PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 23, 2012 14:01 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

:roll:
Ostatnio edytowano Czw sie 23, 2012 14:51 przez OKI, łącznie edytowano 1 raz

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Czw sie 23, 2012 14:01 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

żeż... malutkie biedy... :(
Obrazek Obrazek

bagheera

Od: Pt mar 11, 2011 20:22

Post » Czw sie 23, 2012 18:19 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Właśnie "wylądował" u mnie duży karton gazet i torba plastikowych pojemniczków .
Maykaw - dziękuję :D .
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Czw sie 23, 2012 22:22 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

ten najmniejszy 2-tygodniowy trafił do ds, jest obecnie odkarmiany przez mamkę. Jutro widzę się z panią ktora dzisiaj bez mojej wiedzy była w lecznicy i postanowiła zabrać jedną z kotek ktore adoptowałam. To ta sama, którą chciałam przekonac do czarnej z klatki. Jutro się z nią spotkam. Nie wyadoptuję jej teraz koctkie 5-tygodniowej, jest na to za mała, będę namawiać na dorosłą czarną ale nie wiem co z tego wyjdzie. zakładam malutkim paluszkom i nie tylko nowy wątek. Jak na razie mam 2 potencjalne dt na maluchy, ale wsparcia finansowego brak :( Postaram się jutro stworzyć wydarzenie kotkowi o ktorym info przysłała mi zoyabeya. Na zdjęciach nie ma 5 kociąt, a właściwie 6 z jednego miotu. Już samodzielnie jadły, ale to mikruski z niebieskimi oczami jeszcze, miały dłuższe futerka.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt sie 24, 2012 11:40 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mi też. I wciąż nie mogę uwierzyć, że aż tyle kotów przestępuje progi schroniska

ale sama chcesz przywieźć tu bezdomniaka na leczenie 8O
AnielkaG

Post » Pt sie 24, 2012 12:04 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

O dżisas, nigdzie nie napisałam, że CHCĘ do przywieźć, albo że przywiozę...
W tamtym wątku viewtopic.php?f=1&t=88349&start=810 napisałam dokładnie:
gaota pisze:U koleżanki na klatce schodowej śpi kot. Wygląda na chorego, spuchnięte, zaczerwienione oczy, ogólnie osowiały.
Na parterze podobno mieszka karmicielka, a przez jej mieszkanie i podwórko kamienicy przewija się ok. 30 kotów, może więcej.
Ten chory prawdopodobnie pochodzi z tego stada, ale od wczoraj przeniósł się na ostatnie piętro.
Moje pytanie brzmi - czy można go zawieźć do koterii na sterylizację/kastrację i ew. podleczenie? Nie wiem czy kot tam jeszcze jest, dlatego nie dzwoniłam do samej koterii, żeby nie zawracać głowy. Jeśli nie do koterii, to gdzie? Wiem, że na Paluch, ale stamtąd trudno będzie mu wyjść.
Może tu ktoś mi coś podpowie. :roll:

Anielo, spytałam, w której lecznicy przyjmą go za darmo albo taniej, a Ty robisz mi smród koło d... Ręce opadają
Może załóż jeszcze wątek o tytule: Gaota zwozi koty na Paluch
Obrazek

gaota

Od: Pt cze 19, 2009 9:10

Post » Pt sie 24, 2012 12:30 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ręce opadają

tak, Gaoto ręce opadają, to prawda
AnielkaG

Post » Pt sie 24, 2012 12:38 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

:roll:
niedobra gaota, niedobra! jak mogła w ogóle napisać wyraz: Paluch?!? ;)

jak się ma sprawa klatek?
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Pt sie 24, 2012 13:36 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mały kotek który trafił do ds nie żyje :( z 6 kociaków - zdrowych dopiero uczących się jeść żyje już tylko 3. Ozymandis - nie dostałam zdjęć :( większość kociąt ze zdjęć zamieszczonych przez Kasię już nie ma :( W weekend wyciągnę co mogę, proszę podrzućcie czasami mój wątek

Never

Post » Pt sie 24, 2012 19:09 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

turkusowa pisze::roll:

jak się ma sprawa klatek?

Sprawa klatek jest w toku i do następnego sezonu "kociaków" doprowadzę ją z pozytywnym skutkiem do końca.
Obiecałam to sobie , obiecałam futerkom (tym jeszcze nie narodzonym :roll: ).
Opcji mam kilka , obstaję jednak za czymś w rodzaju szafy . Jutro w schronie zrobimy naradę i wtedy pozostanie już tylko wysłać nasze pomysły do projektanta.
W ostateczności oko na klatki mam :mrgreen: . Zgrabne i sensowne :wink: .

turkusowa -dziękuję w imieniu kotów za paczkę z gałgankami :D . Już jest w moim autku ,od razu zabieram na P.
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Sob sie 25, 2012 22:27 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

właśnie dostałam wyniki z kału kotek zabranych z AI i z AII - oba pozytywne. To oznacza wyrok dla wszystkich kociaków które tam zostaną :(

Czy ktoś ma kota ze schronu najlepiej albo regularnie szczepionego, nie dalej niż przed 6-ma miesiącami, który może być dawcą? Szukam też dt skażonych pp które mogę przyjąć kociaki (po wyleczeniu).
Ostatnio edytowano Nie sie 26, 2012 10:45 przez Never, łącznie edytowano 2 razy

Never

Post » Sob sie 25, 2012 22:32 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Never, błagam, czy mogłabyś pisać jak do "debili". Wyniki pozytywne na co? Koty, które mogą być dawcą czego?
Mieszkałem z kilkoma mistrzami Zen. Wszyscy byli kotami - Eckhart Tolle
Obrazek Obrazek

Bianka 4

Od: Wto sie 10, 2010 21:35

Post » Sob sie 25, 2012 22:34 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Oj Never... :( :( :(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Sob sie 25, 2012 22:36 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Bianka 4 pisze:Never, błagam, czy mogłabyś pisać jak do "debili". Wyniki pozytywne na co? Koty, które mogą być dawcą czego?

Przepraszam, testy na parwo oczywiście. nie chciałam pisać wprost. Dawca krwi, z której mozna odwirować surowicę.

Never

Post » Sob sie 25, 2012 22:38 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:Oj Never... :( :( :(

Spoko dla tych ktore wzięłam surowica była, tylko mało bo rozłożyło się na 11 kociąt :( jeden zaczął mi umierać czekając na jej podanie, potem drugi - zostały na Gagarina ale jutro rano muszę je odebrac. Oczywiście jak przeżyją. ale w schronisku są jeszcze maluchy - niewiele ale są. I im chciałabym pomóc.

Never

[poprzednia][następna]