Pewnie, że choroba ma wpływ na jej humor. Czy dolega jej jeszcze coś poza kalici co spowodowało agresję wobec dzieci nie wiem. Nowi ludzie w nowym domu będą mieli mozliwość przekonać się czy faktycznie czynnik ludzi jest dla Kukulisi najbardziej stresujący. Odliczamy dni do przeprowadzki, która ma nastąpić w niedzielę.
Jeszcze nie wiem czy zawiozę dzisiaj Elenę do nowego domu, bo drogi zasypane i być może mój znajomy nie będzie chciał się tłuc na drugi koniec miasta.
Mam jeszcze jeden króciutki filmik z Eleną a zrobiłam go aby pokazać jak podaję kotom leki lub dokarmiam na siłę. Być może komuś się przyda.
Podstawą jest chwyt za głowę.

Chwytam bardzo mocno a żeby kot nie cofał się umieszczam go w kącie fotela czy pokoju.
Z bardzo spokojnymi kotami jak Grzebyk wciskanie leków jest wtedy bardzo proste.
Grzebyk.Z takimi co tylko kombinują żeby nawiać i są dość duże też można sobie poradzić.
Muka.Z tymi o krótkim pysiu trzeba uważać, bo łatwo poranić się o ich zęby.
Elena.Z nieufnymi chwyt za głowę jest trudny do wykonania. Brakuje trzeciej ręki, bo trzeba chwytać za kark no i trzeba być bardzo szybkim w rzucie tabletką.
Wella.