K-ów, maluchy z Kryspinowa - kto przygarnie przed zimą?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lis 23, 2010 11:59 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

fuck, że tak rzeknę. mam rozmowę o pracę jutro rano, czyli będę na kociarni dopiero w okolicy południa :| sorry..

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Wto lis 23, 2010 12:05 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:Tosza, Miszelina nie chce się pchać na parking, po którym się jeździ w kółko szukając miejsca a ludzie z nerw wychodzą. Dlatego ja np staję na tym dworcowym i przechodzę kładką do galerii. Zajmuje to o wiele mniej czasu niż oczekiwanie na możliwość wjazdu w ogóle

A poza tym nie umiem obsługiwać parkomatu, zawsze coś zablokuję :oops:
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Wto lis 23, 2010 12:14 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Pętelka pisze:A ja sie strasznie cieszę, że Miko zobaczyłam. Juz dawno żadnych wieści o nim nie miałam. Co u koteczka? :1luvu:

a co może być u młodego kociaka, którego rozpiera energia? rozrabia i demoluje i tego niech się trzyma :mrgreen: nie żebym popierała wandalizm tak w ogóle ale w wydaniu kotów poważnie chorych nie tylko przymykam na to oko co w ogóle patrzę wtedy w inną stronę. Dzięki temu Rufek bezkarnie leje ze 3 razy dziennie koło kuwety zamiast do niej, chyba, że jestem w kuchni to grzecznie do niej wchodzi robiąc niewinne oczka :twisted:

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Wto lis 23, 2010 12:16 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety, na transport niedzielny w moim wykonaniu można liczyć, tylko proszę o podanie mi jakichś godzin, bo dyżury kotów chyba nie do końca pokrywają się z ludzkimi i ja się pogubiłam :oops: Jeśli tych kursów nie ma jakoś dużo, to mogę też wziąć jakiś dyżur w galerii. Jestem dyspozycyjna w niedziele mniej więcej od południa. Mogę też być 11.12 z Edytą na tym ostatnim dyżurze, więc jeśli osoba, która ma wtedy dyżur może wziąć w innym terminie, możemy coś pozmieniać :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto lis 23, 2010 13:31 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

anna09 pisze:Tweety, na transport niedzielny w moim wykonaniu można liczyć, tylko proszę o podanie mi jakichś godzin, bo dyżury kotów chyba nie do końca pokrywają się z ludzkimi i ja się pogubiłam :oops: Jeśli tych kursów nie ma jakoś dużo, to mogę też wziąć jakiś dyżur w galerii. Jestem dyspozycyjna w niedziele mniej więcej od południa. Mogę też być 11.12 z Edytą na tym ostatnim dyżurze, więc jeśli osoba, która ma wtedy dyżur może wziąć w innym terminie, możemy coś pozmieniać :wink:

tylko od 17-stej ludzkie dyżury pokrywają się z kocimi.
czyli mogło by być tak, że:
- byłabyś zamiast Kasumi z Edytą i Leonem 11.12
- 12.12. niedziela:
2. Truskawka z kociarni g. 13-15
3. Negra od Kingi Warmijskiej z ul. Warmijskiej (niedaleko kociarni) g. 15-17
4. Elma z kociarni g.17 do końca, wraca kotowozem (i może tutaj Twój dyżur o ile to nie za dużo)
- 19.12 niedziela:
2. Elma z kociarni
3. Truskawka z kociarni
4. Hania ode mnie, z powrotem wraca kotowozem
Ostatnio edytowano Wto lis 23, 2010 13:51 przez Tweety, łącznie edytowano 2 razy

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 13:38 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:
anna09 pisze:Tweety, na transport niedzielny w moim wykonaniu można liczyć, tylko proszę o podanie mi jakichś godzin, bo dyżury kotów chyba nie do końca pokrywają się z ludzkimi i ja się pogubiłam :oops: Jeśli tych kursów nie ma jakoś dużo, to mogę też wziąć jakiś dyżur w galerii. Jestem dyspozycyjna w niedziele mniej więcej od południa. Mogę też być 11.12 z Edytą na tym ostatnim dyżurze, więc jeśli osoba, która ma wtedy dyżur może wziąć w innym terminie, możemy coś pozmieniać :wink:

tylko do 17-stej ludzkie dyżury pokrywają się z kocimi.
czyli mogło by byc tak, że:
- 12.12. niedziela:
4. Elma z kociarni g.17 do końca, wraca kotowozem i może tutaj też Twój dyżur? (o ile to nie za dużo na jeden dzień)

E, coś chyba nie tak:

dyżury ludzkie: 1: 11.00-14.00, 2: 14.00-17.00, 3: 17.00-20.00
dyżury kocie: 11-13, 13-15, 15-17, 17-20.
Miałaś na myśli chyba od 17.00 do 20.00
Obrazek

miszelina

Post » Wto lis 23, 2010 13:47 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:
Tweety pisze:

tylko do 17-stej ludzkie dyżury pokrywają się z kocimi.
czyli mogło by byc tak, że:
- 12.12. niedziela:
4. Elma z kociarni g.17 do końca, wraca kotowozem i może tutaj też Twój dyżur? (o ile to nie za dużo na jeden dzień)

E, coś chyba nie tak:

dyżury ludzkie: 1: 11.00-14.00, 2: 14.00-17.00, 3: 17.00-20.00
dyżury kocie: 11-13, 13-15, 15-17, 17-20.
Miałaś na myśli chyba od 17.00 do 20.00

tak, literówka ale jak wszystko zmienia,dobrze, że czuwasz:) przedtem też zmieniłam Truskawkę w Negrę a człowieka transportującego już nie:)

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 14:16 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:

- 12.12. niedziela:
4. Elma z kociarni g.17 do końca, wraca kotowozem (i może tutaj Twój dyżur o ile to nie za dużo)
- 19.12 niedziela:
2. Elma z kociarni
3. Truskawka z kociarni

Mnie wszystko pasuje. Najwyżej padnę na pysk :wink:
Baksiu ['] 17.01.2010, Ginuś ['] 14.01.2019.
Bardzo za Wami tęsknię i czekam na tę chwilę, kiedy się znów spotkamy po drugiej stronie...

anna09

Od: Pon maja 28, 2007 11:37

Post » Wto lis 23, 2010 14:54 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

anna09 pisze:
Tweety pisze:

- 12.12. niedziela:
- 19.12 niedziela:
2. Elma z kociarni
3. Truskawka z kociarni

Mnie wszystko pasuje. Najwyżej padnę na pysk :wink:

Żebyś nie padła, mogę pomóc. Przywiozę Elmę na 17.00, wezmę ze sobą spowrotem Negrę i odstawię do Kingi.
Obrazek

miszelina

Post » Wto lis 23, 2010 15:11 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

wiadomo co z Milą, udało się tą łapkę złożyć?

Tunisia

Od: Czw wrz 25, 2008 20:05

Post » Wto lis 23, 2010 15:41 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Można uwzględnić Re i Portosa w grafiku?
Pisałam, że są w pełni dyspozycyjni - jeśli Magdy nie będzie w domu, to będą jej współlokatorzy.
Tylko potrzebna pomoc transportowa.

_namida_

Od: Pon mar 22, 2010 16:36

Post » Wto lis 23, 2010 15:54 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

_namida_ pisze:Można uwzględnić Re i Portosa w grafiku?
Pisałam, że są w pełni dyspozycyjni - jeśli Magdy nie będzie w domu, to będą jej współlokatorzy.

no właśnie gdyby była dodatkowa, bo to jedyne kociaki, które są zupełnie gdzie indziej :( Dobrze by było gdyby też mogły się pokazać. Tyle, ze to dość rosłe chłopy, do noszenia 2 godziny 8O :wink:

Miszelina dla odmiany chce paść na wszystko:) ale wedle życzeń drogie panie :)

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 15:55 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tunisia pisze:wiadomo co z Milą, udało się tą łapkę złożyć?

nie wiem dlaczego operacja przełożona na dzisiaj :roll: dlatego jeszcze nic nie piszę

Tweety

Post » Wto lis 23, 2010 16:03 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

Tweety pisze:

no właśnie gdyby była dodatkowa, bo to jedyne kociaki, które są zupełnie gdzie indziej :( Dobrze by było gdyby też mogły się pokazać. Tyle, ze to dość rosłe chłopy, do noszenia 2 godziny 8O :wink:

To może - skoro kotów jest tak dużo - rozważyć mozliwość drugiego kota w klatce (skoro klatka i tak będzie) i pokazywać na zmianę? Tylko kto przywiezie :(
Obrazek

miszelina

Post » Wto lis 23, 2010 16:14 Re: K-ów, pilny DT dla 19-latka, miał być uśpiony, bo stary :((

miszelina pisze:
Tweety pisze:

To może - skoro kotów jest tak dużo - rozważyć mozliwość drugiego kota w klatce (skoro klatka i tak będzie) i pokazywać na zmianę? Tylko kto przywiezie :(

to jest bardzo dobry pomysł i równie dobre pytanie :)
ale też jako, że jest parę zapytań o koty np o moją Hanię czy Truskawkę to może finalnie okazać się, że sami się za te koty będziemy przebierać :wink:

Ale są też czarno-białe nieszczęścia u pana z Pszczelnej, które strażacy wyciągali z rury. W przyszłym tygodniu dojadą pewnie ostatnie kociaki z działek w Kryspinowie. Dzisiaj zgłaszała pani z Ułanów dwa 5-tygodniowe maluchy ganiające po trawniku pod blokiem, które wraz z matką dokarmia, w KV kolejna koteczka na zasadzie "znalazłam potrąconą, zajmijcie się, wezmę jak wydobrzeje" i telefon za dwa dni "wziąć nie mogę" więc pani doktor zapytała grzecznie czy muszą dzwonić do schronu (podobna do Wery, która najprawdopodobniej zostanie w domu, który wziął ją na próbę, tyle , że ta ma tylko trochę rozbity pyszczek i połamane mleczaki).

Tobi dzisiaj pojechał na działki tenczyńskie aby dymnej kotce nie było tam samotnie. Usiadł przy miseczce i siedział, mam nadzieję, że się zaaklimatyzuje, chałupa ocieplana , kilogramy jedzenia w tejże, daleko od wszystkiego co jeżdżące

Tweety

[poprzednia][następna]