Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 23:55

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czarno-białe smiałe to kocurek, jeden czarny kocurek, drugi czarny to kotunia- te trzy to młode, ok.6-miesieczne.
Na zdjeciu, gdzie sa 3 pod wannną- w środku czarna dorosła wychudzona kotka w wyskoiej ciąży, i niezidentyfikowany czarno-biały, który nie dał sie dotknąć, wiec nie wiaodmo, jakiej płci. Wszystkie odwodnione, chiude, 5 z KK, wszystkie ze świerzbem w uszach, jeden dodatkowo z ropnym zapaleniem uszu.
Ostatnio edytowano Pon mar 16, 2009 0:05 przez kordonia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie mar 15, 2009 23:59 dot. ALLEGRO CEGIEŁKOWEGO

Jana, to nie do końca tak jest.
Żeby wystawić aukcję charytatywną bez opłat - fakt musisz mieć uprawnienia nadane przez allegro, co może trwać i miesiąc (o ile się orientuję trzeba im m.in wysłać KRS i inne dokumenty)
Jednak gdy wystawiasz aukcję cegiełkową - (ważne, żeby pamiętać że na all sprzedajemy rzeczy materialne więc teoretycznie piszemy o wysyłaniu (fizycznym) zdjęć, dyplomów itp. - wobec czego musi być to napisane i info o koszcie przesyłki) jako osoba prywatna lub nawet organizacja ale jeszcze bez praw do zwolnienia z opłat nadawanych przez allegro musisz zapłacić prowizję za sprzedane cegiełki (najlepiej schodzą takie za 5 zł) w wysokości o jakiegoś procenta, oraz ponieść wszystkie koszty wystawienia. Oznacza to, że zysk z takiej aukcji charytatywnej kształtuje się na poziomie jakichś 80%-90%.
Ostatnio edytowano Pon mar 16, 2009 0:00 przez teapot, łącznie edytowano 1 raz

teapot

Od: Nie maja 04, 2008 10:52

Post » Nie mar 15, 2009 23:59

CoolCaty pisze:A tu mała Matylda po godzinie u nas - jeszcze brudna, ale już z zadowoloną gębulką:
Obrazek

:1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon mar 16, 2009 0:02 Re: dot. ALLEGRO CEGIEŁKOWEGO

teapot pisze:Jana, to nie do końca tak jest.
Żeby wystawić aukcję charytatywną bez opłat - fakt musisz mieć uprawnienia nadane przez allegro, co może trwać i miesiąc (o ile się orientuję trzeba im m.in wysłać KRS i inne dokumenty)
Jednak gdy wystawiasz aukcję cegiełkową - (ważne, żeby pamiętać że na all sprzedajemy rzeczy materialne więc teoretycznie piszemy o wysyłaniu (fizycznym) zdjęć, dyplomów itp. - wobec czego musi być to napisane i info o koszcie przesyłki) jako osoba prywatna lub nawet organizacja ale jeszcze bez praw do zwolnienia z opłat nadawanych przez allegro musisz zapłacić prowizję za sprzedane cegiełki (najlepiej schodzą takie za 5 zł) w wysokości o jakiegoś procenta, oraz ponieść wszystkie koszty wystawienia. Oznacza to, że zysk z takiej aukcji charytatywnej kształtuje się na poziomie jakichś 80%-90%.

O matko, muszę przysiąść i pooglądać te wszystkie aukcje charytatywne, żeby nie popełnić błędu :roll:
Dziękuję za podpowiedź :D

kordoniu - napisz coś o tych bidakach :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon mar 16, 2009 0:03

:D Uddało mi sie narszcieuruchomić laptopa. Widzę, że Kordonia już nawet zdążyła wkleić zdjęcia kociaczków.

My mamy jeszcze 200 km do domu. Dziewczyny, (i chłopaki) cieszę się, że mgłam Was poznać osobiście. :D
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon mar 16, 2009 0:06

Modjeska :) Dziękuję za wszystko :) Cała akcja super :) Udanej podróży, kochani

Jana, uzupełniłam w poście ze zdjeciami.
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Pon mar 16, 2009 0:08 Re: dot. ALLEGRO CEGIEŁKOWEGO

sorry - dubel :oops:
Ostatnio edytowano Pon mar 16, 2009 0:10 przez teapot, łącznie edytowano 1 raz

teapot

Post » Pon mar 16, 2009 0:09 Re: dot. ALLEGRO CEGIEŁKOWEGO

Jana pisze:
teapot pisze:Jana, to nie do końca tak jest.

O matko, muszę przysiąść i pooglądać te wszystkie aukcje charytatywne, żeby nie popełnić błędu

kordoniu - napisz coś o tych bidakach :(

Czy masz może gg? Podałabym Ci kilka linków - mam "dojście" :wink: do dogomaniackiej ekspertki od allegra - także cegiełkowego. Nie ma przecież po co wywarzać już otworzonych drzwi.
a moje gg to 2864230

teapot

Post » Pon mar 16, 2009 0:15

teapot - nie mam gg :oops:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Pon mar 16, 2009 0:17

Modjeska, Ty to dzielna kobieta jestes :-)
I Twoj Pan z Broda tez dzielny :-)
Uwazajcie po drodze.

Musimy jakos sie doliczyc ile kotow zabralismy.I trzeba zrobic ewidencje:-)
Ktory kot do kogo trafil. Zdjecie,numerek i na 1 strone tutaj: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=4171483#4171483
Nie wiem, ale chyba nie bede wklejac wszystkich zdjec, ktore tam zrobilismy.Byly robione na szybko i na pewno sa slabsze od tych, ktore zrobiliscie juz w domach.
Jesli ktorys domek juz ma zdjecia swoich gromadek, to bardzo ladnie prosze o zdjecia na maila. 1 zdjecie na zwierza i opis, co dolega itp.
Porzadek musi byc:-)

Jutro wstawie tutaj zdjecia od Agnieszki :-)
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Pon mar 16, 2009 0:31

Jana pisze:teapot - nie mam gg :oops:

Ja się po miau jak pokraka poruszam, ale zaraz coś wykombinuję i może dam radę wysłać do Ciebie PW.
Uwaga próbuję- wszyscy obserwatorzy moich zmagań proszeni o trzymanie kciuków! ;) :wink:

teapot

Post » Pon mar 16, 2009 0:34

Cały czas czekam na wioadomości o tym kotku.

11.
Obrazek

Ktoś wie?

Matylda rozkoszna żabcia. :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon mar 16, 2009 1:02

Tego kota pani Marzena nie pozwoliła zabrać. Powiedziała, że jest stary, ze Starachowic (jakby to miało specjalne znaczenie :evil: ) i że jej uciekał.
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Pon mar 16, 2009 1:27

Modjeska pisze:Tego kota pani Marzena nie pozwoliła zabrać. Powiedziała, że jest stary, ze Starachowic (jakby to miało specjalne znaczenie :evil: ) i że jej uciekał.

A wiadomo chociaż co z jego pyszczkiem?
Obrazek

Najlepsze kotki są od Kotiki. :wink:
Nie mam nic wspólnego z obecną działalnością Fundacji Kotikowo.

kotika

Od: Pt lis 18, 2005 23:46

Post » Pon mar 16, 2009 2:29

kotika pisze:Cały czas czekam na wioadomości o tym kotku.

11.
Obrazek

Szczerze powiedziawszy miałam nadzieję, że trafi do mnie.
I mam nadzieję, że jak teraz jest ich tam mniej, to ktoś się nim zajmie.
Bo zajmie się, prawda?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

[poprzednia][następna]