KOTY PANA STANISŁAWA-POMOCY W OGŁOSZENIACH!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw cze 23, 2011 19:00 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Jest mokry renal. Większość kotów bardzo lubi renala z animondy. Z doświadczeń własnych i cudzych - najmniej zjadliwy dla wielu kotów bywa renal z Hillsa.
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Czw cze 23, 2011 19:25 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Carmen201 pisze: Zastanawiam się, czy by nie zamówić Pani Basi niedługo renala żeby nie czekać jak Kicio już będzie ale żeby to renal czekał. Jest mokry renal? Takiego trochę chyba też.
W weekend będę pisać do Natalii i Joli na temat terminu i organizacji przyjazdu.

to jak juz ustalicie szczegóły to daj znać. Najlepiej chyba byłoby zamówić to co dostaje teraz w lecznicy? Bo jak zamówimy coś innego a księciunio nie zechce konsumować? Mogę zamówić tylko daj znać co i ile. I co jeszcze będzie potrzebne?

Te zęby to nas prześladują. Ale chyba trzeba wszystkie domy jakie nam pozostały uczulać w temacie paszczy i zalecać dokładny poadopcyjny przegląd uzębienia.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw cze 23, 2011 19:43 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Dziewczyny, powiedzcie mi, przy świerzbowcu na jaki okres powinnam odseparować od siebie koty, żeby się nie pozarażały? Nie zapytałam weta z tego wszystkiego :oops: Chrumcia dostała krople advocat wczoraj po południu. Widzę, że jeszcze to lewe uszko jej przeszkadza (choć chyba trochę mniej).
Obrazek

Gochulec

Od: Pon maja 30, 2011 12:49

Post » Czw cze 23, 2011 19:55 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

A koty się wylizują? Blisko są? Bo wbrew pozorom świerzbem nie tak łatwo zarazić :ok:
To wszystko zależy od tego, jak szybko kot się leczy.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Czw cze 23, 2011 20:01 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Chrumcia nie pozwala się do siebie zbliżać moim sierściuchom, wręcz je wygania z pokoju :wink: Ale... ociera się łebkiem i oczywiście uszkami o meble, a Bąbel też ma to w zwyczaju. Nie mam doświadczenia ze świerzbowcem, dlatego pytam :wink: wolę na zimne dmuchać i leczyć jednego a nie wszystkie trzy.
Obrazek

Gochulec

Post » Czw cze 23, 2011 20:02 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Ja w sprawach kocich najmądrzejsza nie jestem, tylko mogę z własnego doświadczenia powiedzieć...
Mila do nas przybyła ze strasznym świerzbem poschroniskowym... W jednym uchu też wielkie nadżerki - zakrapialiśmy i czyściliśmy uszy (oczywiście jak się dało :mrgreen: ) ponad miesiąc. W tym czasie pozostałe stado nie było izolowane... i żadne się nie zaraziło... Fakt, żadne się do niej nie przytulało... u nas kociosytuacja nadal napięta :? tak czy owak świerzbowiec nie "rozlazł się po całej chałupie"...
ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

meksykanka

Od: Wto mar 08, 2011 1:13

Post » Czw cze 23, 2011 20:06 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Ufff, no to mi ulżyło :mrgreen: dzięki Dziewczyny :1luvu:
Nie wiem jak to będzie z czyszczeniem uszu na tą chwilę... nie widzę jakiś wydzielin (ale mogą być głębiej) a niunia nie daje mi nawet uszu obejrzeć.
Obrazek

Gochulec

Post » Czw cze 23, 2011 21:46 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Szalony Kot pisze:A koty się wylizują? Blisko są? Bo wbrew pozorom świerzbem nie tak łatwo zarazić :ok:
To wszystko zależy od tego, jak szybko kot się leczy.

Powiedziałabym raczej odwrotnie. Świerzbowiec uszny to pajęczak i zarazić się nim zwierze może dość łatwo. Nie musi mieć kontaktu bezpośredniego z zarażonym osobnikiem. Poza tym tzw. forma przetrwalnikowa świerzbowca może przetrwać poza organizmem żywiciela nawet kilka tygodni czekając na dogodną okazję. Przykład?
Wiozłam z Kutna Milorda do Poznania pociągiem. Nawet go nie wyjęłam z transportera bo akurat podróżowaliśmy na korytarzu. Przejęłam go na dworcu w Kutnie, oddałam do rąk nowych opiekunów na dworcu w Poznaniu. Raptem 3 godziny. I co? Po kilku dniach wylądowałam u weta z moją kotką i jej uszkami. Na szczęście szybko zauważyłam. Dodam, że nie było innej możliwości zarażenia bo nie stykałam się ani ja ani moje koty z innymi osobnikami poza Milordem, który jak się później okazało miał świerzbowca.
Co nie znaczy Gosiu, że Twoje kotsony zaraz się wszystkie pozarażają ;) Jedyne co, to zalecana wzmożona czujność i obserwacja kociastych. Świerzbowiec świerzbowcowi nierówny, tak naprawdę są ich bodajże trzy rodzaje różniące się objawami i zaraźliwością.

Magis

Od: Pon lis 14, 2005 13:41

Post » Czw cze 23, 2011 22:07 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

ten wygląda na usznego ale tak do końca to nie wiemy czy to w ogóle świerzb jest. To dopiero stwierdzi wet jak zobaczy Chrumisię
Obrazek

Gochulec

Post » Pt cze 24, 2011 20:54 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Czy już mówiłam, że Hobbicio w lecznicy dostał grzyba :twisted:
Już kończy leczenie.

Ktoś ma czas i siły porobić ogłoszenia?
Jestem w domu jeszcze w przyszłym tygodniu a później mam 2 tygodnie urlopu, częściowo będę wtedy w Wawie ale przez tydzień maila będzie mi sprawdzał Szalony Kot :roll:
Więc zachęcam do ogłoszeniowego rzutu na taśmę :)

Carmen201

Od: Pt maja 07, 2010 7:49

Post » Sob cze 25, 2011 18:46 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Ano okres taki do d.... z adopcjami.

Rób, rób, z tego prędzej czy później na pewno coś wyniknie, bez ogłoszeń nie.
Malwisi i Samanci może zrobisz w wolnym czasie?

Carmen201

Post » Sob cze 25, 2011 18:56 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-OGŁOSZENIA NIEZBĘDNIE POTRZEBNE!

Co do Hobbita plan jest taki:
na koniec przyszłego tygodnia albo w następnym na miejsce pojedzie Kaja wraz z behawiorystą Mariuszem oraz weterynarzem (ale nie naszym łódzkim nerwusem ulubionym :). Oraz z Hobbisiem.
Termin jeszcze nie jest do końca dogadany ponieważ trzeba zgrać 3 osoby oraz odczekać ileś tam po odrobaczaniu Psów na ich szczepienie a Kaja chce ich od razu zaszczepić.

Hobbicio przyjedzie z wyprawką na ok. tydzień także spokojnie. Będzie też świerzo po badaniach krwi.

Konsumuje w lecznicy suchy renal RC, wcześniej jadł też mokry i lubił więc przydałoby się też trochę mokrego mu zamówić. Poza tym będą potrzebne środki szpitalne: igły do kroplówek w dużej ilości i te rurki (wlewy się nazywają?) oraz płyny, i ipakitine.
Jeszcze dokładnie nie wiem w jaki sposób będzie to finansowane dokładnie, dowiem się.
ALE niezależnie od tego kto będzie płacił - czy ma ktoś może dojścia do jakichś tańszych niż ceny sklepowe tego typu środków???????????????

Jak już będzie znany termin, to poprosimy weta z Kutna, żeby przyjechał do Pani Basi następnego dnia, kontrolnie.

Dokładną rozpiskę co, jak, ile, o której, i szczegółowe postępowanie z Kiciem, będzie też dla Pani Basi specjalnie zapisane na kartce. Prawdopodobnie z Kają przyjedzie również specjalistyczny szpitalny środek odkażający - no chyba, że spróbujemy zamówić go wcześniej?

Wszelkie pomysły na udoskonalenia organizacyjne życia Hobbisia u Pani Basi oraz zwiększenie jego komfortu życia i ułatwienie Pani Basi jego obsługi bardzo mile widziane.

Ewa, jak sytuacja z prądem? Nie trzeba tam nabić?

Carmen201

Post » Sob cze 25, 2011 19:27 Re: KOTY PANA STANISŁAWA-KTOŚ MA DOSTĘP DO TANICH SPRZ.MED.???

Nerkowe mokre wypróbowane na kilku nerkowcach ;)
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... /85g/31671
http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... 175g/48899

Co do świerzba to zależy też jaki jest rodzaj bo może być koci i "ogólny" zwany "usznym" którym może się też człowiek zarazić.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]