Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pt lut 04, 2011 14:07 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Mira sobie takie coś zakupiła.Znaczy prezent od Sponsora. Kurcze może być fajna rzecz. :roll:

http://www.klimatsklep.pl/zelmer-23z030 ... -1050.aspx
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Pt lut 04, 2011 14:29 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:Mira sobie takie coś zakupiła.Znaczy prezent od Sponsora. Kurcze może być fajna rzecz. :roll:

http://www.klimatsklep.pl/zelmer-23z030 ... -1050.aspx

fajne ale kapke drogie :roll:
choc przydałoby sie :roll:

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Pt lut 04, 2011 14:53 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Fakt. Podobno działa na zasadzie wyciągu i jednocześnie filtruje.Dwa lata temu, jak nie miałam zabezpieczonych wszystkich okien, latem używałam wentylatora. Ale on wieje na koty i potem mi kichały. Myśle ze to dobra rzecz ,zwłaszcza w sezonie jesienno - zimowym, kiedy nie ma jak dobrze przewietrzyć mieszkania.

iza71koty

Post » Pt lut 04, 2011 16:39 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

to racja
szperałam trochw w necie i znalazlam jeszcze jonizatory powietrza za ok 165zl.zasade działania ma podobna.
szczerze piszac zaczęłam się zastanaiwac nad tym urzadzeniem :roll:
przeszperam jeszcze tutejsze sklepy.byc moze jakas okazja sie trafi :wink:

wiora

Post » Pt lut 04, 2011 16:54 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Urządzenia te nie są bardzo wydajne. Nadają się do niedużych pomieszczeń no i głośność pracy jest różna. Nie należy spodziewać się, że znacznie zredukuje "kocie" zapachy w domu. Przy większej ilości kotów nie tylko smrodzą ich odchody, ale również żwirek i karma.

Dobrze przed zakupem przeczytać recenzje danego urządzenia wystawione przez kupujących jednak dotyczą one efektów w przypadku ludzi z alergią.
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Pt lut 04, 2011 16:58 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

tak mi sie wydawało... raczej nie wierze w cudowne oczyszczacze i odsmradzacze....
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Pt lut 04, 2011 18:28 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Na poprawę nastroju moje kociaki....

Obrazek Pan "B"

Obrazek Toficzek, to jego podstawowa pozycja....

Obrazek Szczurek pierwszego tygodnia u nas...

Obrazek Szczurek wczoraj...

Obrazek Szczurek i Pan "B"...

Obrazek Tobiaszek...

Obrazek Andrzej...

Obrazek Pan "B"...

dosyć tego, bo stron na forum zabraknie, ha,ha....
Obrazek BERECIK, czekam Twojego miauknięcia za drzwiami....Obrazek

kaska0980

Od: Czw cze 17, 2010 23:59

Post » Pt lut 04, 2011 18:51 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kasia cudne masz te futra, Toficzek :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Pt lut 04, 2011 19:05 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

taizu pisze:tak mi sie wydawało... raczej nie wierze w cudowne oczyszczacze i odsmradzacze....

Oj nie no to wiadomo. U mnie podstawa Domestos, Podłogi, szafki, blaty, kuwety.Wyczytałam o tych roztoczach. Jeśli dla aklergików to super. Mam alergię na koty. :D Całą wiosnę i lato kicham bez przerwy. :D Serio.Serio.

iza71koty

Post » Pt lut 04, 2011 19:07 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Pierwsze zdjecie Szczurka powala. :1luvu: Jak był taki malutki. :D Rewelacja. Pięknie leży.

iza71koty

Post » Pt lut 04, 2011 19:13 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Fajne kociaste Kasiu :1luvu:

Co do odświezacza, to ja bardziej potrzebuje go wlasnie na roztocza i na grzyby, ktore niestety namietnie u mnie w domu fruwaja,a ja mam juz dość smrodu jaki unosi sie dniami po zastosowaniu chloru,ktory na marginesie nie pomaga na długo wiec stosowac go musze często :? (taki urok wyspiarskiego zycia niestety :evil: )
Niunia jako tako smrodu nie robi :lol:

wiora

Post » Pt lut 04, 2011 19:19 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze: Mam alergię na koty. :D Całą wiosnę i lato kicham bez przerwy. :D Serio.Serio.[/b]
[/color]

Jeśli kichasz na wiosnę i latem, to raczej masz uczulenie na trawy i zboża :!: Gdybyś uczulały Cię koty, to kichałabyś cały rok.
Mam za sobą 4 lata odczulania (wczesne drzewa, trawy, zboża, bylica) - dopadało mnie tak z początkiem lutego, a odpuszczało w październiku. Na szczęście odczulanie pomogło - teraz już sporadycznie się męczę :ok:
Polecam leki antyhistaminowe na bazie loratydyny (dostępne nawet bez recepty).

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Pt lut 04, 2011 19:40 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Ja ostatnio dowiedziałam się, że mój wiecznie cieknący nos, to nie katar sienny, a rozszerzone naczynka w nosie i najlepiej jak udam się na zabieg ich wypalenia :roll:
Chyba jednak nie skorzystam.

wiora

Post » Pt lut 04, 2011 19:55 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:
taizu pisze:tak mi sie wydawało... raczej nie wierze w cudowne oczyszczacze i odsmradzacze....

Oj nie no to wiadomo. U mnie podstawa Domestos, Podłogi, szafki, blaty, kuwety.Wyczytałam o tych roztoczach. Jeśli dla aklergików to super. Mam alergię na koty. :D Całą wiosnę i lato kicham bez przerwy. :D Serio.Serio.

Jak się naharujesz Domestosem, to znaczy się nie cudowne, tylko zwykłe.

Naprawdę nie wierzę w cudowne odcedzacze roztoczy - zdaje się, że ich rozmiary są takie, że nie da sie skonstruować praktycznie funkcjonującego filtra. To znaczy są takie filtry, ale przejście przez nie powietrza trwa bardzo dlugo, więc może to być wykorzystane np do zbierania mikrowłokien, ale nie za bardzo do oczyszczania dużych ilości powietrza, zdaje się, że zapychają się przestrzenie miedzy włóknami filtrów. Czyli tak, jak pisała mirka_t, sprzęt jest mało wydajny. A w opisie towaru to mozna sobie różne rzeczy wstawić :evil:

taizu

Post » Pt lut 04, 2011 19:57 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:Pierwsze zdjecie Szczurka powala. :1luvu: Jak był taki malutki. :D Rewelacja. Pięknie leży.

Całkowicie się zgadzam z tą opinią :D Wszystkie kociaste świetnie wyszły :1luvu:

taizu

[poprzednia][następna]