Bezdomne koty z portu.. proszą o pomoc

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 27, 2012 14:10 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

aga-zgaga pisze:o boze! co za paskudne bachory!
jak takie rzeczy slysze, nie mialabym zadnych oporow, zeby takiego zwyrodnialca tez utopic. niezaleznie od wieku.

Lato idzie, może się potopią też, potwory...

Spróbuję się dowiedzieć, kiedy mniej więcej to się stało i zgłoszę to na policję. Prawdopodobnie na plaży jest monitoring i może uda się ustalić, kto to zrobił, bo karę powinny te potwory (ich rodzice!) ponieść.

Cudak1

Od: Pt wrz 04, 2009 17:39

Post » Pon maja 28, 2012 14:48 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Aktualne zdjęcia portowych kotów :(

Obrazek

Obrazek

Cudak1

Post » Pon maja 28, 2012 19:21 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Jak "wyszła" akcja odrobaczanie? Czy możemy coś zrobić teraz czy trzeba czekać?
No i najważniejsze czym potworzyć odrobaczanie , żeby było w miarę skuteczne i bezpieczne dla kociaków? Chyba najlepszy byłby środek na skórę tylko czy możesz do nich podejść i je pogłaskać i przytrzymać chwilkę? Tabletki to będą wypluwać pewnie . Możemy pomóc w kupnie "czegoś" na odrobaczenie.
Może ktoś z forum zna sposób jak i czym to zrobić?

kasiar1234

Od: Sob lip 03, 2010 7:38

Post » Pon maja 28, 2012 20:00 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Jest możliwe, że niedługo zostanie otwarta na miejscu lecznica - wtedy będzie można myśleć o wyłapaniu kotów i podaniu im zastrzyków na robaki (chyba najskuteczniejsze są, bo tabletkę kot może zwymiotować, a środki na skórę też chyba trzeba tak podać, by nie spłynęły po sierści).

Zaraz poszukam wątku o fenbenacie, bo wydaje mi się, że po 2 tyg można powtórzyć.

Cudak1

Post » Wto maja 29, 2012 13:38 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Wrócę jeszcze do utopionej kotki - znani są już sprawcy i sprawa będzie skierowana przez policję do sądu rodzinnego, który mam nadzieję, wymierzy surową karę.

Cudak1

Post » Wto maja 29, 2012 13:40 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Cudak1 pisze:Wrócę jeszcze do utopionej kotki - znani są już sprawcy i sprawa będzie skierowana przez policję do sądu rodzinnego, który mam nadzieję, wymierzy surową karę.

Bardzo dobrze :!: Co za zwyrodnialcy :evil: Oby ponieśli surową karę, jeśli nie oni to rodzice.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Wto maja 29, 2012 14:01 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Oby tylko w międzyczasie pozostałe koty z tego miejsca nie zostały podobnie potraktowane :(

Cudak1

Post » Śro maja 30, 2012 13:20 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Może ktoś z Was ma zbędny, stary transporter? Lub wie, gdzie można go tanio kupić?

Jadę dziś z moją kotka do weta, mogłabym przy okazji zabrać Wampira, żeby sprawdzić czy nie ma grzybicy (sierść wygląda nieciekawie), a nie mam do czego go zapakować :( Bardzo przydałby się dla portowych kociaków choć jeden transporter na takie "okazje"...

Cudak1

Post » Śro maja 30, 2012 13:27 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Cudak1 pisze:Może ktoś z Was ma zbędny, stary transporter? Lub wie, gdzie można go tanio kupić?

Jadę dziś z moją kotka do weta, mogłabym przy okazji zabrać Wampira, żeby sprawdzić czy nie ma grzybicy (sierść wygląda nieciekawie), a nie mam do czego go zapakować :( Bardzo przydałby się dla portowych kociaków choć jeden transporter na takie "okazje"...

Ja niestety nie mam, ale w sobotę będę w mieście to mogę podjechać do komisu i popatrzeć. Często mają tam różne kocie i psie rzeczy w dobrym stanie i za niską cenę.
Obrazek

nelka83

Od: Czw gru 29, 2011 8:41

Post » Śro maja 30, 2012 13:56 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Na pierwszej stronie allegro tutaj:http://allegro.pl/dla-kotow-torby-i-transportery-90044

wybierz któryś i podaj link. jak widac sa tam rożne ceny ok 50, 60 pln z transportem

pzdr :)

kasiar1234

Post » Śro maja 30, 2012 14:01 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Cudak1 pisze:Wrócę jeszcze do utopionej kotki - znani są już sprawcy i sprawa będzie skierowana przez policję do sądu rodzinnego, który mam nadzieję, wymierzy surową karę.

W jakim wieku są sprawcy Justynko? Ilu? jak udało się ich ustalić?
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Śro maja 30, 2012 14:30 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

kasiar1234 pisze:Na pierwszej stronie allegro tutaj:http://allegro.pl/dla-kotow-torby-i-transportery-90044

wybierz któryś i podaj link. jak widac sa tam rożne ceny ok 50, 60 pln z transportem

pzdr :)

:1luvu:

Ten jest super: http://allegro.pl/stefanplast-transport ... 01541.html bo łatwo kota wsadzić i szybko zamknąć, a przy tym nie jest drogi :)

Cudak1

Post » Śro maja 30, 2012 14:38 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

iza71koty pisze:

Niestety poniżej 13 lat, więc surowej kary nie będzie :( Pewnie tylko pouczenie (za popełnienie czynu karalnego z przejawami demoralizacji), ale dobre i to...

Na plaży mamy kamery, więc poszłam do smażalni dopytać, kiedy mniej więcej to się wydarzyło, żeby policja mogła sprawdzić monitoring.
Nie zastałam Osoby, która mi o śmierci kotki powiedziała, a reszta pracowników udaje, że nic nie wie.
Wracając szłam za dwoma chłopcami i usłyszałam ich rozmowę: "podpłynęła do drabinek, a ona kociaki jeszcze miała małe, zdechły pewnie, i jak podpłynęła to ją pod wodą przytrzymał i się utopiła". Śmiali się przy tym bardzo :|
Zapytałam, czy mówią o tej kotce ze smażalni, potwierdzili i podali nazwisko kolegi, który ją pod wodą przytrzymał. Nie chcieli powiedzieć, kiedy to się stało (mówili tylko, że dawno), ale zapewne nie tak dawno, skoro temat nadal aktualny...

Cudak1

Post » Śro maja 30, 2012 14:44 Re: Bezdomne koty z portu przeładunkowego proszą o POMOC

Napewno??
45 cm długości i 33 szerokości i tyle samo wysokości . na 6 kg kota lu yorka to trochę mało chyba?

Przemysl jeszcze raz , chociaz ten ma fajny pas do noszenia.

kasiar1234

Post » Śro maja 30, 2012 14:51 Re: 25 bezdomnych kotów z portu

Cudak1 pisze:
iza71koty pisze:

Niestety poniżej 13 lat, więc surowej kary nie będzie :( Pewnie tylko pouczenie (za popełnienie czynu karalnego z przejawami demoralizacji), ale dobre i to...

Na plaży mamy kamery, więc poszłam do smażalni dopytać, kiedy mniej więcej to się wydarzyło, żeby policja mogła sprawdzić monitoring.
Nie zastałam Osoby, która mi o śmierci kotki powiedziała, a reszta pracowników udaje, że nic nie wie.
Wracając szłam za dwoma chłopcami i usłyszałam ich rozmowę: "podpłynęła do drabinek, a ona kociaki jeszcze miała małe, zdechły pewnie, i jak podpłynęła to ją pod wodą przytrzymał i się utopiła". Śmiali się przy tym bardzo :|
Zapytałam, czy mówią o tej kotce ze smażalni, potwierdzili i podali nazwisko kolegi, który ją pod wodą przytrzymał. Nie chcieli powiedzieć, kiedy to się stało (mówili tylko, że dawno), ale zapewne nie tak dawno, skoro temat nadal aktualny...

Nóż się w kieszeni otwiera. :evil: Małe bydlaki. :evil: To się stało w tamtym roku?

Ci ze smażalni to pary z gęby nie puszczą bo pewnie im to na rękę :| .Kotka im tam wadziła z tego co pisałaś.Boże jaka biedna.[*]Tak marnie skończyła.....Musiała być oswojona skoro wyciągneli ją aż na plażę? Parszywy jest ten świat. :|
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

[poprzednia][następna]