Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 27, 2011 11:42 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Stan kotów z dnai 27.02.2011
ADOPCJE
Rezyduje Mecenas.Chłopak wystraszony szczekaniem psów rezyduje na górnych półkach ale zszedł do jedzenia i oczywiście do miziania.Klasyka buraska .Piękny :1luvu: W pomieszczeniu jest ciepło
Obrazek
KWARANTANNA
BOKS NR 1 kocurek ok 6 mies przyjęty wczoraj
Obrazek
BOKS NR2
Przesliczna domowa,czyściutka koteczka .Taka Bianka II.Narazie wystraszona przyjęta wczoraj
Obrazek
BOKS NR 3
Kotka po zmarłym właścicielu.Od wczoraj nic nie zjadła.Miseczka po wodzie była pusta,wręcz wylizana.KOtka przyjęta do KCH
BOKS NR 4
Koteczka znajda .Bardzo sympatyczna ok 1 roczna
Obrazek
BOKS 5-6 PUSTE
BOKS 7
Czarny pelnojajeczny kocur.EFIŚ Zobaczcie jaki ma wyraz mordki
Obrazek
BOKS NR 8
koteczka znajda z ulicy KOssaka.Kotka w zaawansowanej ciązy.JUtro jedzie na ciach
Obrazek
SZPITALIK
BEZ ZMIAN.Dwóch rezydentów

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Nie lut 27, 2011 11:58 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Ta zaginiona będzie dokładnie taka jak na ostatnim zdjeciu (zdjęcie na ogłoszeniu przedstawia kotkę co ma może 4miesiące) ale jest informacja, że ma bliznę co ciachnięciu. Więc wydaje mi się, że może mieć około roku może troszkę ponad.

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Nie lut 27, 2011 20:12 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

CatAngel pisze:Ta zaginiona będzie dokładnie taka jak na ostatnim zdjeciu (zdjęcie na ogłoszeniu przedstawia kotkę co ma może 4miesiące) ale jest informacja, że ma bliznę co ciachnięciu. Więc wydaje mi się, że może mieć około roku może troszkę ponad.

Dla mnie kotka z ostatniego zdjecia jest ciężarna,choc mogę się mylić oby to nie fip.Już miałyśmy taki przypadek jeszcze za czasów Hiltona.Wyciągnęłyśmy kotkę(Batmankę) ze schroniska na cito bo ciężarna a po otworzeniu okazało się że to fip .No cóż jutro wszystko się okaże

mar_tika

Post » Pon lut 28, 2011 10:40 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

mar_tika pisze:
CatAngel pisze:Ta zaginiona będzie dokładnie taka jak na ostatnim zdjeciu (zdjęcie na ogłoszeniu przedstawia kotkę co ma może 4miesiące) ale jest informacja, że ma bliznę co ciachnięciu. Więc wydaje mi się, że może mieć około roku może troszkę ponad.

Dla mnie kotka z ostatniego zdjecia jest ciężarna,choc mogę się mylić oby to nie fip.Już miałyśmy taki przypadek jeszcze za czasów Hiltona.Wyciągnęłyśmy kotkę(Batmankę) ze schroniska na cito bo ciężarna a po otworzeniu okazało się że to fip .No cóż jutro wszystko się okaże

kotka zawieziona juz do dr Skolika, dam znać

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pon lut 28, 2011 20:05 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

koteczka jest już po operacji, jest u nas w kontenerku, przywiozłam ja do domu i czeka na transport do chatki. Ciąża była wysoka, kotka oczywiście nie była odrobaczona bo wymiotuje zywymi glistami :evil:

Filomen

Post » Wto mar 01, 2011 22:26 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Koteczka po zmarłej do dziś była w Kociej Chatce, dałyśmy jej na imię Mery dziś ją zawiozłąm do Almavetu do szpitalika, Pani Doktor obejrzała wyniki morfologii i inne - i tak morfologia w normie, wyniki wątrobowe w normie, natomiast przekroczone normy kreatyniny i mocznika w tej chwili przyczyna nieznana. Prawdopodobnie zostaną podane kroplówki i antybiotyk, niestety kotka dalej nie je. Niestety nie udało się jej dziś założyć welfronu :( kotka mało powiedziane że jest wystraszona jest kosmicznie przerażona i stąd niesamowita agresja, drze się niemiłosiernie, gryzie i drapie :( ja niestety jako mało fachowa pomoc nie dałam rady przytrzymać kotki nie było szans. Tak że jutro będzie zakładany welfron i zobaczymy co dalej, jak kotka nie zacznie jeść to nie co marzyć, że będzie ją można karmić strzykawą nie da rady :cry: Pani Doktor stwierdziła że kotka ma około 8 lat lub wiecej.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Wto mar 01, 2011 22:29 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

To jest właśnie Mery :(
Obrazek

terenia1

Post » Wto mar 01, 2011 22:32 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Ta kicia też już w Kociej Chatce już po sterylce aborcyjnej - czuje się już dobrze ładnie je. Imienia jeszcze nie ma.
Obrazek

terenia1

Post » Wto mar 01, 2011 23:35 Re: schronisko

Moze Mia
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Czw mar 03, 2011 9:51 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Kotka z boksu nr 4 wyadoptowana.Stan kotów na dzień wczorajszy bez zmian

mar_tika

Post » Czw mar 03, 2011 14:29 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

z rozpędu wrzuciłam ja na stronę, zaraz sciągnę, koty są na stronie schroniska

Filomen

Post » Pon mar 07, 2011 18:14 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Byłam na chwilę w schronisku z darami dla psów.Przywiozłam na KCH kotkę z boksu nr 2 jutro jedzie na sterylkę

Adopcje nadal siedzi Mecenas
Kwarantanna
B1 Zorro
B2 Kotka która pojechała na sterylkę
B3 Kocur z interwencji.Prawdopodobnie ściągali go z jakiegoś dachu
B4 W tym boksie siedzi kotka.Na boksie wisi kartka."kotka w trakcie leczenia.Po leczeniu odbierze ją wlaściciel".Czy nasze stowarzyszenie ją leczy?Powiem szczerze dość dziwna sytuacja
B5-6 wolne
B7-8 Efis
Szpitalik bez zmian.

Zorro i Efiś były chyba szczepione 27.02.Czyli koło środy mogłyby iśc na adopcje.
Ewa co z kotami ze szpitalika?.Juz bardzo długo siedzą w klatach.

mar_tika

Post » Śro mar 09, 2011 17:41 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

porozmawiam jutro z p.Olgą, koty w szpitaliku miały problemy załądkowe dlatego byly na intestinalu. Jedynie gdzie mozna je dac to adopcje bo kwarantanna jest bez sensu. co do kotki leczonej ? nie wiem o co chodzi

Filomen

Post » Czw mar 10, 2011 10:08 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

p. Olga chora od wczoraj. Koty wczoraj obrobił p. Grzegorz, to jeszcze wierzę, ze porzadnie posprzatał i dal jeść a pozostałe dni to nie wiem jak to zrobią. :roll:
Sama mam grypę i leżę w łóżku moze Piotrek jakoś podskoczy do schronu, kurde wszyscy chorzy wokół :(

Filomen

Post » Czw mar 10, 2011 10:47 Re: Schronisko Sosnowiec - potrzebujemy pieniędzy na leczenie..

Jak bardzo trzeba, to sobotę mogę wziąć na siebie- żeby Piotrka odciążyć choć trochę. Jutro niestety nie da rady, no a w tygodniu do pracy już :(
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

[poprzednia][następna]