DT Smarti2- Devi znalazła cudowny domek w Hamburgu.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 18:17 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:
Zofia&Sasza pisze:O czym tu się rozmawia, bo ja nie rozumiem? Przecież wiadomo, że każdy kot z każdego schronu to typowe "jajko z możliwą niespodzianką". Jak się takiego kota bierze - trzeba się spodziewać WSZYSTKIEGO. W warunkach schroniskowych porządnej diagnostyki zrobić się nie da. I tyle. Jak dla mnie EOT.

Z tym, że przez niedomówienia i niezrozumienie Smarti myślała, że Likier przyjeżdża do niej po wizycie u CC, poza schronem, prosto z lecznicy - bo tak przyjeżdżał Ernest. Z gotowymi wskazaniami, co dalej robić i ew. konsultacją u weta, jeśli coś będzie nie tak.
A był tylko wypisany ze schronu.
Przez to kot był u weta już Smartinkowego o dzień czy dwa (nie pamiętam) od przyjazdu. Zamiast być jeszcze tego samego dnia, co by się stało, gdyby nie to nieporozumienie. Tylko o to chodzi.

A to ja jestem jeszcze bardziej zdziwiona. 8O Czy smarti wraz z Likierkiem otrzymała wypis od weta z Łodzi? Rozumiem, że nie, bo takowy kota nie badał po wyjściu ze schronu. Czyli co, zawierzono informacjom z trzeciej ręki? Na gębę? Ja bym w takiej sytuacji poszła z kotem do weta NATYCHMIAST. Przed wprowadzeniem go do domu.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt lut 25, 2011 18:25 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Otrzymała informację, jaki zastrzyk (antybiotyk) ma dostać kot. Przekazaną przez wolontariuszy, którzy przecież opiekowali się kotem...
W przypadku odległości i przekazywania kota przez x osób nieraz jest tak, że przekazuje się info na temat dalszego leczenia słownie, jeśli kot nie ma jeszcze założonej książeczki, która z nim podróżuje.
Z tego co pamiętam Likierek przyjechał ok. 21-22. I był u weta albo następnego dnia wieczór, albo jeszcze jednego rano.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Pt lut 25, 2011 18:31 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:Otrzymała informację, jaki zastrzyk (antybiotyk) ma dostać kot. Przekazaną przez wolontariuszy, którzy przecież opiekowali się kotem...
W przypadku odległości i przekazywania kota przez x osób nieraz jest tak, że przekazuje się info na temat dalszego leczenia słownie, jeśli kot nie ma jeszcze założonej książeczki, która z nim podróżuje.
Z tego co pamiętam Likierek przyjechał ok. 21-22. I był u weta albo następnego dnia wieczór, albo jeszcze jednego rano.

Nigdy w życiu nie podałabym kotu leku, który zaleciły by "na gębę" wolontariuszki... 8O Z taką praktyką nigdy się nie zetknęłam. Inna sprawa, że nie ściągam tymczasów z miejsc odległych. Dość kotów w potrzebie jest tu, na miejscu.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lut 25, 2011 18:34 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Zofia&Sasza pisze:
Szalony Kot pisze:Otrzymała informację, jaki zastrzyk (antybiotyk) ma dostać kot. Przekazaną przez wolontariuszy, którzy przecież opiekowali się kotem...

Nigdy w życiu nie podałabym kotu leku, który zaleciły by "na gębę" wolontariuszki... 8O Z taką praktyką nigdy się nie zetknęłam. Inna sprawa, że nie ściągam tymczasów z miejsc odległych. Dość kotów w potrzebie jest tu, na miejscu.

Nie na gębę, tylko po wizycie u weta z kotem.
Jak się okazało po czasie, po oględnięciu przez technika weterynarii.

Szalony Kot

Post » Pt lut 25, 2011 18:36 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Szalony Kot pisze:
Zofia&Sasza pisze:

Nie na gębę, tylko po wizycie u weta z kotem.
Jak się okazało po czasie, po oględnięciu przez technika weterynarii.

Ale ja pytam jak można podać kotu jakikolwiek lek bez zaleceń wet NA PIŚMIE? 8O Gdyby smarti się tego domagała, od razu wiedziałaby że kot u weta nie był.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Pt lut 25, 2011 18:49 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Ale Smarti nic mu nie podała. Nie dostała do ręki żadnego leku. Wiedziała, że kot:
- został obejrzany przez weta, który podał mu lek w zastrzyku
- następną porcję leku ma dostać też w zastrzyku dwa dni od poprzedniej, u weta

Jeju, rozmawiamy o tak odległych czasowo i informacyjnie dniach, że teraz to już naprawdę nie jestem pewna, czy tak było.
To nie były jeszcze czasy dokładnego zapisywania co i jak, zwłaszcza, jak kot już odszedł.

Szalony Kot

Post » Pt lut 25, 2011 18:52 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Marzenia11 pisze:
CatAngel pisze:Coś mi się obiło o uszy 8O jeszcze Fionka i Devi 8O 8O 8O
:ryk: ojjj będzie się działo :ryk:

No! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
a na pierogi w magnol;iach przyjeżdżasz, jak rozumiem.. :mrgreen: pytanie retoryczne :D

A tego jeszcze nie wiem :mrgreen: się okaże :mrgreen:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 25, 2011 18:55 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Marzenia11 pisze:
CatAngel pisze:
Iwonko jak z Promyczkiem :D

No właśnie - żadnych wieści jak się Książe czuje po nocce z Trisią? :D

8O 8O że co proszę :ryk: :ryk: :ryk: no ładnie :ryk:

Nie wiedziałaś? 8O 8O 8O :ryk: :ryk: :ryk:

a w planach jest jeszcze Fionka i Devi - to sobie księciunio nadrobi zaległości :ryk: :ryk: :ryk:

no to teraz nie wiem...
Carlito ma wyrażnie lepszy humor jak jest z Devi i Fionką.
A Promys tez bardzo chce je poznac..
co ja mam robić?

przecież dziewczyny piękne sa ale "się nie rozdwoją" :ryk: :ryk: :ryk:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 18:58 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Dwie dziewczyny, dówch chłopaków.... kalkulacja prosta :)
magdajedral

Post » Pt lut 25, 2011 18:59 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

iwonko mój komp nie czyta tej formy zdjęć na których jest Lunka ..... Nie wiem czemu, na komórce widzę ale po przesłaniu na kompa nie. Zdjęcie Buri już jest.
magdajedral

Post » Pt lut 25, 2011 19:01 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

magdajedral pisze:Dwie dziewczyny, dówch chłopaków.... kalkulacja prosta :)

:D :ok:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt lut 25, 2011 19:03 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

Madzia,mam nadzieję że nie zrobię Ci za dużo kłopotu prosząc o wstawienie tych pięknych mmsów? :D :roll:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt lut 25, 2011 19:04 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

To czekamy na fotki :)

A jak długa jest w końcu lista? :roll: :mrgreen:
Zarobię się - jak nic się zarobię :lol:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Pt lut 25, 2011 19:07 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

smarti pisze:Madzia,mam nadzieję że nie zrobię Ci za dużo kłopotu prosząc o wstawienie tych pięknych mmsów? :D :roll:

Żaden problem dla mnie, ale mój komp nie odczytuje zdjęć Lunki......
magdajedral

Post » Pt lut 25, 2011 19:09 Re: DT Smarti 2- PROMYŚ JEST ZDROWY !!!

pokombinowałam i chyba się zaraz uda.....
magdajedral

[poprzednia][następna]