Robię co tylko mogę ........ Bardzo Was potrzebujemy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt paź 27, 2023 22:23 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

andorka pisze:
iza71koty pisze:Przygotowaliśmy strych na naszej altanie. Musimy kupić plandeki i położyć na dachu bo trochę przecieka. .

To pewnie przydałyby się plandeki z banerów wyborczych.
Przepraszam ale skoro coś można dostać za darmo to po co kupować?

Iza chyba źle zrozumiała wcześniejsze wpisy. Wytłumaczyłem Jej, że te banery są mocniejsze od zwykłej plandeki i na dłużej starczą. Jest przy nich więcej pracy( Zwłaszcza jeśli są to mniejsze odcinki). Banery są tez bardzo ciężkie( potrzebne byłyby na powierzchnię około 2x 12 m²) koszt wysyłki byłby pewnie ogromny. My jesteśmy zbyt zmordowany każdego dnia żeby szukać na miejscu i prosić Kogoś o przywiezienie, a sami mamy do dyspozycji tylko rowery.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Sob paź 28, 2023 19:31 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Damian- iza71koty pisze:
andorka pisze:
iza71koty pisze:Przygotowaliśmy strych na naszej altanie. Musimy kupić plandeki i położyć na dachu bo trochę przecieka. .

To pewnie przydałyby się plandeki z banerów wyborczych.
Przepraszam ale skoro coś można dostać za darmo to po co kupować?

Iza chyba źle zrozumiała wcześniejsze wpisy. Wytłumaczyłem Jej, że te banery są mocniejsze od zwykłej plandeki i na dłużej starczą. Jest przy nich więcej pracy( Zwłaszcza jeśli są to mniejsze odcinki). Banery są tez bardzo ciężkie( potrzebne byłyby na powierzchnię około 2x 12 m²) koszt wysyłki byłby pewnie ogromny. My jesteśmy zbyt zmordowany każdego dnia żeby szukać na miejscu i prosić Kogoś o przywiezienie, a sami mamy do dyspozycji tylko rowery.

A zadzwoniliście choć do jednego komitetu wyborczego zapytać czy mogą Wam pomóc?
Obrazek

andorka

Od: Wto kwi 25, 2006 22:33

Post » Sob paź 28, 2023 20:02 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Ja już pisałam dwie strony wstecz.Mam problem z ogarnięciem całej kociej roboty.Mam poważny problem ze zdrowiem -plus mam takie odciski na obu stopach-że nie mogę normalnie chodzić.Więc odpowiem za siebie-nie-nie dzwoniłam i dzwonić nie będę.Bo nie mam jak tego logistycznie ogarnąć.

Ten wpis o plandekach to proforma.A nie prośba o wsparcie.Na przyszłość Damian-bo pisałeś ten post z mojego nicku-staraj się używać swojego.
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Nie paź 29, 2023 7:56 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Też tak myślałam dlatego nie brałam udziału w dyskusji. Nie się co dziwić Izie i Damianowi. To cud, że ogarniają dzień dnia takie stado. Iza i Damian pozdrawiam gorąco i trzymajcie się.

aga66

Od: Nie mar 05, 2017 18:46

Post » Nie paź 29, 2023 10:14 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aga66 pisze:Też tak myślałam dlatego nie brałam udziału w dyskusji. Nie się co dziwić Izie i Damianowi. To cud, że ogarniają dzień dnia takie stado. Iza i Damian pozdrawiam gorąco i trzymajcie się.

Dziękuję za zrozumienie.Bardzo. :1luvu: Przy okazji pięknie dziękujemy -za wsparcie dla Twojego Wirtualnego Józia. :201494 Bardzo nam pomogło w piątek. :201461

Nadal gorąco prosimy o wsparcie-prawdopodobnie jakoś trzeba przetrwać do 2 listopada. :(

Trzy dni temu Poszliśmy z Damianem-z drabiną -aby wcześniej zaniesioną płytą-zabezpieczyć dach Madrusi,Kubusia i ich mamy.Nie wiem na ile zda to egzamin-dzisiaj się okaże-bo niestety niedziela-u nas bardzo deszczowa. :| Będzie kolejne trudne karmienie. :|

iza71koty

Post » Nie paź 29, 2023 19:01 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

U nas dziś była wiosna. Ale zima tuż, tuż. Ciężki czas dla kotów i ich karmicieli.

aga66

Post » Pon paź 30, 2023 10:05 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Kochani bardzo potrzebujemy wsparcia :oops: Jutro muszę zrobić zapas wszystkiego na dwa dni.Bardzo proszę jeśli Ktoś może nam pomóc. :oops:

iza71koty

Post » Śro lis 01, 2023 14:13 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Przygotowaliśmy kolejne schronienia.

Budka Misi
Obrazek Obrazek Obrazek

Budka Meli
Obrazek

Strych na naszej działce ROD. Na jednej stronie dachu mamy już położoną blachę, więc w końcu nic nie przecieka. Na ten moment potrzebujemy kocyki pod pufę oraz do gniazda w legowisku.
Obrazek Obrazek Obrazek

Na działkę musimy też zdobyć koce do budki drewnianej( widać ja na filmie z młodymi kociakami z naszej działki) i do altany na dole.
Obrazek Obrazek Obrazek

W drodze na działkę pokazała się Strzałka, opiekun wirtualny haw5

Iza w tym czasie robiła robotę w starej szopie, gdzie mieszka m.in Madrusia. Wzięła ze sobą 2 duże styropiany i styropianową budkę oraz 2 duże reklamówki z kocami na posłania. Potem postaramy się o jakieś foto.

Damian- iza71koty

Od: Czw paź 31, 2019 12:51

Post » Śro lis 01, 2023 18:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Piękne apartamenty kotki wyszykowaliście :) A co kotki jedzą takiego jasnego?

aga66

Post » Śro lis 01, 2023 21:34 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Na pewno zimą bedzie im przytulnie i cieplutko :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Śro lis 01, 2023 23:02 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

aga66 pisze:Piękne apartamenty kotki wyszykowaliście :) A co kotki jedzą takiego jasnego?

Makaron z mięsem.Ciepły.Zawsze to najpierw nakładamy a potem puszka i suche czy jeszcze jakaś saszetka albo coś dla smaczku.

Fatalnie sie czuje.Wczoraj podczas ostatniego karmienia wlazłam w kałuze-przemoczyłam buty-skarpetki a potem tak pojechałam rowerem z Damianem na Cmentarz.Dzisiaj okropny ból głowy,miesni i biegunka.I brak sił.Pomimo tego zrobiłam szopkę Madrusi,Kubusia i ich Mamy.W nocy było bardzo zimno a ja myslałam tylko o tym ze jeszcze nie zaniosłam tam tej cholernej drugiej budki.No i dzisiaj Damian mi pomógł.Bo trzeba było zanieść dwie reklamówy z kocami,dwie grube plyty styropianowe i budkę.Okropnie sie naszarpałam bo zapomniałam noza.Płyty były za duze a ja wiedziałam ze jak pojde do domu po nóż to juz nie dam rady wrócić i tego zrobić.Więc sie szarpałam nozyczkami ale zrobiłam.Prawie godzinę to trwało bo musiałam wszystko wywalić z wnętrza kanapy.Poscielić tam nowe legowisko.Potem to osłonic kocami.Ustawic budkę na drugiej budce-która juz tam stała a potem jeszcze zakneblować to wszystko zeby się nie przesuwało i było na ścisk.No i te styropiany grube dociać i dać-jeden pod budki drugi tam gdzie jedza.Troche w srodku obeschło po uszczelnieniu dachu.Rewelacji nie ma ale jest lepiej.

Damian zostawił mi to wszystko pod szopą i pojechał na działkę robic stryszek.Tam jeszcze szmat trzeba ale chwilowo już nie mam nic co moge oddać.Kupić na razie nie kupuję bo nie bardzo mnie stać a ceny na olx bardzo poszły w góre.Przy okazji zrobił dwie budki w terenie.Do tej z żółtym daszkiem jutro dołoży kocyk-bo tam jest moim zdaniem za mało.A mam akurat na stryszku dwa wyprane kocyki z odzysku.

PISAĆ BĘDĘ -NA RAZIE BARDZO MAŁO -ALBO WCALE.OPRÓCZ PROBLEMÓW ZE ZDROWIEM- :( MAM TEŻ - ZMARTWIENIA W DOMU. :( PRZEPRASZAM.

Poprosiłam Damiana-aby pisał i wklejał -materiał-w miarę możliwości-bo On też jest ostatnio bardzo przemęczony wszystkim i nie najlepiej się czuje.

iza71koty

Post » Czw lis 02, 2023 10:44 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Za zdrowie :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

http://www.nadziejanadom.org/

"Największym egoizmem jest życie dla czystych podłóg, foteli bez sierści i w przekonaniu -już nigdy więcej, bo później boli "

mir.ka

Od: Pt cze 01, 2012 10:06

Post » Czw lis 02, 2023 12:00 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

Kochani.Bardzo ważna sprawa. :!: Szukamy pilnie w trybie pilnym-Dobrego Duszka-Sponsora-Kociego Anioła....potrzebny nam strasznie worek Josery Catelux. :oops:

iza71koty

Post » Czw lis 02, 2023 15:08 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

iza71koty pisze:Kochani.Bardzo ważna sprawa. :!: Szukamy pilnie w trybie pilnym-Dobrego Duszka-Sponsora-Kociego Anioła....potrzebny nam strasznie worek Josery Catelux. :oops:

Zrobiłam zakup.
Aktualny wątek Noliny: viewtopic.php?f=46&t=218357

madrugada

Od: Pon maja 18, 2009 12:01

Post » Czw lis 02, 2023 15:42 Re: Robię co tylko mogę ........ Prosimy o wsparcie.

madrugada pisze:
iza71koty pisze:Kochani.Bardzo ważna sprawa. :!: Szukamy pilnie w trybie pilnym-Dobrego Duszka-Sponsora-Kociego Anioła....potrzebny nam strasznie worek Josery Catelux. :oops:

Zrobiłam zakup.

Ogromnie :1luvu: Ci :1luvu: dziękujemy. :201494 :201494 :201494 Ogromnie :D

Dam znać. :ok:

iza71koty

[poprzednia][następna]