Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 28, 2014 12:28 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Mała ale całe szczęście, że tak wyszło.
Bo ja mam teraz czas, żeby poświęcić zwłaszcza Tamisiowi na to wieczne zakrapianie. Myślę, ze inaczej mógłby mieć ogromny problem z tym okiem.

Wczoraj w nocy udało mi się kropnąć i dziś też.
Nawet chwilkę wytrzymał na rękach. Potem dostał michę więc może skojarzy, że warto.

Do problemów to ja jestem przyzwyczajona, bo wszystkie moje tymczasy - rezydenci z powodu problemu przyszły a potem się już okopały i są.
W tej chwili siedzę półdup.... bo za mną mała pierdółka się wyleguje i jak na niego popatrzę to zaczyna mruczeć:) Chce mnie wziąć na litość:)

Jeśli o oko chodzi to mam jednak nadzieję, że jeszcze poprawa będzie.

A Duduś ma wytargane futro tam gdzie dostał fypryst i pomiędzy uszami a oczami.
Można powiedzieć, że wśród rezydentów było 10 % skutków ubocznych:(
Duduś bardzo nie lubi propolisu a on nieźle działa.
Może avilin mu dam.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt sty 31, 2014 9:04 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Lantanka dołączyła wczoraj do Tymczasowych :wink:
Obrazek

Poprosiła mnie o rękę 8)
Obrazek

A to moje ulubione zdjęcie :oops:
Obrazek

Mała barankowała wczoraj i mruczała przez ponad 3h. Noc była cicha i spokojna, choć krótka, bo padłam o 22, a obudziłam się po 5. Lantankę znalazłam rano na kanapie / na kocu / w miejscu, gdzie zawinęliśmy termofor. Dostała jedzonko, krople i mizianie - ma niewyczerpalną ochotę się miziać; jak się jej rzuci piłeczkę, to jej nie goni, ani nie bawi się nią, tylko do niej strzela baranka...

Góralka

Od: Czw gru 12, 2013 22:30

Post » Pt sty 31, 2014 10:25 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Tak od razu, o rękę? 8O
Błyskawiczne tempo znajomości. A gdzie zasada trzeciej 8) randki?

Zatem: żyjcie długo i ZDROWO :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Pt sty 31, 2014 10:35 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Kamakolo pisze:Tak od razu, o rękę? 8O
Błyskawiczne tempo znajomości. A gdzie zasada trzeciej 8) randki?

Zatem: żyjcie długo i ZDROWO :ok:

Zasada trzeciej randki zachowana - nie zaprosiłam jej na noc do łóżka :ryk:

Lantanka jest kobietą nowoczesną, wyemancypowaną, co się nie boi świata, a nieznajomych wita "z główki". Czekam na weekend, żeby ją sobie pooglądać z każdej strony przy dziennym świetle :)

Góralka

Od: Czw gru 12, 2013 22:30

Post » Pt sty 31, 2014 16:41 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Witajcie tutaj
fakt, ona jest cudowna :kotek:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt sty 31, 2014 23:55 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

mamajowe tymczasiki :kotek:
https://picasaweb.google.com/1052504258 ... OXiZSZvwE#

Jerzyk
jest naprawdę prześliczny
Obrazek

Szczawinka
bardzo słodka kicia
Obrazek

takie malutkie były
Mała1 pisze:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
u mamai

od 20 06 2013
Obrazek
186/13 biało-czarny

maleńki burasek z ranami na głowie- Mamaja- 29.07
kocurek-290/13
Obrazek
K290/13, kocurek
26.07 w schr
Betamox 27.07
Gaja - ['] -09.06.2010 | Miya - ['] -05.05.2012 | Krzywy - ['] - 30.09.2012 | Niania - ['] - 19.01.2013 | Thaja - ['] - 04.02.2013 | Gaspar - ['] - 18.07.2013 | Kora - ['] - 21.06.2014
Obrazek Obrazek

Korciaczki

Od: Sob lip 26, 2008 19:52

Post » Sob lut 01, 2014 1:07 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

I w ten sposób małe kurdupelki zamieniają się w cudowne Kopciuszki :ok:
Obrazek

Jestem zbudowana z pamięci moich rodziców i dziadków, wszystkich moich przodków. Są w tym, jak wyglądam, w kolorze moich włosów. I jestem zbudowana ze wszystkich, których w życiu spotkałam, którzy zmienili sposób mojego myślenia. Więc kim jestem „ja"?

Kamakolo

Od: Śro gru 30, 2009 8:21

Post » Sob lut 01, 2014 7:05 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

noo, ale wyrosły

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob lut 01, 2014 16:56 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Ano dzieciaki rosną :D :D tylko jakieś takie smutne na zdjęciach,normalnie to diabliki wcielone!
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Sob lut 01, 2014 17:26 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

super zdjęcia i fajnie wyrosły :1luvu: :1luvu:
dodamy do albumu :kotek:
Jakie są, czy oba nie boją się ludzi, lubią inne koty i są miziakami??? Pewnie lubią się bawić, brykać, czy szukają domku razem??

edit: patrząc :kotek:
http://kocio-kwik.blogspot.com/2013/08/ ... erzyk.html
szukają domku razem :wink:
Obrazek

Maksik 24.05.2014 [i]
Dago 2.12.2010 [i]

Niekochane fb - https://www.facebook.com/#!/pages/Nieko ... 8688796858

TanundA

Od: Czw maja 27, 2010 11:39

Post » Sob lut 01, 2014 18:12 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Obrazek

Tak, jestem przeuroczy, jestem łobuz, jestem najważniejszy w domu, jestem nienażarty..... i tylko, cholera ,skromności mi brak :mrgreen:

Obywatel Marcel, 5400 gramów wcielonego dzika i obżartucha pozdrawia wszystkie Ciotki :kotek: oznajmując światu łaskawie, iż w wieku niecałych 10 miesięcy można być Panem Świata i całkowicie rządzić TŻ-tem, umiejętnie karmiąc go obietnicami typu: "jak mi dasz kawałek boczku 8-O , to będziesz mógł mnie pogłaskać, będzie Ci miło, no przecież wiem, że nie umiesz beze mnie żyć.Dawaj ten boczek, przecież nie zeżresz go całego, co innego ja , ja dam sobie z nim radę. Jak mi nie dasz boczusia, to będę jeździł na Biance, a tego nie chcesz " :twisted:
Fileńka - 18.09.2012 (*) - gdy zasnęłaś, kawałek mojej duszy uleciał bezpowrotnie, a świat stracił swe barwy.
Milka - 31.03.2014 (*) - śpij spokojnie, moja dumna królewno.

julita_a115

Od: Śro gru 26, 2012 17:14

Post » Sob lut 01, 2014 18:22 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

mamaja4 pisze:Ano dzieciaki rosną :D :D tylko jakieś takie smutne na zdjęciach,normalnie to diabliki wcielone!

udają grzeczne koteczki :twisted:
piękne sobie kociska wyhodowałaś :1luvu:
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Sob lut 01, 2014 19:12 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Duduś dalej nie taki ale dobrze, że je.
Byliśmy znów u weta.

Martwię się bardzo o Brenta. Dziś jakby troszkę posapuje przy oddychaniu i nosek trochę wilgotny.
Zobaczymy jak będzie jutro.
Nie chcę mu dawać antybiotyku, bo przecież niedawno brał.
Kark już ładnie zarasta oprócz tego miejsca gdzie miał te strupki na początku, tam nie rośnie. I Tamal też ma taką plamkę na karku. Strupy już dawno odpadły ale nic nie rośnie:(
Ale za to oko coraz lepsze:)
No tak jak na początku ocenialiśmy trzeba na leczenie poświęcić 2 miesiące ale jest duża szansa, że wrzód nie pozostawi śladu.

Dziś miałam super jazdę z gencjaną znaczy z fioletem.
Najpierw pomalowałam Dudusia i swoje ręce. Potem Duduś wymalował kafelki i wykładzinę (jak może niektórzy pamiętają mam ją w kolorze ecru). Potem chciałam wymyć kafelki i meble w kuchni i strąciłam na te niedomyte kafelki buteleczkę z fioletem. Sporo w butelce zostało alee.... :))))
Urobiłam się jak dzika mrówka ale nie ma śladu.
Na fiolet dobry jest spirytus salicylowy. Ręce już mam trochę jaśniejsze:))

A miałam pojechać do schronu. No cóż, serduszka dla piwnicznych się wyrobiły:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Sob lut 01, 2014 20:49 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Lidka - współczuję szorowania, miałam kiedyś podobną przygodę, musiałam fugi w łazience na nowo malować :roll:

Tymczasiki piękne, wyrosła nam dzieciarnia, co?
Julita - jak Ty dzieciaka boczkiem futrujesz, to czego się dziwisz, że na mamuta wyrasta? :wink:
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

Post » Sob lut 01, 2014 20:55 Re: Tymczasowe Niekochane VI- chcą do stałych domów

Mój był taki

Obrazek

A teraz jest taki (na tym samym posłanku)

Obrazek
Obrazek Obrazek

puskas1

Od: Czw wrz 13, 2012 17:58

[poprzednia][następna]