K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Wto lis 23, 2010 19:58 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:
Tweety pisze:Tosza, Miszelina nie chce się pchać na parking, po którym się jeździ w kółko szukając miejsca a ludzie z nerw wychodzą. Dlatego ja np staję na tym dworcowym i przechodzę kładką do galerii. Zajmuje to o wiele mniej czasu niż oczekiwanie na możliwość wjazdu w ogóle

A poza tym nie umiem obsługiwać parkomatu, zawsze coś zablokuję :oops:

Nie brzmi to dobrze, ale podobno co mnie nie zabije, to mnie wzmocni

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 23, 2010 19:59 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Ponawiam pytanie, jak skoordynować ogłoszenie topionej Troli z artykułem. Ona reż z różnych przyczyn powinna szybko zmienić miejsce pobytu :(

Tosza

Od: Śro mar 16, 2005 21:18

Post » Wto lis 23, 2010 20:12 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Na Kocimskiej przybyła nowa kotka, Dygotka. Burasia domowa w wieku 3-4 lata, podobno szczepiona i sterylizowana, ale książeczki, a zatem dowodów brak. Jest przestraszona, ale łagodna. Podobno lubi pić wodę z kranu.

Wszystkie koty ok, wybawione, nakarmione, obfocone. Majeranek i Truskawka mruczą jak najęte, Zuzia coraz lepsza, Elma chce uciekać z klatki. Wymiziałam tez Sezama, niestety z Kminkiem się dzisiaj nie udało. Krasnale wieją przed człowiekiem, kto je będzie udomawiał, jak teraz zdziczeją?! Trzeba je brać i to szybko!

Oczy Zuzi i Truskawki zakroplone, klatka i kuweta oraz cała reszta po Tobim wymyta i odkażona. Truskawka ma noeco lepsze oczka, ale nadal niefajne. Może trzeba by jej zrobić test na pasożyty, co?

Aha, do podłogi przyniosłam normalny płyn, jest na pralce.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lis 23, 2010 20:55 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Jeżeli Tosza odłowi ciężarną kicię, to ją wezmę - Kicię, nie Toszę oczywiście.
Tymczasem groża mi dwa kotki, podobno malutkie...
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto lis 23, 2010 21:38 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:Na Kocimskiej przybyła nowa kotka, Dygotka. Burasia domowa w wieku 3-4 lata, podobno szczepiona i sterylizowana, ale książeczki, a zatem dowodów brak. Jest przestraszona, ale łagodna. Podobno lubi pić wodę z kranu.

Wszystkie koty ok, wybawione, nakarmione, obfocone. Majeranek i Truskawka mruczą jak najęte, Zuzia coraz lepsza, Elma chce uciekać z klatki. Wymiziałam tez Sezama, niestety z Kminkiem się dzisiaj nie udało. Krasnale wieją przed człowiekiem, kto je będzie udomawiał, jak teraz zdziczeją?! Trzeba je brać i to szybko!

Oczy Zuzi i Truskawki zakroplone, klatka i kuweta oraz cała reszta po Tobim wymyta i odkażona. Truskawka ma noeco lepsze oczka, ale nadal niefajne. Może trzeba by jej zrobić test na pasożyty, co?

Przepraszam, pogubiłam się :( a Krasnale to które? Cypis i Rumcajs? Czy może jeszcze jakieś inne?
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Wto lis 23, 2010 21:49 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Kinga Warmijska pisze:
miszelina pisze:Na Kocimskiej przybyła nowa kotka, Dygotka. Burasia domowa w wieku 3-4 lata, podobno szczepiona i sterylizowana, ale książeczki, a zatem dowodów brak. Jest przestraszona, ale łagodna. Podobno lubi pić wodę z kranu.

Przepraszam, pogubiłam się :( a Krasnale to które? Cypis i Rumcajs? Czy może jeszcze jakieś inne?

Tak, to Rumcajs i Cypis.
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lis 23, 2010 22:07 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze: Krasnale wieją przed człowiekiem, kto je będzie udomawiał, jak teraz zdziczeją?! Trzeba je brać i to szybko!

Tak, to Rumcajs i Cypis.

Haneczka bardzo szybko się oswaja, jest rozkoszna, zwłaszcza jak skacze wielkiemu wujkowi Rufinowi centralnie na głowę lub ciągnie go za ogon. No i z Franiem gania jak nakręcona a mruczy nawet wtedy jak się jej podstawi miseczkę pod nos a co dopiero wzięta na ręce. Pewnie rodzeństwo też miało by szansę.
Kożelanka BarbAnn'a ściągnęła nam posiłki w postaci instruktorki od fotografowania. Agnieszka będzie przychodzić niańczyć towarzystwo, może też pomóc w kwestach.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 23, 2010 22:18 Re: K-ów,dwa 5-tyg. na Ułanów,potrzebny tymczas, bo zima tuż tuż

wiadomo już coś o tych łapkach?

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Wto lis 23, 2010 22:20 Re: K-ów,dwa 5-tyg. na Ułanów,potrzebny tymczas, bo zima tuż tuż

Tunisia pisze:wiadomo już coś o tych łapkach?

dzwoniłam ze 20 minut temu do dr Magdy, bo jest na dyżurze ale odrzuciła, mam nadzieję, że jeszcze dzisiaj oddzwoni, bo chciałabym też już coś wiedzieć

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 22:28 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
miszelina pisze: Krasnale wieją przed człowiekiem, kto je będzie udomawiał, jak teraz zdziczeją?! Trzeba je brać i to szybko!

Tak, to Rumcajs i Cypis.

Haneczka bardzo szybko się oswaja, jest rozkoszna, zwłaszcza jak skacze wielkiemu wujkowi Rufinowi centralnie na głowę lub ciągnie go za ogon. No i z Franiem gania jak nakręcona a mruczy nawet wtedy jak się jej podstawi miseczkę pod nos a co dopiero wzięta na ręce. Pewnie rodzeństwo też miało by szansę.
Kożelanka BarbAnn'a ściągnęła nam posiłki w postaci instruktorki od fotografowania. Agnieszka będzie przychodzić niańczyć towarzystwo, może też pomóc w kwestach.

Tweety, wiesz, co mi chodzi po głowie :) niestety Pani, która zarezerwowała Prince'a nie odpowiada na maile i telefony, ale myślę, że tak czy siak chłopak szybko znajdzie domek ... dopiero w poniedziałek będzie szczepiony... a Krasnale są zaszczepione, prawda?
Obrazek

Kinga Warmijska

Post » Wto lis 23, 2010 22:30 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:

Tak, to Rumcajs i Cypis.

ekhm
to jest dziewczyna z nagrodami za fotografie
nie jakis tam tylko instruktor ;)

Cypisek i Rumcajs juz u Amelii na poczcie
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 22:51 przez BarbAnn, łącznie edytowano 1 raz
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lis 23, 2010 22:35 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

BarbAnn pisze:
Tweety pisze:

Tak, to Rumcajs i Cypis.

ekhm
to jest dziewczyna z nagrodami za fotografie
nie jakis tam tylko instruktor ;)

no to nie dość, że ma dobre serce to jest jeszcze bardzo skromna. Powiedziała, że Twoje zdjęcia są tak dobre, że nie będzie robić innych,
Kinguś, wiem co Ci chodzi ale one były chore, dawno, bo dawno ale nie dam sobie uciąć głowy czy na futerku czegoś nie przyniosą. A może puchatego Henia z Dobrego Weta? Bo jego też trzeba trochę wychować

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 22:59 Re: K-ów,dwa 5-tyg. na Ułanów,potrzebny tymczas, bo zima tuż tuż

Proszę uprzejmie, może być Henio :) wiem, straszna ze mnie gapa, znowu nie kojarzę, który to kociak ...
a co z maluchami z Ułanów?
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 23:05 przez Kinga Warmijska, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Kinga Warmijska

Post » Wto lis 23, 2010 23:00 Re: K-ów,dwa 5-tyg. na Ułanów,potrzebny tymczas, bo zima tuż tuż

Wkleilam tez u siebie Kocimiaki
http://picasaweb.google.com/10072049192 ... i23112010#

jak lutra zamiesci u się to ja tę wykasuję

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lis 23, 2010 23:04 Re: K-ów,dwa 5-tyg. na Ułanów,potrzebny tymczas, bo zima tuż tuż

BarbAnn pisze:Wkleilam tez u siebie Kocimiaki
http://picasaweb.google.com/10072049192 ... i23112010#

jak lutra zamiesci u się to ja tę wykasuję

Obrazek

Obrazek

Któraś z nich to mama Pcimka?

Cammi

Od: Sob lip 21, 2007 23:34

[poprzednia][następna]