PAKT CZAROWNIC XXV - Sabat już w sobotę

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 05, 2011 13:59 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

W Chłapowie - miedzy Władkiem Jastarnią jest kilka niedużych pól namiotowych. Na weekend zapowiadają śliczną pogodę :ok:

Asia_Siunia

Od: Czw mar 05, 2009 15:18

Post » Wto lip 05, 2011 14:30 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Sprawdzimy Chłapowo 8) Z pogodą coś się dzieje - do wczoraj mówili, że weekend będzie ładny, a dziś słyszałam coś o burzach i przelotnych opadach... :roll:

mmk

Od: Sob lis 28, 2009 22:42

Post » Wto lip 05, 2011 15:19 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Chłapowo polecam - fajne jest :D
dwa lata temu byliśmy ;)

A co do wyliczanek: byłego męża zamieniłam na 2 koty :twisted: , potem dołączyła Natalka ;)

charm

Od: Nie paź 26, 2008 20:07

Post » Wto lip 05, 2011 15:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Ja bylego TZa z kundlem zamienilam na obecnego TZa z rodowodowym kundlem ze szlachetnego Slaska :D A potem doszly koty i nie zaluje. Choc czasami mam ochote przez okno ich powyrzucac w dowolnej kolejnosci....

I chcialabym oficjalnei zglosic do pomocy lipcowej Etiopie.

Uzasadniam to nastepujaco: Dzielnie i wytrwale opiekuje sie psem i kotami, walczy pomimo ciezkiej swojej choroby i roznych trudnosci. Moglaby to olac i powiedziec wezcie sobie te zwierzaki bo mnie gorzej, ale ona tego nie robi.

Potrzeby dziewczyna ma konkretne, nie wybujale ani nie szalone. Dla siebie nie chce nic, dla zwierzakow wszystko. Niestety powietrzem zyc sie nie da a Etiopia choruje i potrzebuje po prostu nie byc glodna. Ze o oplatach np za prad nie wspomne...

Dla niektorych z nas 200 zl na badanie psa to spory wydatek, ale jestesmy w stanie go jakos rozplanowac. Etiopia oprocz renty nie ma innych dochodow, ze wzgledu na rente nie moze pracowac (oficjalnie) ze wzgledu na zdrowie nie zawsze moze pracowac... bledne kolo. ALe dzioucha nie powiedziala ostatniego slowa, walczy i szuka. I jak moze podejmuje kazda mozliwosc zeby sobie pomoc.

Wiecej info na jej watku, do ktorego odsylam tutaj: viewtopic.php?f=1&t=72149

O tym ze Etiopia zasluguje na pomoc w tym miesiacu swiadczy te z fakt ze sama wystawia bazarki, szuka mozliwosci dorobienia. Ostatni wyjazd do Wroclawia na ktory pojechala z Psica i Mufkiem kosztowal ja 900 zl. Wszystko co miala poszlo na ten wyjazd. Jak sie domyslacie, teraz nie ma nic. Potrzebna jest konsultacja kardiologiczna bo od niej zalezy decyzja co stanie sie z Psica. Psica jest rownie niesamowita co Etiopia, ma dopiero trzy lata i cierpi z powodu bledu w sztuce lekarskiej - ale ma wole zycia ogromna i walczy, pytanie tylko czy jej serce to wytrzyma...

Tak wiec dla Etiopi nadszedl czas najtrudniejszych decyzji, wielkiego napiecia, stresu i smutku. Sama ma fatalne wyniki swoich badan, jest zalamana i oslabiona. Mysle ze pomoc w tym miesiacu powinna przypasc wlasnie jej. Zeby mogla zrobic kolejny krok w przod ale przede wszystkim zeby choc jedna noc przespala spokojnie... Zeby tez wlac w jej serce odrobine nadziei i wiary i poczucia ze nie jest sama.

Dlatego tez wnosze kandydature Etiopii na lipiec i bardzo bardzo prosze Siostry o pozytywne ustosunkowanie sie do niej. Juz wiele razy otrzymywala od Was Siostry pomoc - slowna, bazarkowa, materialna, medyczna, poradnicza itp itd. Prosze Was zjednoczmy sie raz jeszcze i pomozmy jej pokonac ta koszmarna ciemna przestrzen w ktora musi wkroczyc - przestrzen leku, niepewnosci, lez, poczucia samotnosci i beznadziei.
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Wto lip 05, 2011 17:49 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

No to zapowiada się gorący lipiec :!:

Bo i ja w tym miesiącu mam kandydata to pomocy z Paktu.

Oficjalnie zgłaszam DT Matahari.
U Gosi zamieszkuje prawie trzydzieści bezdomnych kotów, które trzeba wyżywić, oporządzić i leczyć. Obecnie brakuje wszystkiego!! Zaczynając od kasy (tego brakuje zawsze) a na czasie na prowadzenie wątku kończąc. Tym kotom trzeba szukać nowych domów, ale do czasu ich znalezienia muszą godnie przetrwać. Z uwagi na brak czasu (Gosia dorabia jak może, aby koty nie chodziły głodne) wątek na miau został zaniedbany, a darczyńcy DT Matahari zniknęli jak sen złoty. Sama Gosia jest tym wszystkim potwornie zmęczona! A koty chorują, chorują i chorują. Ostatnio w stadzie szaleje grzyb. Więcej o obecnych problemach napiszę, jak tylko uzyskam bardziej szczegółowe informacje od Gosi.

To jeden z ostatnich wpisów:

Matahari pisze:naprawdę nie mam czasu... dołek finansowy jest straszny i miotam się teraz żeby utrzymać wszystko w jakimś sensie... i dołek dotyczy nie tylko utrzymania stadka, ale i paru innych rzeczy... mam nadzieję, że uda się w końcu wyjść na prostą... ale nie skarżę się i nie narzekam...

Wątek tutaj: viewtopic.php?f=1&t=85195&start=1215

Gdy się rozmawia z Matahari, ma się wrażenie, że to nie jest ta sama osoba, co kiedyś. Przybita, zgaszona, smutna... Zupełnie nie do życia.
Gosia ma bardzo duży dług u dwóch wetów, zalega z zapłatą u dostawcy karmy. Nic dziwnego, że się w tym wszystkim zapada...
Właśnie teraz potrzebuje pomocy, aby odzyskać wiarę w lepsze jutro.

Bardzo się boję, że jak ją zostawimy samą z tym wszystkim to może się skończyć bardzo źle nie tylko dla niej, ale dla kotów przede wszystkim. A to koty mają być dla nas najważniejsze!

W imieniu kocich tymczasów Matahari proszę Czarownice o głosy w tym miesiącu!!!
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lip 06, 2011 7:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

To będziemy głosować. Ale tu cicho, normalnie jak nigdy 8O .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Śro lip 06, 2011 7:37 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Bo taka senna pogoda *zieeeeewa*
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Śro lip 06, 2011 7:42 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

skwareek pisze:To będziemy głosować. Ale tu cicho, normalnie jak nigdy 8O .

WAAAAAAKAAAACCCJEEEEE !!!!!!! :)

Jaka sennna pogoda ,słoneczko świeci,na niebie ani jednej chmurki(zamiast chmurki napisałam chrupki :mrgreen: )
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro lip 06, 2011 8:46 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

OJ JA CZASEM TO BYM CHCIAŁA, ABY CHRUPKI Z NIEBA LECIAŁY!!!

Całkiem niedawno wybuliłam 350 zeta na 20 kg persiana, a te moje potwory już sie prawie z tym rozprawiły!!! A ja mam kurde wydatków w bród i jeszcze musze futer kupować, jakby nie mógł z nieba spadać :twisted:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro lip 06, 2011 9:03 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

kotka doroty pisze: WAAAAAAKAAAACCCJEEEEE !!!!!!! :)

I remont :evil: Jeszcze dzie, alb dwa :roll: Ale najtrudniejsze- wymiana podłóg 8O Biedne moje koty.....
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Śro lip 06, 2011 9:07 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Moje przeżyły 8 dniowy remont łazienki o wymiarach 2 na 3 metry 8O 8O 8O tylko trochę przydymione były :twisted:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Śro lip 06, 2011 9:14 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Biedne koty i Shirka oczywiście,nie zapominając o S. :roll:
U mnie też jakieś malowanie by się przydało,ale znając mój słomiany zapał to...lepiej nie zaczynać a na fachowca mnie nie stać :? W przedpokoju marzy mi się szafa ala komandor tudzież inny senator ale też mnie nie stać :? eeech do d.....

Jedyne pocieszenie to zdrowa kota (jak na kotę na wet karmie) i radząca sobie mama :1luvu: .Jest baaardzo dzielna i kombinuje jak szkapina pod górkę czym nieraz doprowadza mnie do śmiechu :lol: ale co tam ,najważniejsze że,sobie radzi :ok: :1luvu: :ryk:
Obrazek

Tatku-pamiętam :(
Obrazek

kotka doroty

Od: Nie mar 22, 2009 13:56

Post » Śro lip 06, 2011 9:24 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Solusia swoim postem doprowadziłaś do łez starą Busio. :oops: Etiopku :1luvu: :ok: :1luvu:

BUSIO

Od: Śro cze 30, 2010 22:53

Post » Śro lip 06, 2011 10:18 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

Niniejszym oświadczam, że Pasibrzucha [jako i jej TŻ] przemiłymi ludźmi som, strzymali Niagarę moich opowieści i wieczorkiem w całości wrócili na kwaterę :piwa: :1luvu: :piwa: :1luvu:

:mrgreen:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Śro lip 06, 2011 10:21 Re: PAKT CZAROWNIC XXV - Walny Sabat - 16 lipca!!!!!!

villemo5 pisze:OJ JA CZASEM TO BYM CHCIAŁA, ABY CHRUPKI Z NIEBA LECIAŁY!!!

Całkiem niedawno wybuliłam 350 zeta na 20 kg persiana, a te moje potwory już sie prawie z tym rozprawiły!!! A ja mam kurde wydatków w bród i jeszcze musze futer kupować, jakby nie mógł z nieba spadać :twisted:

U mnie pęka stówka miesięcznie na żwirek :cry:
Żarcia nie liczę,matematyka mnie przerasta(Royal,Applaws)..Za to mokre żrą tylko Winstona,innego nie :ok:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

[poprzednia][następna]