Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Bianka 4 pisze:Gibutku kochana, pozwoliłam sobie przekopiować Twój post odnośnie przygotowania kota do podróży do UK tutaj viewtopic.php?f=21&t=107744&p=7803279#p7803279
Mam nadzieję, że nie masz mi tego za złe
Bianka 4 pisze:Super
Gibutkowa pisze:Z tego nowego rozporządzenia wynika że od 01.01.2012 nie ma kwarantanny (tam są tylko obostrzenia o kwarantannie jeśli się rpzejeżdża przez kraj nie należący do UE) i jest zniesione odrobaczanie/odpchlanie (wyjątkiem jest Szwecja - tam musi być przewóz przez granicę max 10 dni od odrobaczenia/odpchlenia) - tyle na szybko wyczytałam.
Bianka 4 pisze:Gibutkowa pisze:Z tego nowego rozporządzenia wynika że od 01.01.2012 nie ma kwarantanny (tam są tylko obostrzenia o kwarantannie jeśli się rpzejeżdża przez kraj nie należący do UE) i jest zniesione odrobaczanie/odpchlanie (wyjątkiem jest Szwecja - tam musi być przewóz przez granicę max 10 dni od odrobaczenia/odpchlenia) - tyle na szybko wyczytałam.
Czy dobrze rozumiem, że znoszą kwarantannę i będę mogła np. pojechać z moimi psiakami na wakacje do ciotki do UK bez tych wszystkich upierdliwych i kosztownych formalnościCzy ja coś nie tak rozumiem?
![]()
Jakoś nie mogę w to uwierzyć
Gibutkowa pisze:Bianka 4 pisze:Gibutkowa pisze:Z tego nowego rozporządzenia wynika że od 01.01.2012 nie ma kwarantanny (tam są tylko obostrzenia o kwarantannie jeśli się rpzejeżdża przez kraj nie należący do UE) i jest zniesione odrobaczanie/odpchlanie (wyjątkiem jest Szwecja - tam musi być przewóz przez granicę max 10 dni od odrobaczenia/odpchlenia) - tyle na szybko wyczytałam.
Czy dobrze rozumiem, że znoszą kwarantannę i będę mogła np. pojechać z moimi psiakami na wakacje do ciotki do UK bez tych wszystkich upierdliwych i kosztownych formalnościCzy ja coś nie tak rozumiem?
![]()
Jakoś nie mogę w to uwierzyć
No niestety kosztowne i upierdliwe formalności będą ale bez czekania pół roku. Czyli czip, szczepienie i przeciwciała (certyfikat) będą nadal. Te przeciwciała i certyfikat na pewno zostanie bo UK jest ogłoszona krajem bez wścieklizny i mają prawo takie przepisy wprowadzić.
Erin pisze:A gdzie reszta towarzystwa?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], MAU, muza_51, nfd i 166 gości