K-ów, w każdym kątku po kociątku ...

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon lip 04, 2011 9:53 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Zlloty pisze:
Annazoo pisze:
Zlloty pisze: próby lodówkowa i pasztetowa w

A co to takiego? 8O

Domowe testy sprawdzające reakcje kota na bodźce. ;) Próba lodówkowa polega na otwarciu lodówki i obserwowaniu reakcji kota. Punktem odniesienia jest zachowanie kota, gdy jest zdrowy, przytomny, itp. Z reguły (moje) koty przybiegają w okolice lodówki. Jeśli kot przybiega, to ok. Jeśli nie przybiega, to może być najedzony/śpiący/czymś zajęty (np. jakimś robalem), więc należy zrobić próbę "pasztetową", tj. podsunąć kotu jakiś smakowity kąsek pod nos. Jeśli zje, to ok, jeśli nie zje, to prawdopodobnie coś jest nie tak.

Takie moje domowe "patenty".

Aaaa :) Czyli moje koty to okazy zdrowia :)))))

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon lip 04, 2011 10:23 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

U mnie wystarczy wejść do kuchni, a Kikur juz tam jest :wink: :wink:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Pon lip 04, 2011 10:37 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Na Kocimskiej wszystko w porządku, tylko Syntia wygryzła sobie niewielką rankę nad ogonem :(
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon lip 04, 2011 10:38 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kinga Warmijska pisze:Na Kocimskiej wszystko w porządku, tylko Syntia wygryzła sobie niewielką rankę nad ogonem :(

syntia ogólnie ma sporo strupków - na główce, na łapkach, gdzieś w sierści grzbietu... i się buntuje, jak próbować to obejrzeć.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Pon lip 04, 2011 10:45 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:
Kinga Warmijska pisze:Na Kocimskiej wszystko w porządku, tylko Syntia wygryzła sobie niewielką rankę nad ogonem :(

syntia ogólnie ma sporo strupków - na główce, na łapkach, gdzieś w sierści grzbietu... i się buntuje, jak próbować to obejrzeć.

Dr Duda twierdzi, ze to z powodu proszku do prania, ale ona przeciez dostała całkiem nowa podusie. :(
Ja obstawiam raczej psychike albo (nie daj bóg!) uczulenie na renal.
Obrazek

miszelina

Post » Pon lip 04, 2011 10:46 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Czarna na kwarantannie jeszcze w jednym kawalku?
Obrazek

miszelina

Post » Pon lip 04, 2011 10:55 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Kocuria pisze:

A sprawdzana była pod kątem gronkowca :?: Moja kocica też się tak wygryzała i okazało się, że to gronkowiec :!:
Obrazek
Maciuś ['], Kubuś ['], Filemon ['], Pimpuś ['], Maksiu ['], Nikitka ['], Tosia ['], Filip ['], Ina ['], Zoja ['] :( kiedyś się spotkamy
To i owo na dług u weta - viewtopic.php?f=20&t=216152

ametyst55

Od: Pon sie 16, 2010 14:04

Post » Pon lip 04, 2011 11:00 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

miszelina pisze: Czarna na kwarantannie jeszcze w jednym kawalku?

Jeszcze tak. Nie wychyliła nosa z transporterka, mokre było zjedzone i nieźle narozrabiane w klatce ... żwirek rozsypany wszędzie, w miskach też :evil:
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Pon lip 04, 2011 11:01 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:Potrzebuję czarnego, nieochrzczonego, nieszczepionego kotka, by mu nadać imię mojej ulubionej zabawki z dzieciństwa - pieska z króliczego futerka. Nosił imię Filip.
Bo ruda małpka - Realizacja Akustyczna - raczej nie nadaje się na patrona ;)

Aniu osoba z FB która nadała czarnuszkowi imię musiała się wycofać, mieszka za granica i nie ma jak zrobić przelewu

jeśli nadal szukasz czarnego to bronowicki maluch jest jak najbardziej na wydaniu i szuka chrzestnego :D:D:D
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Od: Pt gru 29, 2006 19:04

Post » Pon lip 04, 2011 11:09 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

katgral pisze:
Annazoo pisze:Potrzebuję czarnego, nieochrzczonego, nieszczepionego kotka, by mu nadać imię mojej ulubionej zabawki z dzieciństwa - pieska z króliczego futerka. Nosił imię Filip.

Aniu osoba z FB która nadała czarnuszkowi imię musiała się wycofać, mieszka za granica i nie ma jak zrobić przelewu

jeśli nadal szukasz czarnego to bronowicki maluch jest jak najbardziej na wydaniu i szuka chrzestnego :D:D:D

Czyli jednak Filip jest mój, żaden Sabat :twisted:
Wieczorem zrobię przelew :)

Annazoo

Od: Nie lis 28, 2010 14:22

Post » Pon lip 04, 2011 11:37 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Annazoo pisze:
katgral pisze:

Czyli jednak Filip jest mój, żaden Sabat :twisted:
Wieczorem zrobię przelew :)

Pewnie że nie Sabat :) W takim razie dziękuje bardzo w imieniu Filipa i swoim :)
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2011 13:08 przez katgral, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

FUNDACJA STAWIAMY NA ŁAPY - NASZ WĄTEK NA FB https://www.facebook.com/stawiamynalapy/

katgral

Post » Pon lip 04, 2011 11:38 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

dubel :oops:
Ostatnio edytowano Pon lip 04, 2011 13:07 przez katgral, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

katgral

Post » Pon lip 04, 2011 12:45 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Jakie namiary dać do ogłoszenia starachowickich? Bo w mailu nie ma nic na ten temat?

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Pon lip 04, 2011 13:31 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

chętni na kota
-
Pozytywne myślenie wszystko odmieni - ja wierzę w świat bez bezdomnych, cierpiących psów i kotów jeszcze przed 40.
---
Poszukuję osoby która może pomóc w sterylizacji kotów bezdomnych w Polanowie oraz Nowym Miasteczku oraz osoby która odwiezie wiejską kotkę na zabieg pod Kielcami. Proszę o info na pw. Dziękuję :-)

VeganGirl85

Od: Śro gru 29, 2004 9:09

Post » Pon lip 04, 2011 15:26 Re: K-ów, RATUNKU!! 63 maluchy, żarty się skończyły ... :[

Potrzebuję pożyczyć małą króliczą klatkę od soboty na 2 tygodnie (żeby się Szyszor nie zgubił na dużej powierzchni, nieprzystosowanej do małych wścibskich kotów). Może mnie ktoś poratować?

queen_ink

Od: Nie lis 20, 2005 17:45

[poprzednia][następna]