DT u J.D.<Ciężkie czasy-40KOTÓW PROSI O GŁOSY !!!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto cze 21, 2011 5:34 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

:ok:
puściłam kilak ogłoszeń Kropka.dosłownie kilka.Bo do pracy ide.Ale kciuki potrzebne.
Dla Kropka i Łacia
http://warszawa.gumtree.pl/c-Zwierzaki- ... Z292146963
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto cze 21, 2011 5:53 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

BRAWO

Największy Twój problem od kilku dni - to ta ciężarówka.
Aleś Pani skuteczna!
Ja tylko mogę brawa bić, bo sama potrafiłabym w takiej sytuacji usiąść i płakać.
No ale ktoś musi działać, żeby nie działać mógł ktoś :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Wto cze 21, 2011 6:01 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Miałam dużo szczęścia :ok: "ciężarówka" nie chciała wchodzić do klatki ale wszedł chłoptaś i ona patrząc na niego posunęła do środka :piwa: ;oczywiście zastosowałam wspomaganie w postaci kocimiętki i tabletek z walerianą bo krople gdzieś "wsiąkły" :wink:

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Wto cze 21, 2011 6:20 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

J.D. pisze:oczywiście zastosowałam wspomaganie w postaci kocimiętki i tabletek z walerianą bo krople gdzieś "wsiąkły" :wink:

Krople są na alkoholu, to one mogą wsiąkać niestety...
Ja naprawdę nic nie sugeruję :mrgreen:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Wto cze 21, 2011 6:43 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

tylko bez takich :wink:

J.D.

Post » Wto cze 21, 2011 8:01 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Homo sum, no homini a me alienum puto.

Bez obrazy... nic co ludzkie...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 12:21 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

No i jak tam najbardziej zapracowany DT ze znanych mi nieinstytucjonalnych instytucji... który nawe zareklamować się nie ma czasu?
Udały się sterylki?
Jak tam ciężarówka?
Musisz dać radę - sama na tym wygwizdowie, bo większość z nas pdw. ja tego nie potrafi.

Ciężkie czasy przed nami ale i za nami.
czasem lepiej nie wiedzieć. Im bardziej angażuję się w pomoc, tym więcej rozpaczy i smutku.
Nie ogarniesz, nie ogarniesz... a z ludźmi też czasem ciężko :(
Ja też mam doła. W dodatku szukam pomysłu/ domów dla kociaków ze Sczytna i doooopa :cry:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 13:42 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

No, co jest?
Ja wiem, że Pani strasznie zapracowana.
Ale ja też mam doła i chcę wiedzieć, czy tam ktoś żyw jeszcze?
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Post » Śro cze 22, 2011 21:35 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Wieści z DT od Nerusia:
Hej Asiu,

to mamy kompletny przełom. Nero tak wyrywa na podwórko,że go nie poznaję:) Zaczyna czuć się jak u siebie. Lata do psów sąsiadów, żeby się przez siatkę pokłócić, z moimi psami przyjaźń. Tylko nie mogę go przekonać do córki.Ona płacze, bo on szczeka na nią. Wiesz, jak to dziecko, nie rozumie, że on po przejściach i bardzo sie przejmuje,że Nero jej nie lubi. On się boi, bo nie zna dzieci.

dzwoniłam do kliniki, ale w sumie nie wiem na czym stoimy. Do Pana Jacka nie mogę się dobić, a znów ta Pani na recepcji to niby pomocna, ale dalej nic nie wiem.

Nie myśl Sobie, że ja tu siedze i nic nie robię, bo dnia mi małoi jeszcze jestem niedospana maksymalnie, bo Leoś daje nam czadu w nocy.:) No padam na twarz.

Słuchaj, a może dziewczyny mają ochotę podjechać i Nero zobaczyć, bo nie ukrywam, że poczuję się spokojnie, kiedy ktos podjedzie i zobaczy jak on się ma. My tyle możemy,co przez telefon i zdjęciowo.

jak będziesz miała jakieśsugestie,to pisz,lub dzwoń.
I przepraszam za nieskładną wiadomość, ale jeszcze klawiatura mi się przycina i bez spacjiidzie.

Pozrawiam:)

J.D.

Post » Śro cze 22, 2011 21:39 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Zosiu,kochana,nie piszę o sterylkach żeby nie zapeszyć,jeszcze nie;jutro,po jutrze;
Nie odzywam się bo ręce urabiam po łokcie-wysyp maluchów i trzeba ratować :( ...padam na twarz a muszę wstać o 4"
Monika prosi o wizytę u Nero -Zosiu dałoby radę?
Potrzebuję też zrobić wydarzenie na fb...czy zrobię sama? raczej nie....

J.D.

Post » Czw cze 23, 2011 15:29 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Trzy piękne szylki-mama i jej dwie córki- odebrane zbieraczce gdzie żyły w strasznych warunkach;nie wiedziały co to kuweta,zabawki nie miały nawet miseczek,prawie całe życie w ciemnościach albo półmroku,smrodzie i brudzie;nie były jednak zaniedbane fizycznie i o dziwo-zdrowe;psychicznie jednak -tragedia-lęk prze światłem-czołgały się po podłodze;lęk na widok praktycznie wszystkiego co stało w pomieszczeniu-kuwety,miski,zabawki,drapaki wprawiały je w przerażenie;koszmarny lęk przed ludżmi,który trwa w każdej z nich,w mniejszym lub większym stopniu do dziś;potrzebują domków bardzo odpowiedzialnych i cierpliwych,domków,które sprawią,że kotki przestaną się bać,staną się otwarte na człowieka i będą w pełni cieszyć się życiem;

"Zuza"-dziewczynka w wieku ok.półtora roku; przebojowa,ciekawska,zabawna,wesolutkie kocie dziecko-niestety tylko przy mnie i mojej córce;każdy inny człowiek sprawia,że ucieka i chowa się;po chwili gdy przekona się,że przybysz nie gryzie zdarza się,że wyjdzie z ukrycia;uwielbia głaskanie,przytulanie i potrafi o to głośno się dopominać;Zuza to taka mała,mięciutka przytulanka.

Obrazek

"Madzia"-siostra Zuzy;jest najbardziej lękliwa i wycofana;jednak bywają chwile,że przychodzi do mnie i prosi o głaski i czułości;na przytulanie jeszcze nie jest gotowa;

Obrazek

"Matka"-mamuśka tych dwóch dziewczynek;wiek -ok.2-2,5 roku;w nieznanych okolicznościach straciła kawałek lewej tylnej łapki i pół ogonka;najbardziej zsocjalizowana pewnie z racji tego,że do wypadku była kotką wychodzącą;niestety potrzebuje diety bo troszkę jej się przytyło..

Obrazek

J.D.

Post » Czw cze 23, 2011 21:09 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Cudne szylkrecie :love:

Moja Plamusia pozdrawia koleżanki :P
Obrazek

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw cze 23, 2011 21:14 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

ASK@ to ja poproszę tekst na pw :)

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt cze 24, 2011 5:35 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

CatAngel pisze:ASK@ to ja poproszę tekst na pw :)

jak napisze to prześle. Muszę troszkę pomyśleć.Rozumek mam zajęty troszkę. :cry:
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Pt cze 24, 2011 5:54 Re: DT u J.D....Ślepy NERO-prosimy o wsparcie !!!!!!

Kłaniam się i pozdrawiam piątkowo. :1luvu:
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

[poprzednia][następna]