Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
amyszka pisze:Jolu na allegro to kupuj tylko jak sprzedający zgodzi na przesyłkę - priorytet za pobraniem ,inaczej nie kupuj nigdy ! Bardzo współczuję.Nie ma tam jakiegoś telefonu ,czy innego kontaktu ? Nawet jak nie ma to możesz mu na allegro wystawić opinię
Niech to będzie przestrogą dla innych
Granula pisze:Jolu wiem, że mój problem w porównaniu z Twoimi to pryszczale kiedyś pytałam Cię o radę co najlepsze na pchły... kupiłam ten Frontline, o którym pisałaś i niestety kocury dalej mają wielkie spasione pchły
Mój kocur waży 4,5 kg, a kocur rodziców mojego TŻa 6,5 kg - na każdego wylałam po 1 pipetce i nic... może powinnam użyć Frontline dla średnich psów skoro te kocury tyle ważą, bo może ten lek dla kotów zbyt słaby
Jola_K pisze:Granula pisze:Jolu wiem, że mój problem w porównaniu z Twoimi to pryszczale kiedyś pytałam Cię o radę co najlepsze na pchły... kupiłam ten Frontline, o którym pisałaś i niestety kocury dalej mają wielkie spasione pchły
Mój kocur waży 4,5 kg, a kocur rodziców mojego TŻa 6,5 kg - na każdego wylałam po 1 pipetce i nic... może powinnam użyć Frontline dla średnich psów skoro te kocury tyle ważą, bo może ten lek dla kotów zbyt słaby
co to za mutanty?![]()
moze to nie pchly, moze wszoly?????
moze stronghold sprobujesz? preparat typu spot-on, w pipetce na kark
on jest na pchly i ich jaja i larwy oraz na wszoly i robale wewnetrzne
podaje sie jednorazowo
(mozna z waga pokombinowac, kupic ten najwiekszy i podzielic na mniejsze kotki, taniej wyjdzie
ale jak masz duze kotecki to musisz dac cala, koszt okolo 30-35zl za jedna - te najwieksza 45mg
Granula pisze:
...właśnie zakończyłam szczotkowanie mojego kocurai niestety znalazłam 4 żywe pchły
wcześniej wyczesywałam ich za jednym razem po kilkadziesiąt, więc jest poprawa... ale jak czegoś nie zrobię to znowu będę miała inwazję
jestem przekonana na 100% że to są pchły (pasują do zdjęć na wikipedii) wydaje mi się, że musiały przetrwać jakieś larwy w dywanie, na którym kocury się wylegują
może zrobiłam błąd, że nie wyprałam dywanu, ale on jest gigantyczny (w dodatku moich teściów)... może jest coś czym można spryskać dywan? Na szczęście jest tylko jeden w mieszkaniu
... z góry przepraszam, że zaśmiecam wątek moimi pchłami
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 49 gości