TYSKIE MRUCZKI XIV DŁUG u weta ponad 2 tyś.zł POMOCY :(:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 06, 2015 13:28 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

myślę, że gdyby zwierzaki miały prawo głosu, to czasem wolałyby odejść niż być narażone na
trwające bez końca cierpienia związane z leczeniem. Śmierć to prawo natury i tak przyjdzie. Wiem, że macie inne zdanie, ale jak czytam o tych zwierzakach to mi ich żal, Terapie, kroplówki, ciągły wet, ataki,
rany...nawet jako człowiek nie chciałabym tak żyć. Takim kosztem.
I absolutnie mnie nie przekonują te ich szczęśliwe chwile i te teksty typu musi być dobrze, wyjdziesz z tego. Dla mnie to egoizm. Za wszelką cenę podtrzymywanie cierpiącego zwierzaka przy życiu, co tam, że cierpi, grunt że żyje.
I żeby był jasne, jak bym wiedziała, że ktoś z rodziny odejdzie za rok naturalnie, albo za dwa lata przy intensywnej bolesnej terapii, to nie godzę się na terapię. I mówię z doświadczenia.

myślę, że jakb y zwierzaki miały prawo głosu, to niekoniecznie chciały

izydorka

Od: Śro lut 04, 2009 21:09

Post » Wto sty 06, 2015 13:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

A ma ktoś zniżkii w Zooplusie?
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sty 06, 2015 13:36 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Owszem, jeśli zwierzak (lub człowiek) mimo leczenia - albo przez leczenie - wciąż cierpi, jego jakość życia jest zła, złych chwil jest więcej niż dobrych, to także jestem za tym, żeby odpuścić.
Tak samo np. jestem przeciwna reanimacji w stanie terminalnym i w ogóle walce ze śmiercią "do końca" i za wszelką cenę.
O sobie samej też tak myślę.

Trzeba jednak dobrze znać sytuację, by ocenić, kiedy przychodzi ten moment na zakończenie walki.

Na przykład sam fakt, że zwierzak potrzebuje częstych kroplówek czy podawania leków nie jest moim zdaniem problemem. Do tego można się przyzwyczaić. Liczy się ogólna jakość życia.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto sty 06, 2015 14:09 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

aleusha pisze:
alab108 pisze:To kto zbiera na kuwety? :P
Poproszę o nr konta na PW

Musimy najpierw wybrać, na które kuwety zbieramy i skąd? Ja mam konto w zooplus i na allegro, więc tam mogę zamówić. Teraz pytanie jaką kuwetę i w jakim sklepie?

Skoro możesz zamówić i wiesz jakie rozmiary kuwet są Justynce potrzebne to proszę , zajmij się tym i podaj mi na Pw nr konta :P
Nie będę się wypowiadała na temat, o którym piszecie wyżej bo to jest tak trudna decyzja, że tylko Justyna, która na codzień zajmuje się zwierzakami jest w stanie ocenić czy trzeba pomóc odejść.
Pomogłam odejść mojemu jamnikowi, a właściwie to lekarz przekonał mnie żebym przestała myśleć o sobie :( Więc wiem jakie to trudne :(
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Wto sty 06, 2015 15:23 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

alab108 pisze:
aleusha pisze:
alab108 pisze:To kto zbiera na kuwety? :P
Poproszę o nr konta na PW

Musimy najpierw wybrać, na które kuwety zbieramy i skąd? Ja mam konto w zooplus i na allegro, więc tam mogę zamówić. Teraz pytanie jaką kuwetę i w jakim sklepie?

Skoro możesz zamówić i wiesz jakie rozmiary kuwet są Justynce potrzebne to proszę , zajmij się tym i podaj mi na Pw nr konta :P
Nie będę się wypowiadała na temat, o którym piszecie wyżej bo to jest tak trudna decyzja, że tylko Justyna, która na codzień zajmuje się zwierzakami jest w stanie ocenić czy trzeba pomóc odejść.
Pomogłam odejść mojemu jamnikowi, a właściwie to lekarz przekonał mnie żebym przestała myśleć o sobie :( Więc wiem jakie to trudne :(

Mam zniżki w zooplusie, więc będzie trochę taniej. Zamówię takie jak podała Justyna. W takich rozmiarach ta kuweta jest chyba najtańsza. Jakbyście coś w tych rozmiarach znalazły, to dajcie znać.
Do tej pory uzbierało się:
aleusha: 20 zł
alab108: 20 zł
miko_bs: 30 zł
Agulas74: 30 zł
W sumie: 100
Justyna potrzebuje min. 2 takich kuwet i na tyle chcę uzbierać, no chyba, że uda się na więcej :D .
Do zakupu 2 brakuje ok. 20 zł (nie uwzgl. zniżek z zooplusa).

Zaraz wyślę pw z kontem.
Ostatnio edytowano Wto sty 06, 2015 15:33 przez aleusha, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

aleusha

Od: Pon lip 09, 2012 14:19

Post » Wto sty 06, 2015 15:25 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

W takim razie ja wpłacę 30, może ktoś 20 dołoży.
Obrazek

Agulas74

Od: Pt maja 11, 2007 12:30

Post » Wto sty 06, 2015 15:32 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Agulas74 pisze:W takim razie ja wpłacę 30, może ktoś 20 dołoży.

Super, już robię poprawkę w składce.
Obrazek

aleusha

Post » Wto sty 06, 2015 18:00 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Do kupienia 2 kuwet brakuje tylko 20zł. Kto się dołoży? A może jeszcze uda się zamówić trzecią :D ?
Obrazek

aleusha

Post » Śro sty 07, 2015 7:52 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Kto się jeszcze dorzuci do zakupu kuwet?
Obrazek

aleusha

Post » Śro sty 07, 2015 16:23 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Chciałabym jak najszybciej zamówić te kuwety, póki jest promocja. Czy ktoś się jeszcze przyłączy? Każdy grosz się liczy.
Brakuje tylko 20 zł.
Obrazek

aleusha

Post » Śro sty 07, 2015 16:34 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

aleusha pisze:
miko_bs pisze:Ja mogę 30zł:)

Super. A tak z innej beczki, przesyłka dotarła z bazarku?

Tak, dotarła, przepraszam, zapomniałam napisać:) Już wszystko znalazło swoje miejsce:)

miko_bs

Od: Pt lis 30, 2012 22:34

Post » Śro sty 07, 2015 18:09 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

miko_bs pisze:
aleusha pisze:
miko_bs pisze:Ja mogę 30zł:)

Super. A tak z innej beczki, przesyłka dotarła z bazarku?

Tak, dotarła, przepraszam, zapomniałam napisać:) Już wszystko znalazło swoje miejsce:)

To dobrze. Bałam się czy dotarła i czy w całości.
Obrazek

aleusha

Post » Śro sty 07, 2015 19:15 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Skopiowane z FB:

"Przyszły dziś dwie paczki , jedna od Kociej Przystani a jedna od i tu mam problem z odczytaniem ,,,, bardzo bardzo Wam dziękuje, z Kociej przystani przyszło 6 kg karmy rc urinary i ma zapas do końca marca , a też była duża paczka pampersów , kilka paczek chusteczek nawilżanych i podkłady , spokojnie wystarczy na 2 dwa tygodnie dla Lakusia kochanego :):):)
A teraz kilka słów co się u nas dzieje ...
Laki na szczęście lepiej , dał się odsikać , nawet nie wiecie jak sie ciesze, ci moi lekarze są niesamowici a było naprawdę ciężko tym razem .
Matyldzia nadal na antybiotyku , nie mam jeszcze wyników biopsji , ale rana jakby troszkę sie zasusza, oby to nie było raczysko tylko po iniekcji .
A Noemi już w całkowicie doszła do siebie , oby nie było nowych ataków padaczki , a jak juz to tak jak za kilka miesięcy ...
A z Etną to jutro idę do weta , bo nie zmniejsza się ta zmiana :(:(:(
Zamówiła tez 40 kg suchego , a tez znów zamówiłam kilkadziesiąt kg mięsa ...
Przepraszam że jeszcze nie rozliczam się , ale brakuje mi czasu , bo pisze od koleżanki ."
Obrazek

aleusha

Post » Czw sty 08, 2015 9:11 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

Nie chcę czekać dłużej, więc dzisiaj będę zamawiać, póki jeszcze są w promocji.

CZY KTOŚ JESZCZE DORZUCI 20 ZŁ ?
Obrazek

aleusha

Post » Czw sty 08, 2015 12:30 Re: TYSKIE MRUCZKI XIV-Kacperek, Karolka, Blecki za T.M.:(:(

ja dorzuce
ObrazekObrazek

Romi85

Od: Wto lut 18, 2014 12:29

[poprzednia][następna]