EUSTACHY PO POTRĄCENIU - to już rok jak odszedł za TM [*] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro sie 01, 2012 0:05 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

a nie ma wiekszych z tej firmy?

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro sie 01, 2012 0:13 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Witam Justowe Zwierzakowo. :)

Ciotka jak przycupła na początku wątku, to zasiedziała się aż za bardzo ... :oops: Najwyższy czas zawitać u Eustaszka.

Justynko z tych pieluszek jest rozmiar 3 na 5-9kg dziecia http://www.blizejciebie.pl/pieluszki_ba ... 8ce6af5581 , http://dlapacjenta.pl/sklep/product_inf ... ts_id/3407.

Ja co prawda nie mam żadnej wiedzy na temat tych pieluch, więc nic nie doradzę :oops: , ale może warto wypróbować?
Ostatnio edytowano Śro sie 01, 2012 0:24 przez mamut, łącznie edytowano 1 raz
„W Polsce skumulowały się trzy najgorsze zarazy: PiS, KK i coronawirus.”
„Patrząc na naszych obecnych polityków mogę stwierdzić,
że najwięcej kultury jest w serze, jogurcie i kefirze.”

„Jeżeli człowiek rodzi się nie prosięciem, a niemowlęciem ludzkim,
to nie powinien na starość być świnią tylko człowiekiem”.
- Władysław Bartoszewski
„Cienia i wolności nie przydepniesz butem”.- Antoni Regulski
„Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi”. - Ks. Józef Tischner
„Ręce, które pomagają są bardziej święte, niż usta które się modlą”. - Maria Czubaszek

mamut

Od: Śro lip 09, 2008 17:44

Post » Śro sie 01, 2012 0:22 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

a widze, ze jeszcze wieksze sa... i te sa dostepne tez w hurtowniach... jak bys byla zainteresowana, to podaj ktory rozmiar, a ja zapytam w znajomej hurtowni o cene. Kiedys mozna bylo i w detalu brac u nich, ale to bylo dawno, przed przebudowa firmy jeszcze, nie wiem, jak teraz, ale moge sie dowiedziec :)
tych realowskich nie maja, a te z lidla tez nie sa tak latwo dostepne, bo lidl ma wiekszosc produktow niemieckich.
A wlasnie mi sie jeszcze jedna hurtownia przypomniala, wiem, ze tam maja slodycze, napoje, troszke chemii, bo kupowalismy tam proszki do prania, ale pieluch nie zauwazylam... Ale jesli ktos mieszka niedaleko Bujakowa, to moze bedzie w stanie tam pojechac w wolnej chwili albo zadzwonic i zapytac, czy te pieluchy u nich mozna dostac... Ja niestety nie mam mozliwosci takiej, bo to za daleko, kawalek za Mikolowem, trzeba by autobusem z przesiadka jechac :roll:

Kociara82

Post » Śro sie 01, 2012 13:04 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

mamut pisze:Witam Justowe Zwierzakowo. :)

Ciotka jak przycupła na początku wątku, to zasiedziała się aż za bardzo ... :oops: Najwyższy czas zawitać u Eustaszka.

Justynko z tych pieluszek jest rozmiar 3 na 5-9kg dziecia http://www.blizejciebie.pl/pieluszki_ba ... 8ce6af5581 , http://dlapacjenta.pl/sklep/product_inf ... ts_id/3407.

Ja co prawda nie mam żadnej wiedzy na temat tych pieluch, więc nic nie doradzę :oops: , ale może warto wypróbować?

Witaj :1luvu:
A miał by ktoś może mi tak ze dwa , trzy pampersy na próbę bo na razie jedziemy tymi z Lidla i są raczej ok tylko troszkę jakby przemakają a jest ich 50zł za 28 zł

Dzis Eustaszek dostał co trzytygodniowa dawkę carthophenu .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw sie 02, 2012 17:49 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Kociara82 pisze:czy wasza kicia ma gdzies watek?
Witamy kolejna pampersowa kicie :)
a jak ona znosi przewijanie?

Wątek Sprintusi: viewtopic.php?f=1&t=88746&hilit=sparali%C5%BCowana+sprinterka+znalaz%C5%82a+swoje+szcz%C4%99%C5%9Bcie&start=345

Sprinia to najukochańszy kot pod słońcem (dla nas oczywiście :)). Ona bardzo dobrze znosi przewijanie, mój TŻ tak ją wyćwiczył, że sama wie, kiedy się położyć, kiedy się ponieść, żeby tatuś mógł założyć pieluszkę :D Muszę kiedyś nagrać ten ich rytuał, bo to jest po prostu niesamowite 8O Ona tak jakby pomagała w wyciskaniu moczu i w koopcianiu :)

Co do pieluszek, to naszej Sprini one nie spadają, bo ona ma łapki rozłożone w szpagat, więc pieluszka nie ma szansy się zsunąć. Poza tym trzyma się też na ogonku. Mieliśmy taką kotkę, która nie nie miała ogona i miała sprawne łapki. Jej pieluszki potrafiły się zsuwać. TŻ wymyślił, że założy jej szeleczki, w pieluszce robił małą dziurkę z tyłu, przeplatał przez nią sznurówkę i przywiązywał delikatnie do szelek. Wszystko tak, aby nie ograniczać kotce ruchów. Przyznam, że się to sprawdzało :)

P.S. Zapraszam na jej wątek, szczególnie na jego koniec, tak można podziwiać aktualne zdjęcia naszej ukochanej Niuni :)
ObrazekObrazek

Ines_Chorzow

Od: Nie sty 20, 2008 12:35

Post » Czw sie 02, 2012 22:33 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Eustachy tez ma szelki, a jest juz tak przyzwyczajony do pieluch, jakby od urodzenia w nich chodzil :)
tez oczywiscie, kiedy pielucha jest juz przemoczona, przepelniona, koti ma swoj niezawodny sposob na to, by o tym Juscie powiedziec :) "Mowi" o tym swoim sposobem, ale tak charakterystycznym sposobem, ze ten, kto go zna, juz wie bez watpienia, kiedy pada ten "komunikat". Tego nie da sie z niczym innym pomylic, bo tylko wtedy, gdy chce by pieluche mu zmienic w taki sposob sie zachowuje :) :piwa:

Kociara82

Post » Nie sie 12, 2012 13:15 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Eustachy to jest cudny kot,szczególnie jak zobaczy laserek,kocham patrzeć jak on szaleje

shanti_pryia

Od: Pt cze 29, 2012 20:22

Post » Nie sie 12, 2012 14:42 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

witaj shanti_pryia :)
racja, jest cudny pod kazdym wzgledem :) i pod wzgledem urody (slicznotek nad slicznotami :1luvu: ) i pod wzgledem charakter najlagodniejszy na swiecie :1luvu:

U Justy byl kiedys Ozzi [*], rownie lagodny i rownie piekny koti. Poza nimi dwoma nie spotkalam sie nigdy wczesniej ani pozniej z az tak lagodnymi kotami. Owszem, kolezanka miala kiedys rudo-bialego Czika, ktory tez byl lagodny i cierpliwy zwlaszcza do jej corki, ktora wowczas mogla miec z pol roku-rok... Mala mogla go tarmosic bez konca, ciagnac za ogon, meczyc, a on nigdy jej nawet nie podrapal. Nawet nie buczal na nia, nie prychal... Dziwilam sie mowiac szczerze, ze on tak cierpliwie to znosi, bo ja na jego miejscu nie wytrzymalabym tego. :roll: Jednak Cziko, ktory juz dawno mruczy za TM [*] i ta jego lagodnosc to w porownaniu z lagodnoscia Eustachego czy Ozziego [*] to bylo naprawde nic, bez porownania!

Kociara82

Post » Nie sie 12, 2012 19:24 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Podziwiam Czike ,ja po paru minutach miałabym już tego serdecznie dosyć

shanti_pryia

Post » Nie sie 12, 2012 22:12 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Cziko byl bardzo cierpliwy do tej malej, naprawde szczerze powiem, ze czekalam nieraz wrecz az on nie wytrzyma i malej da popalic z lapenii. Ja bym ani chwili nie wytrzymala.

Kociara82

Post » Pon sie 13, 2012 0:09 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

ROZLICZENIE LIPIEC MIAU.PL
P.Robert ------------------------- 100 zł
Honda11 dla Bony -------------- 30 zł
P.Walentyna dla Eustaszka ----- 80 zł
P.Kasia dla Mati ----------------- 50 zł
IZAZET dla Eustaszka ----------- 100 zł
Miłka dla Raffiego --------------- 50 zł
Magda23z dla Mati -------------- 25 zł
Izydorka + bazarek ------------- 50 zł
P.Tomasz ------------------------ 100 zł
P.Beata dla Mai ----------------- 20 zł
Wolontariuszki ------------------ 50 zł
:1luvu: RAZEM 655 zł :1luvu:

WYDATKI
20 kg Sanabell --------------------- 236.68 zł
Zwirek ------------------------------ 180 zł
5 pakietów ogłoszeniowych ------- 50 zł
Pampersy --------------------------- 21.19 zł
Pampersy --------------------------- 26.99 zł
Pampersy --------------------------- 53.98 zł
Reczniki papierowe ----------------- 26.97zł
Reczniki papierowe ----------------- 17.98 zł
Ryż ---------------------------------- 29,90 zł
Mieso indyk 20 kg ------------------ 80 zł
Razem 723.96zł
SKARBONKA U PHANTASMAGORI
Obecna ------------------- 30 zł
Mriviel ------------------- 50 zł
Phantasmagori ---------- 42.08zł
zakupiono gourmet mus 122.08 zł
STERYLIZACJA LARYSKI
Przystań Ocalenie ------------ 170 zł
Fundacja Cztery Łapy -------- 150 zł
Kaftanik
Phantasmagori -------------- 16 zł
Kociara 82 ------------------ 14 zł

Bardzo Wam wszystkim dziekuje za pomoc finansową :1luvu: ,za karme :1luvu: za pomoc w podnoszeniu wątków, za wszystko co robicie dla zwierzaków :1luvu:

Bardzo też chce podziękować fundacjom ktore mi pomogły ,
Przystani Ocalenie za pokrycie połowy kosztów sterylki Laryski :1luvu: , za pokrycie kosztów leczenia chorego Kacperka oraz Tygryska :1luvu:
Fundacji Cztery Łapy za pokrycie prawie połowy kosztów sterylki Laryski :1luvu:
Cichemu Kątowi za pełne utrzymanie sparaliżowanego Barusia :1luvu:

Szczególne podziękowania należą sie lekarzom z lecznicy FAUNA w Tychach na ul Żwakowskiej 48 dr Juli i Michałowi Mazur i dr Karolinie Włodarczuk za leczenie moich podopiecznych :1luvu: , za to iz mimo ogromnego długu mogłam nadal je leczyć , nawet te któe wymagają drogiego leczenia :1luvu:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Wto sie 14, 2012 14:50 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Jestem na forum dopiero pare dni i jeszcze nie wiem co i jak.Mógłby ktoś napisać jak się dodaję na bazarek rzeczy? Proszę.

shanti_pryia

Post » Wto sie 14, 2012 17:17 Re: EUSTACHY PO POTRĄCENIU - wciąż leczony , POTRZ WSPARCIE

Eustachy się zatrzymał z sikaniem :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

[poprzednia][następna]