Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lis 07, 2011 16:35 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Jutro popołudniu (mam nadzieję) podjedzie Pani z Gliwic po jednego buraska...:)
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Wto lis 08, 2011 9:11 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:Jeśli ktoś może się określić co do dyżurów popoludniowych (jaki dzień) będę wdzięczny...

Piotrek ja mogę być w piatek po południu, piszę ci pw
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Wto lis 08, 2011 12:25 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj w schronie miałem okazję zobaczyć powstające nowe boksy do szpitalika - cudo. Pan Grzegorz z Panią Olą bardzo fajnie to wymyślili....
Do końca tygodnia powinny stać już w szpitaliku - 8 boksów, nareszcie wywali się klatki i będzie więcej miejsca.

Nie wiem czy zamieszczę fotki boksów na forum - wolałbym, żeby każdy zainteresowany zobaczyl je na żywo - zapraszam do schronu.

Marta dzisiaj zrobi lub już zrobiła fotki nowych kociastych - jest kilka mlodych burasków, więc jak ktoś będzie szukał to proszę o tel.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 08, 2011 18:46 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Zrobiłam temu kocurkowi który wrócił z Lupusa.Cos mi się popipcyło z kotkami?Ta z boksu nr 3 jest teraz na adopcjach?
Będe w czwartek to uzupełnię str o tego jednookiego i rudego o ile wróci do schroniska

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Wto lis 08, 2011 19:54 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj do schronu trafil jednooki koteczek - bardzo miziasty, baba oddała go bo rzucał się na nią i na dziecko.... stracił oko bo wypadł z okna... kot domowy, więc jest bardzo przerażony nową sytuacją:(

Rudas jest u Dr Skolika - po badaniu i kastracji - już jest w gipsie i teraz poterzuje czasu żeby noga doszła do siebie - bardzo fajny miziak...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 08, 2011 20:24 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

8O 8O 8O z tym oczkiem chociaż byli u weta czy samo tak się "leczyło" :?:
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Wto lis 08, 2011 20:35 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Arabella26 pisze:8O 8O 8O z tym oczkiem chociaż byli u weta czy samo tak się "leczyło" :?:

Nie, nie, nie kociasty miał zabieg na oczko i dbali o niego. Dziecko pojawiło się jak kot już był w domu...i zaczęły się problemy
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 08, 2011 20:39 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Uff to chociaż tyle dobrze... Szkoda tylko że kociasty nie zaakceptował dziecka :(
Lola, Helenka, Tadeusz -koty, Toffik, Mika -psy, Szyszka - szynszyla, Riko - fretka

Arabella26

Od: Wto wrz 20, 2011 14:01

Post » Wto lis 08, 2011 21:01 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Przekazałam Dorotce pieniądze z mojej skarbonki dla schroniska :wink:

i zbieram dalej :D
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Wto lis 08, 2011 21:10 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Cookie1706 pisze:Przekazałam Dorotce pieniądze z mojej skarbonki dla schroniska :wink:

i zbieram dalej :D

Wiem już od Dorotki.... WIELKIE DZIĘKI... pieniążki idą na nowe boksy w szpitaliku...a już kombinuję materiał na nowe boksy na kwaranatnnę...
Boksy są o wiele lepsze niż klatki teraz poukładane w pomieszczeniach... wiecej miejsca dla kociastych, łatwiejsze obrabianie, itd...
Jak powstaną nowe boksy to klatki trafią na część adopcyjną, żeby zdrowe maluszki siedziały na adopcjachi tam czekały na swoich Dużych.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Wto lis 08, 2011 21:14 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

:ok:
Obrazek+Obrazek+Obrazek+Obrazek
Festi,Tami, Julek, Pani Tiszka.

Cookie1706

Od: Czw gru 16, 2010 19:37

Post » Śro lis 09, 2011 18:11 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

Dzisiaj dzień w schronisku był długi i męczący....
Nie mam dobrych wieści....

Do schronu trafił kot buro-biały (lub raczej szary z brudu) - z nosa jeden wielki wyciek ropy, oczy zaklejone prawie w całości, poza tym oczka za mgłą tak jak Ray:(. Znaleziony został wczoraj na ulicy. Ogólnie stan jego jest nieciekawy - ze względu na wyjazd Pani Dr Schroniskowej kot trafił do Dr Skolika - już jest na leczeniu , jutro kontrola, najbliższe godziny pokażą czy uda się go uratować. Jest w szpitaliku klatka niebieska pod stołem.

Następny pacjent ze szpitalika - czarny duży kot - pojechał na kastrację, bardzo ciężko było go zbadać bo od razu syczenie i szukanie ręki do gryzienia. Podczas przyśpienia okazało się, że jego paszcza, a właściwie zęby są w strasznym stanie - jeden usunięty, reszta wyczyszczona plus wielka nadżerka na języku!!! Aż się dziwię, że ten kot jadł!!!!
Do tego ma bardzo złe wyniki badań krwi:( jutro jeszcze czekam na wyniki nerek.... Ogólnie stan kota kiepski, ale ciężko było to ocenić bo bez głupiego jasia był agresywny. Jest w czarnej klatce w szpitaliku.

Do schronu przyjechał w gipsie Rudas - złamanie nie było takie straszne, więc nie musiał mieć rozcinanej nogi tylko gips - biedny się męczy, ale 4 tyg w boksie musi spędzić. Bardzo miziasty kot. Jest w boksie4 kwarantanna.

Już dzisiaj z tego wszystkiego rozbolała mnie głowa!!!!
Jedyna dobra informacja jest taka, że jedna z naszych wolontariuszek już przekazała na leczenie tych kociastych 100 zł - WIELKIE DZIĘKI:) i 100 zł na nowe boksy w szpitaliku:):):)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro lis 09, 2011 18:34 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

I znowu doszło do tego, że nie ma miejsca na nowego kota:(
wszystkie klatki,wszystkie boksy zawalone - czekam na nowe boksy w szpitaliku - tylko będzie kłopot bo przez 2 dni rezydenci szpitalika muszą opuścić lokal?? Gdzie???? Ku..... gdzie???

Coś wykombinuję i w przyszłym tyg będą apartamenty w szpitaliku - sama konstrukcja robi wrażenie:)
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro lis 09, 2011 18:38 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

No i już kombinuję materiał na nowe boksy na kwarantannę - Pani Prezes w pracy może coś jeszcze znajdzie dla kociastych...
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Śro lis 09, 2011 19:31 Re: Schronisko Sosnowiec zbiórka na rzecz zwierząt w schronisku

wolontariusz pisze:I znowu doszło do tego, że nie ma miejsca na nowego kota:(
wszystkie klatki,wszystkie boksy zawalone - czekam na nowe boksy w szpitaliku - tylko będzie kłopot bo przez 2 dni rezydenci szpitalika muszą opuścić lokal?? Gdzie???? Ku..... gdzie???

Coś wykombinuję i w przyszłym tyg będą apartamenty w szpitaliku - sama konstrukcja robi wrażenie:)

A gdzie ta konstrukcja jest przygotowywana ?Jutro bede w schr to sobie kuknę :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

[poprzednia][następna]