K-ów, kociak wyleciał z IV p. i się zepsuł... dziwne ....;-[

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 27, 2009 16:11 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Miuti pisze:Co to znaczy - malutkie???????

W USA sterylizuje się małe kicie, odcina się im także pazurki razem z końcówkami paluszków...

Egzemplarzy przed zakonczeniem rozwoju fizycznego nie powinno się sterylizować.
Inaczej mamy do czynienia z czymś a la zespół Turnera u ludzi.

Akurat takim bezstalstwem amerykańskim nie ma się co sugerowac.
Psom tez usuwają struny głosowe.
Straszne.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto paź 27, 2009 16:22 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Imiona dla burasek wybrane?
Może Boogie i Woogie?

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Wto paź 27, 2009 16:30 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Irish chyba wróci na stare śmieci, on nie chce być w domu. znaczy chce ale nie rozumie jeszcze tego. Chodzi z brzuchem przy ziemi, w nocy miauczy. Ech...
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Wto paź 27, 2009 16:39 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:Irish chyba wróci na stare śmieci, on nie chce być w domu. znaczy chce ale nie rozumie jeszcze tego. Chodzi z brzuchem przy ziemi, w nocy miauczy. Ech...

Moze potrzebuje czasu zeby to zrozumiec....? Nagla zmiana dla kota, tyle czasu byl poza domem...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto paź 27, 2009 16:48 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety, linki do zdjęć Muchomorków nie działają, mozliwe, że zniknęły z serwera. Jeżeli możesz, to wyślij mi proszę mailem, wrzucę do galerii na Picasę, bo tam mogą siedzieć, dopóki sama ich nie wywalę.

Btw Nina ma zdjęcia (http://picasaweb.google.com/gerith/KotyAFN), ma też opis (http://www.allegro.pl/item797867104_nin ... m_afn.html), rozsyłałam ogłaszającym.

W 1. poście widzę koty, które w ogóle nie mają zdjęć (albo mają mało); jeżeli jest taka potrzeba, to mogę któreś ozdjęciować.
Kiedy będzie miejsce w Arwecie dla kotów po kastracji?

Proszę mnie wpisać na Kocimską na poniedziałki rano od 9.11.

Rycha się zeskanowała: Obrazek

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

Post » Wto paź 27, 2009 17:19 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Znalazłem takie ogłoszenie na Allegro
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=797542771
zadzwoniłem i okazało się że trafiłem na naszych wolontariuszy :lol:
a już miałem w oczach jakiegoś zakalca który adoptuje kota i
przerobi go na maszynkę do robienia pieniędzy :twisted:
kotunia jest piękna ( drugiego długowłosego nie chcę )
może ktoś chce białego długowłosego kota
Obrazek
Obrazek Obrazek
MRUCZUŚ ,JULKA (*)

markopolo00

Od: Pt cze 27, 2008 19:02

Post » Wto paź 27, 2009 17:45 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:
Tweety pisze:nie ma ktoś puszki z pasztetem winstona? potrzebuję kod kreskowy z niego, bo chcę zrobić zamówienie a bez tego mi nie znajdę tego co ja chcę

zamawiasz więcej?

wezmę ze setkę tych pasztetów. W sobotę robią zamówienie więc do tej pory potrzebuję ten kod.

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto paź 27, 2009 17:54 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:
Akima pisze:
Tweety pisze:nie ma ktoś puszki z pasztetem winstona? potrzebuję kod kreskowy z niego, bo chcę zrobić zamówienie a bez tego mi nie znajdę tego co ja chcę

zamawiasz więcej?

wezmę ze setkę tych pasztetów. W sobotę robią zamówienie więc do tej pory potrzebuję ten kod.

a co z husse? ja sie pisze na 6 kg
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto paź 27, 2009 17:57 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Solangelica, jutro o 18-stej z kotamy na Bobrowskiego trza być. O 15:30 wislackikot ma być w krakvecie na rtg więc chyba zdąży. Ja się tylko pytam kiedy on zajrzy do pracy choćby listę obecności podpisać - tylko dzisiaj zaliczył wycieczkę krajoznawczą po Beskidzie Bielskim i Śląsku w towarzystwie rozkosznej kotki, potem spotkania z różnymi laseczkami na mieście, za chwilę kolejne. W ogóle nie wiem co to się dzieje :wink:

Tweety

Post » Wto paź 27, 2009 17:58 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Patka_ pisze:
Tweety pisze:wezmę ze setkę tych pasztetów. W sobotę robią zamówienie więc do tej pory potrzebuję ten kod.

zadzwoń do p. Grzegorza to Ci dowiezie (są 7kg)

Tweety

Post » Wto paź 27, 2009 18:26 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Tweety pisze:
Patka_ pisze:
Tweety pisze:wezmę ze setkę tych pasztetów. W sobotę robią zamówienie więc do tej pory potrzebuję ten kod.

zadzwoń do p. Grzegorza to Ci dowiezie (są 7kg)

ok a ja bym chcial po cenie fundacyjnej:) na kogo sie powolac i jaki jets nr do pana grzegorza?
Obrazek

Patka_

Od: Czw lut 12, 2009 16:43

Post » Wto paź 27, 2009 18:26 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

queen_ink pisze:Mam trochę pytań:
- Tupac i Shakur - jeszcze są do oddania, czy już nie, bo się pogubiłam
- Patka_, co z szylkretową Andzią?
- mam 2 opisy Spajdera - jeden z krówkowego Allegro (Spider to młody dr Jeckyl i mr Hyde, ten trzymiesięczny kocurek zabrany z krakowskiego osiedla ma w sobie tajemnicę, którą docenią prawdziwi wielbiciele kociej natury. Spider potrafi wspinać się po ścianach, ale wzięty na ręce rozmurcza się w 30 sekund, a puszczony zapomina, że przed chwilą kochał człowieka i zaczyna się go bać, chowając się w najdziwniejsze miejsca, do których potrafi dotrzeć, chodząc po ścianach. Potrzebuje doświadczonego i b. cierpliwego domu. Z czasem i oswajaniem Spider ma szansę stać się najcudowniejszym kotem. W naszej skali wyzwań Spiderowi przyznajemy 8 ale z widokiem na 0 :-) i drugi, który dostałam od Lutry do katalogu (Spajder to czarno-biały kocurek, który został znaleziony na krakowskim osiedlu. W pierwszy dzień Spajder chodził pionowo po ścianach. Dziś uwielbia człowieka, wtula się w niego i liże po rękach, ale czasem, kiedy usłyszy jakiś głośniejszy dźwięk, zauważy gwałtowniejszy ruch, to ucieka, mało sobie łapek nie połamie. Kocha koty, uwielbia z nimi ganiać. Człowieka też kocha. Nie jest agresywny, nie drapie, nie gryzie. Jest ślicznym, smukłym i delikatnym kocurkiem o dużych uszach.), która wersja jest aktualna?

Wersja lutry dot. Spajdera jest aktualna :)
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Wto paź 27, 2009 19:07 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Akima pisze:Irish chyba wróci na stare śmieci, on nie chce być w domu. znaczy chce ale nie rozumie jeszcze tego. Chodzi z brzuchem przy ziemi, w nocy miauczy. Ech...

a domek wychodzący?
Obrazek Obrazek

j3nny

Od: Sob sie 09, 2008 16:33

Post » Wto paź 27, 2009 19:08 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

przyrzekam, że już więcej nie załatwię się poza kuwetą

Obrazek

ech.. i jak tu ich nie kochać? ;)

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Wto paź 27, 2009 19:23 Re: K-ów, tylko u nas śpiewające kociaki Do, Re, Mi, Fasola:-)

Leone pisze:przyrzekam, że już więcej nie załatwię się poza kuwetą

Obrazek

ech.. i jak tu ich nie kochać? ;)

ale urosły :1luvu: co wy im dajecie do jedzenie 8O
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

[poprzednia][następna]