Witajcie po przerwie.
Na razie nie mam dla Was żadnych konkretów.
Postanowiliśmy trochę odpocząć, żeby z dystansu i bez emocji spojrzeć na to wszystko. TŻ - jako osoba mająca z p. Izą najwięcej do czynienia - zbiera się do poważnej rozmowy z p. Izą.
Liczę na Waszą wyrozumiałość i cierpliwość, bo chodzi o to, żeby p. Izie pewne rzeczy wyjaśnić i przypomnieć, a nie pokłócić się z nią.
Wirtualni podopieczni na pewno będą bardzo wdzięczni za wpłaty.
Póki co nadal współpracujemy z p. Izą i na razie nie ma chyba sensu gdybać co będzie.
TŻ wczoraj na zabieg odstawił 3 kotki, w tym jedną złapaną na naszej działce (przykro mi, ale zdjęcia nie mam - kotka wraca do sił w klatce wystawowej, apetyt jej dzisiaj dopisywał).
Wiemy, że z powodu dużej ilości kocic wczoraj p. Izie odmówiono sterylizacji jej podopiecznych. W tej sprawie dzwoniła wczoraj do TŻa kilka razy, licząc, że coś załatwi, wyprosi.
Dzisiaj TŻ - zgodnie z ustaleniami - opłacił szczepienia kotów z mieszkania, które p. Iza wykonała w kwietniu. Było to razem 6 szczepień, w tym jedno aktualnego tymczasowego podopiecznego agiis-s. W marcu - pomimo zobowiązania się - p. Iza nie wykonała żadnego szczepienia.
Serdecznie dziękujemy gabinetowi weterynaryjnemu z ul. Goleniowskiej w Szczecinie Dąbiu za zrozumienie sytuacji i pomoc.
W ramach optymistycznego spojrzenia w przyszłość, a dokładnie przyszłość zwierząt w Polsce, bardzo Was zachęcam do zapoznania się ze stroną -
http://www.koalicja.org.pl/
Tematem Europejskiej Konwencji Ochrony Zwierząt Domowych interesowałam się już jakiś czas temu i bardzo się cieszę, że zawiązała się koalicja, która będzie próbowała doprowadzić do podpisania i ratyfikowania przez Polskę tej konwencji.
"Żeby to się udało wprowadzić w życie potrzebne nam będzie poparcie we wszelkich formach - organizacyjnych, prawnych, finansowych i innych dodających otuchy. Jeśli w jakikolwiek sposób możecie pomóc - piszcie. "
Fajnie, że ktoś zaczyna walczyć z przyczynami bezdomności zwierząt.