Pomoc dla szczec. karmicielki - ponad 100 kotów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto kwi 29, 2008 16:57

wiecie co...jeden mój znajomy ksiądz mówił, że są takie dni, kiedy siekiery w powietrzu latają...

ale nawet takie dni też się kończą...
pozdrawiam
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto kwi 29, 2008 17:12

kya pisze:
Niech p.Iza gotuje rybkę a my róbmy dalej swoje jakby nigdy nic . To taka moja propozycja na czas kryzysu komunikacyjnego :lol:

Popieram z całego serca.

Kotalizator, mam wielkie uznanie i szacunek dla tego co robicie. Smutno się czyta, że obrywacie za swoje starania i wysiłek. Znam to uczucie, bo też nie raz byłam rozgorzyczona i wściekła na trudną współpracę, brak porozumienia. Znosiłam dziwactwa i urojenia kobiety z chorobą ALzheimerem, dąsy i obrazy pewnej rozmanżaczki ze swojej okolicy. Niestety pomaganie nie zawsze bywa przyjemnością. Sądzę jednak, że wewnętrzna satysfakcja gdzieś tam pozostaje. Bo mamy świadomość, jakieś koty zyskały na jakości życia. I to właśnie się w tym wszystkim liczy. Nie o p. Izę tu chodzi, tylko o koty.
Więc proszę róbcie swoje, z zaciśniętymi zębami, ale czyńscie to wspaniałe dzieło dalej.
A jak się Wam uleje, to wygadajcie się na forum, nie trzeba tego znosić w ciszy.
Wierzę, że kryzys minie.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Wto kwi 29, 2008 20:28

ja też mam nadzieję że się rozwiąże sprawa...

agiis-s

Post » Wto kwi 29, 2008 21:53

Bez bicia się przyznaję, że przez dłuższy czas nie czytałam wątku. Weszłam z łomoczącym sercem na widok ikonki ze świeczką przy tytule - na szczęście to nie Panią Izę dotknęło bezpośrednio nieszczęście :oops: I muszę się przyznać, że nie wiem o co chodzi, rozumiem tylko, że wynikły jakieś spory. Ale to chyba nie znaczy, że mamy przestać pomagać? Tzn. pieniążki na moją wirtualną podopieczną mogę wysyłać nadal?

Lemoniada

Od: Pon maja 29, 2006 18:56

Post » Wto kwi 29, 2008 22:44

Kochani sami wiecie ,ze ludzie zajmujacy sie kotami na duza skale sa troche dziwni :lol: Czesto ciezko sie z nimi wspolpracuje ,co nie zmienia chyba faktu ,ze koty nie zawiaza sobie zoladeczkow na supelek i przestana jesc.
Ja mimo wszystko licze na to ,ze p.Iza otrzezwieje i zrozumie pewne rzeczy chociazby dla dobra kotow ,ktorymi sie zajmuje.

kya

Od: Śro mar 14, 2007 17:09

Post » Śro kwi 30, 2008 7:36

kya pisze:Kochani sami wiecie ,ze ludzie zajmujacy sie kotami na duza skale sa troche dziwni :.

Oj tak, wiem po sobie! :)
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Śro kwi 30, 2008 7:39

dzień dobry :)
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Śro kwi 30, 2008 8:39

No dzień dobry ;)
Obrazek

Aksamitne_Futerko

Od: Wto sie 14, 2007 20:57

Post » Śro kwi 30, 2008 14:05

do Pani Izy coś niecoś zaczęło docierać jakoś tak mi się zdaje....
a kya ma rację - koty sobie brzuszków nie zasupłają bo się człowieki nie mogą dogadać....dla nich Pani Iza jest najlepsza... bo jedyna

agiis-s

Post » Śro kwi 30, 2008 16:59

podrzuce

agiis-s

Post » Śro kwi 30, 2008 18:16

Witajcie po przerwie.

Na razie nie mam dla Was żadnych konkretów.
Postanowiliśmy trochę odpocząć, żeby z dystansu i bez emocji spojrzeć na to wszystko. TŻ - jako osoba mająca z p. Izą najwięcej do czynienia - zbiera się do poważnej rozmowy z p. Izą.
Liczę na Waszą wyrozumiałość i cierpliwość, bo chodzi o to, żeby p. Izie pewne rzeczy wyjaśnić i przypomnieć, a nie pokłócić się z nią.

Wirtualni podopieczni na pewno będą bardzo wdzięczni za wpłaty.
Póki co nadal współpracujemy z p. Izą i na razie nie ma chyba sensu gdybać co będzie.

TŻ wczoraj na zabieg odstawił 3 kotki, w tym jedną złapaną na naszej działce (przykro mi, ale zdjęcia nie mam - kotka wraca do sił w klatce wystawowej, apetyt jej dzisiaj dopisywał).
Wiemy, że z powodu dużej ilości kocic wczoraj p. Izie odmówiono sterylizacji jej podopiecznych. W tej sprawie dzwoniła wczoraj do TŻa kilka razy, licząc, że coś załatwi, wyprosi.
Dzisiaj TŻ - zgodnie z ustaleniami - opłacił szczepienia kotów z mieszkania, które p. Iza wykonała w kwietniu. Było to razem 6 szczepień, w tym jedno aktualnego tymczasowego podopiecznego agiis-s. W marcu - pomimo zobowiązania się - p. Iza nie wykonała żadnego szczepienia.

Serdecznie dziękujemy gabinetowi weterynaryjnemu z ul. Goleniowskiej w Szczecinie Dąbiu za zrozumienie sytuacji i pomoc.

W ramach optymistycznego spojrzenia w przyszłość, a dokładnie przyszłość zwierząt w Polsce, bardzo Was zachęcam do zapoznania się ze stroną - http://www.koalicja.org.pl/
Tematem Europejskiej Konwencji Ochrony Zwierząt Domowych interesowałam się już jakiś czas temu i bardzo się cieszę, że zawiązała się koalicja, która będzie próbowała doprowadzić do podpisania i ratyfikowania przez Polskę tej konwencji.
"Żeby to się udało wprowadzić w życie potrzebne nam będzie poparcie we wszelkich formach - organizacyjnych, prawnych, finansowych i innych dodających otuchy. Jeśli w jakikolwiek sposób możecie pomóc - piszcie. "
Fajnie, że ktoś zaczyna walczyć z przyczynami bezdomności zwierząt.
ObrazekObrazek

kotalizator

Od: Wto lut 27, 2007 14:33

Post » Czw maja 01, 2008 10:52

kotalizator dzięki za wieści - powiało optymizmem:)

agiis-s

Post » Czw maja 01, 2008 14:40

hoopsa :)
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Czw maja 01, 2008 19:56

do góry.. :kitty:
ObrazekObrazekObrazek