PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 02, 2011 9:50 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

O żesz!
Moja kota ma prawie 9 m-cy,dwukrptnie szczepiona,od wczoraj ma biegunkę.Winiłam zmianę karmy(nie było nas i kota była tymczasowana),ale u weta byliśmy-dostała coś osłonowego ,witaminy.Temp w normie.Dziś rano zwymiotowała jedzeniem-bo podstępnie wyżarła ciotkom(nie dopilnowałam diety :oops: ),a teraz znowu rzadka kupa podbarwiona krwią.Nie jest osowiała(kota) i pije,brzuszek niebolesny.Mam się bać?Jak z tym szczepieniem?
Do weta i tak lecę .
jeden kociak mi odszedł na pp dokładnie rok temu,panikuję!
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Śro lut 02, 2011 10:06 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Kota kupiłam w hodowli i jak widać trafiłam chyba na felerne szczepionki. Mój wet nie odnotował przypadku pp prawidłowo zaszczepionego kota w swojej lecznicy. Tak naprawdę to ja juz nic nie rozumiem ...Zastanawiam się jak długo jeszcze wytrzymam z chorobą,jak długo jeszcze może być w tym okropnym stanie.Mam nadzieję że nasz kot się nie podda skoro już tyle wytrzymał.1,5 tyg zwala mnie już z nóg ,ale wytrzymam...

Hania1

Od: Wto kwi 06, 2010 9:57

Post » Śro lut 02, 2011 12:02 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Hania1 pisze:Kota kupiłam w hodowli i jak widać trafiłam chyba na felerne szczepionki. Mój wet nie odnotował przypadku pp prawidłowo zaszczepionego kota w swojej lecznicy. Tak naprawdę to ja juz nic nie rozumiem ...Zastanawiam się jak długo jeszcze wytrzymam z chorobą,jak długo jeszcze może być w tym okropnym stanie.Mam nadzieję że nasz kot się nie podda skoro już tyle wytrzymał.1,5 tyg zwala mnie już z nóg ,ale wytrzymam...

Przepraszam, że zapytam - jaką szczepionką szczepiłaś?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lut 02, 2011 12:06 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Zofia&Sasza pisze:
Hania1 pisze:Kota kupiłam w hodowli i jak widać trafiłam chyba na felerne szczepionki. Mój wet nie odnotował przypadku pp prawidłowo zaszczepionego kota w swojej lecznicy. Tak naprawdę to ja juz nic nie rozumiem ...Zastanawiam się jak długo jeszcze wytrzymam z chorobą,jak długo jeszcze może być w tym okropnym stanie.Mam nadzieję że nasz kot się nie podda skoro już tyle wytrzymał.1,5 tyg zwala mnie już z nóg ,ale wytrzymam...

purevaxem...
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Śro lut 02, 2011 12:09 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

jopop pisze:
Zofia&Sasza pisze:

purevaxem...

:|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro lut 02, 2011 16:54 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

jopop antybiotyk podany, pasta kupiona tez podana, lecą kroplówki. temperatura 39,6st C

Hania1

Post » Śro lut 02, 2011 18:42 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Ze dwa lata temu skierowałam do mojej wetki dwa rodowodowe kocury chore na pp i calici. Szczepione purevaxem. W innej lecznicy proponowano już eutanazję, w "mojej" koty udało się uratować (nawet na forum był wątek). Wtedy wetka podejrzewała zaszczepienie samym rozpuszczalnikiem przez wetów przyzwyczajonych do fel-o-vaxów...

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Śro lut 02, 2011 19:23 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Wystarczy że szczepionka źle był przechowywana. Wystarczy godzina w temp powyżej 6 st .Mój kot był szczepiony w lipcu i sierpniu więc w trakcie upałów .Kto wie jak tak naprawdę było... eh .A może 2 razy w trakcie szczepień wet trafił na lukę immunologiczną. Tak czy siak nie wszystko jest takie pewne jak nam się zdaje. Na szczęście tych przypadków jest nie wiele.Jest mi przykro że moje futerko miało takiego pecha.

Hania1

Post » Śro lut 02, 2011 22:07 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

kciuki!
Obrazek

jopop

Post » Czw lut 03, 2011 8:04 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

wczoraj zaprezentowalam spora gromadke doktorowi. plotce podrosly leukocyty. reszta nie wykazuje objawow choroby. midas dostal juz jesc, plotke zaraz wyciagne z transportera i tez sprobuje nakarmic. ma anemie, dostala witaminy i ma brac hepatil i essentiale. jest szansa, ze przezyje. powinnam sie cieszyc.
tylko ze po smierci mojego Fiodorka nic mnie juz nie cieszy. wydaje sie, ze wyplakalam wszystkie lzy, a nadal je mam.
wzielam urlop do konca tygodnia. przynajmniej bede dogladac stadka. i nie bede sie musiala przemykac korytarzem unikajac ludzkich spojrzen, zeby ktos mnie znowu nie spytal, co mi sie stalo. :placz:
My two American dreams. Disco [*] June 10, 2009, Jazz [*] October 16, 2005
Fiodor [*] 30.01.2011 - na zawsze w moim sercu.
Pysia [*] 18.04.2014 - moja księżniczka.

aga-zgaga

Od: Sob lip 04, 2009 8:28

Post » Czw lut 03, 2011 10:03 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:
Już się trochę pozbierałem po kotkach (Misi i Sówce). Żona nadal mocno przeżywa. Planujemy wziąć za pół roku następne kotki. Chcemy od razu dwa absolutnie szczepione prawidłowo.
Czytam tu, że szczepionka może ulec uszkodzeniu, być przeterminowana a nawet wet mogą oszukiwać wstrzykując jakiś płyn czy coś, luka immunologiczna. Hmm, co to ta luka immunologiczna?

Jak zabezpieczyć się przed oszustwem, wybrakowanymi szczepionkami?
Dopóki walczę, jestem zwycięzcą.

AbiWord

Od: Pt sty 28, 2011 21:53

Post » Czw lut 03, 2011 10:22 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Agnieszko przytulam mocno!
Fiodorku [*]
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Czw lut 03, 2011 10:51 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

AbiWord pisze:Trzymam kciuki. :ok: :ok: :ok:
Już się trochę pozbierałem po kotkach (Misi i Sówce). Żona nadal mocno przeżywa. Planujemy wziąć za pół roku następne kotki. Chcemy od razu dwa absolutnie szczepione prawidłowo.
Czytam tu, że szczepionka może ulec uszkodzeniu, być przeterminowana a nawet wet mogą oszukiwać wstrzykując jakiś płyn czy coś, luka immunologiczna. Hmm, co to ta luka immunologiczna?

Jak zabezpieczyć się przed oszustwem, wybrakowanymi szczepionkami?

wziąć koty po panleukopenii ;)

mam do dyspozycji takowe, z tym, ze z grzybem ;) jak wyleczą grzyba to będą jak znalazł ;) obawiam się że zajmie im to jeszcze z miesiąc ;)
Obrazek

jopop

Post » Czw lut 03, 2011 11:59 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

Dla mnie za szybko. Chce aby wirus trochę albo całkowicie się unicestwił w moim mieszkaniu. A Warszawa dla mnie za daleko ;)
Dopóki walczę, jestem zwycięzcą.

AbiWord

Od: Pt sty 28, 2011 21:53

Post » Czw lut 03, 2011 12:08 Re: PANLEUKOPENIA - jeśli ją zlekceważysz Twój kot umrze

namawiać na siłę nie zamierzam ;)

ale one są bezpieczne nawet jeśli masz wirusa ;) a nie takie odległości koty pokonywały dla dobrych domków ;)

jak zmienisz zdanie - mój wątek i ich zdjęcia masz w moim podpisie - drugi banerek
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]