Bielskie B.- 3 super cudowne koty szuka domu!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 16:24 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Ptaszydlo to bierz Zygzaczka:) podobał Ci się wtedy :mrgreen:

Staram sie zrozumiec ludzi oddajacych zwierzęta które były domownikami, to tak jak oddac dziecko...wiem ze sa rozne sytuacje, ja decydujac sie na kota z pelna swiadomoscia wzielam pod uwage ze moze mi sie odezwac alergia (wyszlo z testow ze jestem uczulona na siersc kota, psa i krolika), poniewaz jednak nie odczuwalam alergii przez kilkanascie lat na krolika doszlam do wniosku ze moze i z kotem sie uda, udaje sie poki co ale nawet gdyby jednak to sa leki, koty sa moje i ich nie oddam :mrgreen:
I wiesz co Berni... bylas swietnym domem :mrgreen:

Maykaw

Od: Śro wrz 09, 2009 19:45

Post » Czw sie 25, 2011 20:53 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Sytuacja jest koszmarna, ale Berni nie ma na liście ponoszących za to winę.
Jesteś jedyną znaną mi osobą, która była w stanie całkowicie poświęcić swoje prywatne życie dla ratowania zwierząt. Przez pięć lat!
Dotychczas myślałam, że taka postawa życiowa jest możliwa tylko w naiwnych amerykańskich filmach o paniach żyjących wśród porzuconych słoni, szympansów, czy innych goryli. Zasługujesz tylko na podziw.

Dołączam swój głos do domków, które uważają się za dobrze wybrane.
Obrazek

Gorzanna

Od: Pon paź 25, 2010 12:39

Post » Czw sie 25, 2011 21:00 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

O tym że chcą oddać Zazulke i Zygzaka dowiedziałam sie z dwa tygodnie temu. Jeszcze miałam nadzieję, że może jednak nie oddadzą. Na forum nawet nie pisałam, bo mimo ze nie bywałam na forum, spodziewałam się co tu się dzieje. Wszędzie alarmowe wątki o pomoc na wczoraj dla kotów, dla malców z ulic z kk, dla kotów z przepełnionych wręcz pękających w szwach schroniskach...Więc nie łudziłam się nawet że znajdzie się DT dla tych moich kotów. Rozpuściłam wici wśród znajomych, również z nowej pracy, ale poza miejscem w stajni do łapania myszy nic się nie znalazło. Liczyłam że może akurat nawiąże z kimś nić porozumienia w tej sprawie, niestety...Skutek tylko że znów musiałam się nasłuchać jak to koty cioci swietnie zyją na wiskasie a kot koleżanki wypadł z 10 piętra i że ja przesadzam i dziwna jestem.
Koleżanka deklarowała się że zabierze Czesię na tymczas, ale jak doszło do konkretów to się wycofała :( A Czesię muszę zabrać do 15 września.

Obrazek To dorosłe już Zygzak z Zazulka i ich kolegą Buraskiem, który z tego co mi wiadomo też szuka domu.
Dla moich adoptusiów za TM [']

Gór mi mało i trzeba mi więcej....

berni

Od: Pon sty 10, 2005 15:12

Post » Czw sie 25, 2011 21:44 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Dzięki wielkie moje Wspaniałe Domki :1luvu: . Wczoraj miałam chwilę niezłego zwątpienia w sens tego co robiłam. Ale tak na prawdę to wiem, że było warto i wiele z moich podopiecznych trafiło do Cudownych Ludzi. I wielce jestem wdzięczna za to.
A jakieś niepowodzenia chyba są wpisane w to wszystko. W życiu nic nie jest takie pewne. Nikt nie mógł przewidzieć tej alergii. Może zawiodła jakaś intuicja w przypadku Czesi.

Muszę coś wymyśleć. Może w końcu zacznę grać w lotka.

Najlepiej jakby ktoś miał do wynajęcia tanie mieszkanie w Katowicach, gdzie mogłabym zabrać koty. To by rozwiązało sprawę w sumie. Teraz wszystko takie pokręcone, bo mam umowę na razie tylko do 30 września a co będzie dalej nie wiadomo, więc jak zawsze wszystko się naraz sypie. Dziś oglądałam fajne mieszkanko, już widziałam w nim biegające koty, ale kasowo chyba mnie na nie nie stać. Jutro chyba się wszystko okaże.

Ah tyle chciałabym napisać, tyle mam myśli w głowie i jak zawsze chaos w głowie. To się chyba nigdy nie zmieni.Sporo mam przemysleń na temat tymczasowania- mojego błędu polegającego własnie na tym, że całkowicie zredukowalam moje życie do kotów-wizyt w lecznicach, łapanek, karmieniu, czyszczeniu kuwet..bez innych pasji, oderwania się od tego od czasu do czasu. Dużo by pisać.

To może coś z mojego życia po rewolucji. Przede wszystkim wróciłam do mojej dawnej, wielkiej miłości która teraz wybuchła z jeszcze większą siłą- GÓRY.

Obrazek Nie mogę się nimi nacieszyć, nasmakować- gór mi mało i trzeba mi więcej, skazanemu na gór dożywocie.

Nawet nie wiedziałam, jak bardzo za nimi tęskniłam i jak mi ich brakowało.

berni

Post » Pt sie 26, 2011 9:44 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

wiesz Berni, musi byc to coś co trzyma "przy życiu", pasja... bez tego można zwariować, fajnie że wróciłaś do tego co lubisz :mrgreen: trzymam mocne kciuki żeby Ci się poukładało, jeśli to jakies pocieszenie ja w zeszłym roku miałam doła na maxa, sypało się wszystko co tylko mogło i jeszcze więcej :| , przeżyłam, poukładałam sobie wszystko i teraz patrzę optymistycznie na życie, carpe diem, no i będzie dobrze bo musi być :mrgreen: i tej wersji będę się trzymać czego i Tobie życzę :mrgreen:
Dzięki Tobie i Zofii&Saszy mam dwie cudowne kotki i za to Wam dziękuję :1luvu:

Maykaw

Post » Pt sie 26, 2011 10:23 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Berni uratowalas tyle kocich istnien, wiec napewno mialo to sens, a ze ludzie sa nieodpowiedzialni, no coz, tego chyba nie da sie tak latwo zmienic. Co do mieszkania, to daj moze ogloszenie na pchlim targu, moze akurat ktos bedzie mial niedrogo do wynajecia mieszkanie w Katowicach. :D
ObrazekObrazek

katebush

Od: Nie cze 17, 2007 17:25

Post » Pt sie 26, 2011 12:19 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Góry... coś o tym wiem...
Jeszcze tam wrócisz. Nawet jeśli nie za tydzień to może za miesiąc, lub dwa.

Zrobiłaś bardzo dużo dobrego. Statystycznie w tej dziedzinie jesteś w czołówce. I nie możesz czuć się winna, ani odpowiedzialna za innych, za tych co zawiedli.

ptaszydło

Od: Czw paź 22, 2009 16:33

Post » Sob sie 27, 2011 13:16 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Ja napewno mam kota z dobrego DT :wink:
I też nie zamierzam Pyzki oddawać...

Bardzo niefortunnie się złożyło z tymi powrotami z adopcji. Szkoda.
Ale i tak ludzie na szczęście zwrócili się do DT a nie wywalili gdzieś kota albo nie oddali do schronu. Tyle dobrze.

Mam nadzieję, że uda się zapanować nad tym chwilowym chaosem.
Życzę sił :ok:

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon sie 29, 2011 19:49 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

no jest źle...
powiedziałam moim współlokatorom że zamieszkają w moim pokoju dwa koty. Komentarz: 4 koty na tym mieszkaniu to sporo za dużo...i mamy nadzieję że jak najszybciej znikną :|
kiedy się wprowadzałam sami mówili że nie ma problemu jeśli chciałabym zabrać z sobą kota a teraz nagle kłopot.
Na cito szukam jakiejś kawalerki...ale to kłopot bo tak na prawdę to po 30 września nie wiem czy będę miała nadal tu pracę... :|

A Zygzak i Zazulka wracają już w przyszły poniedziałek. Nie chcę oceniać ludzi, nie wiem co bym zrobiła gdyby dziecko miało alergię, pewnie też bym nie chciała go faszerować lekarstwami. Trudna sprawa. Fajnie, że dali znać...szkoda, ze jednak nie wcześniej troszkę. Dawniej było mi znacznie prościej zabrać koty z powrotem, teraz to mega kłopot...Tata zapowiedział , ze nie bedzie karmił żadnego dodatkowego kota..nie dziwię się mu, to nie jego bajka-czemu ma opiekować się kotami które kiedyś naznosilam do domu. Kocha i opiekuje się naszą czwórką i psem, nigdy na wiele kotów w domu nie wyrażał zgody. Nie wiem co robić...Zazulkę i Zygzaka zabieram do Katowic, może akurat szybko znajdą domy :( a może ja znajdę jakieś tanie mieszkanko gdzie będę mogła sobie mieszkać z kotami....

berni

Post » Pon sie 29, 2011 19:54 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

trzymam mocne :ok: zeby Ci sie poukladalo jak najszybciej i z praca i z mieszkaniem i kotami :ok: :ok: :ok: :ok:

Maykaw

Post » Sob wrz 03, 2011 22:02 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Zakończył się bazarek viewtopic.php?f=20&t=131175&start=0
Bardzo dziękuję za udział i zakupy.
Łącznie uzbierało się: 112 zł

Eski - 17-4,5= 12,50
Ryb-ka 25
Paw 45-4,5=40,50
MonikaWarszawa 26,5 - 4,5=22
Kociara82 16,50- 4,5= 12

Bardzo dziękuje. Dług się zmniejszył z 484 zł - 112 zł = 372 zł.

berni

Post » Sob wrz 03, 2011 22:31 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

dziś wrocila Czesia.
Troszkę posykuje, chowa się pod łóżkiem, ale nie jest jakoś szczególnie źle. Czesia jest drobną kicią i stała się bardzo podobna z pyszczka do swojej mamy -Wiesi bez ogonka. Może ktoś pamięta. Ma piękny szary odcień futerka.

Zapraszam na kolejny bazarek viewtopic.php?f=20&t=132632
Na dług -dalszą spłatę i na koty które mi wracają. Czesia nie ma aktualnych szczepień ani odrobaczenia...

berni

Post » Sob wrz 03, 2011 23:12 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Trzymaj się jakoś...

Przelałam parę groszy

Bungo

Od: Pt lut 16, 2007 0:52

Post » Nie wrz 04, 2011 16:07 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Czyli Czesia już wróciła?
Ech, żeby to wszystko jakoś się poukładało w końcu...

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon wrz 05, 2011 6:25 Re: Bielskie B.-Maciek,Perełka,Mrusia odeszli w Swoich Domach[']

Tak, Czesia wróciła w sobotę. Dziś przywiozą mi do Katowic Zazulkę i Zygzaka.

Sama nie mogę jeszcze uwierzyć w to co napiszę.

W sobotę dostałam kolejną tragiczną i bardzo, bardzo smutną wiadomość...
Za TM pobiegła Marcelinka. Mała, słodka przytulanka.
Koteczka która najchętniej nie odklejałaby się od człowieka ani na moment.

Jej Domek jest całkowicie załamany.
Nie mam sił ani słów żeby ich pocieszyć. To wszystko nie tak miało być, nie tak....

Śpij mała Marcelinko, byłaś bardzo kochana [']

berni

[poprzednia][następna]