K-ów, adopcje wirtualne naszych kotów - bezcenne!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie wrz 06, 2009 11:19 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Wielopole porannie obsłużone.
Myszka nie je, albo je minimalne ilości :( Zostawiłam jej tackę z ciut lepszym jedzonkiem, sprawdźcie wieczorem, czy zjadła. Tacka nie była pełna, ok 1/2.
Fredzia na mój widok nawet nie wyszła z budki, ale pozwoliła się pogłaskać i zjadła całą miseczkę. Poproszę weta, żeby zerknął na jej brzuszek, ona chyba niedawno była sterylizowana, może coś się tam dzieje skoro zareagowała, jak zareagowała.
Reszta towarzystwa ok, choć znajdujemy od czasu do czasu siu nie tam gdzie trzeba :roll:
Oczko już prawie luzak, myślę że w okolicach rocznicy odzyskania niepodległości zaczniemy się miziać 8)

Ponieważ pogryziona ręka jest moją dominującą, więc wszystko robię jak popapraniec, zmiennicy - poprawiajcie mnie proszę.
W szpitalu byłam, dostałam 2 anatoksyny, w tym jedną tężcową . Jutro mam iść na konsultację do Kliniki Chorób Zakaźnych.

Queen_ink - kasa na feliway przejęta, dzięki. Mamy już 25 zł. Dzisiaj wystawię bazarki, bo koty czeka dwukrotne odrobaczanie , a na razie mamy pieniądze na jedno.

Ciasto ze śliwkami - rewelacja! :D Wzięłam kawałek do domu, bo intuicja podpowiadała mi, że znacznie przyspieszy proces mojego powrotu do zdrowia 8)
Obrazek

mjs

Od: Pon kwi 03, 2006 17:46

Post » Nie wrz 06, 2009 11:32 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

queen_ink pisze:Niewykluczone, ale to brzmi raczej tak, jakby miał jakąś wydzielinę w gardle, której nie może odkrztusić.

Podpytac trzeba weterynarza czy kotu mozna jakis mukolityk podac- flegalmine w kroplach np.
Tylko czy zwierzetom sie podaje takie leki.

elzak3

Od: Pon lis 19, 2007 11:31

Post » Nie wrz 06, 2009 11:49 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Lutra ale się usmiałam z choroby kociego pazura. Mjs kot pogryzł przecież a nie ugryzł :-) Chyba że dostała też strzała z łapy. Przyznam się, że pytania o wsciekliznę nie potraktowałam poważnie. Nigdy mi to do głowy nie przyszło, ale jak się zastanowić pytanie niegłupie. Rany po pogryzieniach bardzo bolą. Moim sposobem jest zamoczenie rany w gorącej wodzie. Całej dłoni nie próbowałam, ale na pogryzione palce skuteczne. Dosłownie włożyć i wyjąć bolącą ranę. Trzeba się przełamać.

Ponieważ weekend nie był raczej relaksujący bardzo bym prosiła gdyby znalazł się ochotnik na zmianę ranną na Kocimską. Ja 2,3 razy w tygodniu i inna osoba 2,3 razy. Dam radę ale po tym tygodniu padnę na pysk jak nic. Bardzo proszę żeby mnie odciążyć tym bardziej że w domu 4 koty i w dodatku jeden nowy na obserwacji.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam,
co i los zwierząt; (...)
jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego,
i oddech życia ten sam.

Akima

Od: Czw kwi 23, 2009 8:32

Post » Nie wrz 06, 2009 11:51 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Klucz postaram się dorobić jutro. Jeden, dwa? Nie chcę zostawiać bo wynoszę śmieci jak już idę do pracy i nie chciałoby mi się wracać. Powiedziałą, że póki nie dorobię będę wynosić. Myślałam, że masz jeszcze jeden Tweety.

Zdjecia Tam Tam dodam na wieczór i wszyscy pękną z zazdrości jakiego kota złapałam :-)
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie wrz 06, 2009 12:18 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Mam pytanie odnośnie Feliwaya - zamierzacie kupować na miejscu czy na allegro? Bo jak na allegro to mogłabym już zamówić i niech przynajmniej idzie zanim dozbieramy resztę kasy (póki co mogłabym założyć). A jeżeli planowany jest zakup stacjonarny, to jak mogę dorzucić moje 5 zł? Może komuś przelać na konto?

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Nie wrz 06, 2009 12:23 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Karaluszku, jeszcze moment poczekamy. Pieniążków na razie nie mamy, a ja wolałabym nie robić zbyt wielu zakupów "na krechę". Odrobaczymy koty, zobaczymy ile zostanie, może wystarczy na feliway. Jeśli znajdą się sponsorzy Feliwaya kupujemy gdzie taniej.
Obrazek

mjs

Post » Nie wrz 06, 2009 12:25 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Akima pisze:Lutra ale się usmiałam z choroby kociego pazura. Mjs kot pogryzł przecież a nie ugryzł :-) Chyba że dostała też strzała z łapy. Przyznam się, że pytania o wsciekliznę nie potraktowałam poważnie. Nigdy mi to do głowy nie przyszło, ale jak się zastanowić pytanie niegłupie. Rany po pogryzieniach bardzo bolą. Moim sposobem jest zamoczenie rany w gorącej wodzie. Całej dłoni nie próbowałam, ale na pogryzione palce skuteczne. Dosłownie włożyć i wyjąć bolącą ranę. Trzeba się przełamać.

Hehe, ja mam i ugryzienie i upazurzenie :lol: Lekarz zapytał, czy kot był szczepiony, ale też nie robił tragedii, gdy usłyszał, że nie.
Już nie będę wsadzać dłoni do wrzątku, z palcem łatwiej, ale teraz wolę uniknąć poparzenia :wink:
Obrazek

mjs

Post » Nie wrz 06, 2009 12:27 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

OK, w takim razie liczcie mnie proszę do składki i daj znać jak ją mam zrealizować :)

karaluch

Od: Sob lut 11, 2006 20:03

Post » Nie wrz 06, 2009 12:34 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Czy mamusia maluszków, która jest na Wlp (ta po sterylce) będzie do wypuszczenia? Ona strasznie biedniusia jest, chudziutka...I grzeczna. nawet nie fuczy, jak sprzątam w klatce, tylko odsuwa się na bok. gdzie ona mieszka, to spokojne miejsce?
Obrazek

mjs

Post » Nie wrz 06, 2009 15:00 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Jutro już powinny być pieniążki (100zł) za mój zakup bazarkowy, sprzed bardzo bardzo dawna (sorki że tak późno ale było cięzko ostatnio) więc będzie może na feliway,

flegaminę można podać przy zaflegmieniu kota np przy kk, kiedy już ma zajęte ropną wydzielinę drogi oddechowe itd; ćwierć tabletki, bezposrednio do pyszczka i po jedzeniu (źle działają na żołądek, jak u ludzi), nie wiem czy kropelki się sprawdzą bo to jest okrutnie niesmaczne i mają zbyt specyficzny zapach a po wymieszaniu z karmą i tak koty to omiajają szerokim lukiem, - to tak z włąsnego doświdczenia z kotami z powikłaną kalciwiroza

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Nie wrz 06, 2009 15:05 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tunisia pisze:Jutro już powinny być pieniążki (100zł) za mój zakup bazarkowy, sprzed bardzo bardzo dawna (sorki że tak późno ale było cięzko ostatnio) więc będzie może na feliway,

flegaminę można podać przy zaflegmieniu kota np przy kk, kiedy już ma zajęte ropną wydzielinę drogi oddechowe itd; ćwierć tabletki, bezposrednio do pyszczka i po jedzeniu (źle działają na żołądek, jak u ludzi), nie wiem czy kropelki się sprawdzą bo to jest okrutnie niesmaczne i mają zbyt specyficzny zapach a po wymieszaniu z karmą i tak koty to omiajają szerokim lukiem, - to tak z włąsnego doświdczenia z kotami z powikłaną kalciwiroza

Tunisiu, dzięki za dobre chęci, ale nie chcemy brać fundacyjnych pieniędzy na ekstra wydatki. Postaramy się uzbierać :D

Przypominam, że potrzebny jutro poranny dyżur na Wielopolu i do obstawienia cały wtorek!
Obrazek

mjs

Post » Nie wrz 06, 2009 15:22 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Akima pisze:Ponieważ weekend nie był raczej relaksujący bardzo bym prosiła gdyby znalazł się ochotnik na zmianę ranną na Kocimską. Ja 2,3 razy w tygodniu i inna osoba 2,3 razy. Dam radę ale po tym tygodniu padnę na pysk jak nic. Bardzo proszę żeby mnie odciążyć tym bardziej że w domu 4 koty i w dodatku jeden nowy na obserwacji.

ja biorę popołudniową zmianę w poniedziałek, czwartek i piątek za Miszelinę (cała sobota i niedzielny poranek jest nasz standardowo). Nie bardzo jestem w stanie coś jeszcze dobrać, chyba, ze ktoś weźmie ode mnie trochę kotów (8 jest do zagospodarowania) i ... mój telefon :wink:

Daisy ma mieć wizytę we wtorek, zobaczymy czy się sprzeda :roll:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie wrz 06, 2009 15:31 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Tweety pytanie raczej nie do ciebie a do osób, które powiedziały, że moga pomóc z Kocimską. Więc kto może? Pod koniec września znikam na tydzień albo więcej i co wtedy będzie? Bardzo prosze pozostałe osoby o pomoc i poranne odwiedziny
co i los zwierząt; (...)
i oddech życia ten sam.

Akima

Post » Nie wrz 06, 2009 16:40 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Ja zawielopoluję z przyjemnością jutro po 17, bo o 17 wydaję Fifiolca.
Dziewczyny, które wystawiacie Allegro, sprawdzajcie, co jest już wystawione. Myślę, że odnośnikiem może być to, co wystawiła Gracja, bo ona ma najbardziej bieżące info. Znaczy, to, co Akima wystawiła nie musi (nie powinno) być wystawiane po raz drugi, bo czasem się historie nie pokrywają.
Co do ogłoszeń o słodkich maluchach, to trzeba coś pomyśleć, bo one już nie są takie maluchy... Generalnie trzeba uaktualniać i treść i ogłoszenia. Proszę.
My dziś znów nie złapałyśmy niczego, a Leośki wizyta będzie reaktywowana po 7 października.
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Nie wrz 06, 2009 16:43 Re: K-ów, wirtualne adopcje naszych kotów - bezcenne!

Luterko, jutro potrzebny dyżur poranny, po południu będę z anną09, bo najprawdopodobniej przyjedzie wet odrobaczyć kotecki. Jutro ma mi dać odpowiedź.

Kto może jutro rano i we wtorek???? Słuchajcie, naprawdę nie dam rady, od rana do wieczora w pracy siedzę... :(

Edit: Są jakieś wieści od Negrici?
Obrazek

mjs

[poprzednia][następna]