poznajmy sie...:)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt mar 25, 2011 18:18 Re: poznajmy sie...:)

witaj MOONIAK :)
Mały kociak szuka lokum na parę dni.

kotx2

Od: Wto sty 25, 2011 16:23

Post » Pon kwi 11, 2011 11:30 Re: poznajmy sie...:)

Witam :oops:

Mam na imię Ula, kilka miesięcy temu uznaliśmy z narzeczonym, że w naszym domu brakuje jakiejś małej ciepłej kulki, po mozolnych poszukiwaniach, doszliśmy do wniosku, że ta mała kulka, to z pewnością kot :wink: . Z racji tego, że jestem alergikiem i astmatykiem, zdecydowaliśmy, że będzie to nie inny kocieł, jak sfinks ..no dobrze, dobrze - nie czarujmy się... po prostu te koty mnie tak urzekły swoja osobowością, gracją.., że, czy byłyby w tonie kłaków czy nie, i tak bym takiego chciała :roll: I tak od kilku dni mieszka z nami niesamowicie inteligentna, rozbrykana, przytulasta i rozmruczana pręgowana ruda kulka - Gargulec :twisted:. Codziennie zaskakuje mnie swoją osobowością, po tym jak aportuje, w jaki sposób się bawi, zastanawiam się, czy to faktycznie jest kot... :lol: Co do forum, forumowiczów - jesteście wspaniali! Dzięki Wam , ja - wczesniej szczurzo-psia, nigdy nie zakocona, zgromadziłam wszystkie potrzebne i ważne informacje - o żywieniu, potrzebach, szczepieniach, profilaktyce, pielęgnacji... i o wielu, wielu innych jakże ważnych aspektach :)

Serdecznie Was z Gargulcem pozdrawiamy ! :twisted:
Z nami memłasto-rozrabiasty Gargulec :twisted:.

Niflhel

Od: Pon lut 28, 2011 16:44

Post » Pon kwi 11, 2011 15:03 Re: poznajmy sie...:)

Dzień dobry,
Się cieszę bardzo, że do nas dołączyłaś, Niflhel. Pozdrawiam!
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pon kwi 11, 2011 15:15 Re: poznajmy sie...:)

Niflhel pisze:Witam :oops:

Mam na imię Ula

witaj na forum :ok:

kotx2

Post » Pt kwi 15, 2011 18:58 Re: poznajmy sie...:)

Daretka pisze:Głównym argumentem były oczywiście dzieci, drugi... pozwoliłam mu kupić helikopter do zabawy.
Tak poważnie to chyba m-c zajęły nam rozmowy. Do tego nasi znajomi kociarze też mieli swój maly wkład w przekonanie męża.

Lulu i jej pierwsza nocka

Obrazek

Ojej z sentymentem patrzę na te zdjęcia. Dzis Lulu wygląda tak...

Obrazek
Obrazek

Powoli dojrzewamy do mysli o przygarnięciu 2 kota. Mój mąż oszalał na pkcie Lulu.
Dzieci --> Kacper i Julia
Kocia córeczka --> Lulu

Daretka

Od: Wto lut 16, 2010 19:14

Post » Pt kwi 15, 2011 18:59 Re: poznajmy sie...:)

Daretka pisze:
Daretka pisze:Głównym argumentem były oczywiście dzieci, drugi... pozwoliłam mu kupić helikopter do zabawy.
Tak poważnie to chyba m-c zajęły nam rozmowy. Do tego nasi znajomi kociarze też mieli swój maly wkład w przekonanie męża.

Lulu i jej pierwsza nocka

Obrazek

Ojej z sentymentem patrzę na te zdjęcia. Dzis Lulu wygląda tak...

Obrazek
Obrazek

Powoli dojrzewamy do mysli o przygarnięciu 2 kota. Mój mąż oszalał na pkcie Lulu.

ależ piękność :1luvu: drugi kot to niezły pomysł,kotce bedzie weselej ,o ile polubi towarzystwo kotów :D

kotx2

Post » Pt maja 20, 2011 6:16 Re: poznajmy sie...:)

Witam ;)

Mam na imię Ewa i jestem posiadaczką najokropniejszego kota świata.
Zwierzę moje jest wprawdzie bestią ale jest też moim ukochanym futerkiem i jako mamusia nie pozwalam nikomu mówić o nim niedobrych rzeczy. Tzn, przeklinać go mogę tylko ja :D
Kota Mirona można podziwiać w całej swojej okazałości tutaj: https://picasaweb.google.com/nesene/Ryzy#

Miron (zwany też Moronem, Mironią, Moronią, Aronią, futerkiem, rudym, ryżym, książę, księciunio, NIE!, "Idź stąd" oraz "kotku ja Cię PROSZĘ") jest kotem z odzysku (tak jak większość zwierząt którymi miałam okazję się opiekować) przekonanym o swojej wspaniałości, piękności i wyjątkowości czym świetnie udaje mu się ukryć rozliczne wady charakteru.
Mimo że gryzie i nikogo nie lubi ma jednak dobre serduszko. Tylko głęboko ukryte ;)
Razem z z moim TŻ uprawiamy model rodziny 2+1 z czego nasze +1 jest wyjątkowo pyskate i wyraziste.
Powoli dojrzewamy do dosztukowaniu rudemu kolegi.
Liczę na to, że forum pomoże znaleźć nam odpowiedniego kandydata bo niestety Zwierzę jest trudne i potrzebuje równie trudnego kolegi który nie da się zdominować a jednocześnie dorówna mu wesołością i żywotnością.

Pozdrawiam :D
neskachu

Post » Pt maja 20, 2011 9:02 Re: poznajmy sie...:)

Tak na wszelki wypadek podniosę żeby nie wyszło że zaczynam forumować bez przedstawiania się ;)
neskachu

Post » Pt maja 20, 2011 9:51 Re: poznajmy sie...:)

Witamy Cię serdecznie na MIAU!

A pomysł dokocenia się drugim kotkiem na pewno wszystkim tu się spodoba. :D
ObrazekObrazek

VVu

Od: Pt maja 14, 2010 11:46

Post » Pt maja 20, 2011 10:16 Re: poznajmy sie...:)

:ok: Witamy,witamy.

KOTEK1988

Od: Sob mar 01, 2008 15:30

Post » Pon maja 23, 2011 10:39 Re: poznajmy sie...:)

Witam wszystkich :) chciałam się przedstawić i podzielić moją (przyszłą jeszcze) radością! Mam na imię Ewa i oczekuję na kotka. Kotek (syberyjski) zjawi się u nas w połowie czerwca, ale ja już nie mogłam się doczekać, żeby się pochwalić. Jakoś nikt oprócz mnie (i trochę syna) nie przeżywa tego specjalnie i nie chce rozmawiać o kocie godzinami. Pomyślałam, że może inni kociarze zrozumieją radość człowieka z jego pierwszego w życiu kota. Tak jakoś wyszło, ze dopiero na "stare lata" będzie u mnie kot...

pozdrawiam :)

rmiecia

Od: Pon maja 16, 2011 17:18

Post » Pon maja 23, 2011 10:54 Re: poznajmy sie...:)

witaj rmiecia:) trzymam kciuki za kota :ok:
wiesz, lepiej na starosc niz wcale :wink:
dom bez kota to nie domObrazek
ObrazekObrazekKarolObrazekZara
Wesemir[*]zawsze bede tesknic.

alma_uk

Od: Pt lut 18, 2011 19:03

Post » Pon maja 23, 2011 19:07 Re: poznajmy sie...:)

Witam :)
Mam na imię Zosia i jestem posiadaczką dwójki najwspanialszych (oczywiście jest to subiektywna opinia) kotów: Władka ragdolla i Amelki brytyjki. Już od jakiegoś czasu podlądam pewne wątki... :oops: Ale teraz już się zarejestrowałam a więc wkraczam w kocią społeczność :). W sumie to zarejestrowałam się i założyłam swój temat, ponieważ mój Władzi ma zdiagnozowany od piątku SUK. Wiem, że o tym sporo jest na forum, ale nie ukrywam, że kilka ciepłych słow skierowanych do nas osobiście i kila rad dobrze zrobi mojej skołowanej głowie i zszarganym nerwom ...
Pozdrawiam wszystkich ciepło
Zapraszam do mojego wątku :)
Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

Post » Pon maja 23, 2011 19:28 Re: poznajmy sie...:)

kokocha pisze:Witam :)
Mam na imię Zosia i jestem posiadaczką dwójki najwspanialszych (oczywiście jest to subiektywna opinia) kotów: Władka ragdolla i Amelki brytyjki. Już od jakiegoś czasu podlądam pewne wątki... :oops: Ale teraz już się zarejestrowałam a więc wkraczam w kocią społeczność :). W sumie to zarejestrowałam się i założyłam swój temat, ponieważ mój Władzi ma zdiagnozowany od piątku SUK. Wiem, że o tym sporo jest na forum, ale nie ukrywam, że kilka ciepłych słow skierowanych do nas osobiście i kila rad dobrze zrobi mojej skołowanej głowie i zszarganym nerwom ...
Pozdrawiam wszystkich ciepło
Zapraszam do mojego wątku :)

Witaj! :D
Podaj link.
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon maja 23, 2011 19:34 Re: poznajmy sie...:)

Obrazek

kokocha

Od: Pon maja 23, 2011 9:06

[poprzednia][następna]