardzo potrzebne
Obrazek Obrazek

Thorkatt

[poprzednia][następna]