Paluch3-epidemia pp, kotka z FIP, Gwiazdka szuka!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 25, 2010 20:46 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

AnielkaG pisze:dwa koty wróciły dziś z adopcji (dziecko dostało alergii), jestem podłamana :(

To studnia bez dna :?

Na chwilę zmienię temat. Akcja "Miseczka" fajnie się kręci (przypominam, że koordynuje ją Jamkasica) :ok: :ok: Kocięta schroniskowe są w miarę zabezpieczone na 2-3 tygodnie.

Na fali :roll: zapraszam na akcję "Transporter". Wystawiłam bazarki na ten cel:
Mydlarnia na transportery:
viewtopic.php?f=20&t=119032

Papierośnica na transportery:
viewtopic.php?f=20&t=119034

Budzik i kocie notesiki:
viewtopic.php?f=20&t=119099

Transporterów naprawdę w schronisku brakuje. Każdy jest na wagę złota. Zapraszam na bazarki, może ktoś będzie miał ochotę się dorzucić :ok: :ok:

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon paź 25, 2010 21:18 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

alareipan pisze:
AnielkaG pisze:dwa koty wróciły dziś z adopcji (dziecko dostało alergii), jestem podłamana :(

To studnia bez dna :?

Na chwilę zmienię temat. Akcja "Miseczka" fajnie się kręci (przypominam, że koordynuje ją Jamkasica) :ok: :ok: Kocięta schroniskowe są w miarę zabezpieczone na 2-3 tygodnie.

Na fali :roll: zapraszam na akcję "Transporter". Wystawiłam bazarki na ten cel:
Mydlarnia na transportery:
viewtopic.php?f=20&t=119032

Papierośnica na transportery:
viewtopic.php?f=20&t=119034

Budzik i kocie notesiki:
viewtopic.php?f=20&t=119099

Transporterów naprawdę w schronisku brakuje. Każdy jest na wagę złota. Zapraszam na bazarki, może ktoś będzie miał ochotę się dorzucić :ok: :ok:

Dołączam się do prośby o pomoc w zakupie transporterów... O tym, że każdy jest "na wagę złota" świadczy choćby fakt, że w niedzielę, jedyną dostępną możliwością przetransportowania kota do adopcji było przetransportowanie go do biura...w koszyku piknikowym 8O o takim: http://allegro.pl/koszyk-kosz-piknikowy ... ml#gallery ...tylko zielonym :roll:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Pon paź 25, 2010 21:38 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Z przykładów dodam, że w zeszłą sobotę zawiozłam transporter od mamy... nie zdążyłam nawet nogą machnąć, a już stał w nim kot od SM na kontuarze w biurze. Jak w gabinecie weterynaryjnym jeden z 3 dorosłych kotów wyskoczył z kartonu podrzuconego pod schron i demolował gabinet, to wszystko, wszędzie było zajętę, bo byłyśmy z Kasię w trakcie adopcji, musiałam lecieć do szpitalika po transporter, czego robić nie powinnam, ale o tym, jak lata ci kot po ścianach, nie myślisz. Na szczęście lekarz zdołał złapać kota w klatkę łapkę, a potem całą trójkę przełożyliśmy w kliper, który dyrektorka przyniosła z gabinetu. Wierzcie mi na słowo, że o niebo łatwiej, bezpieczniej i higienicznie byłoby, gdyby pod ręką były czyste, wolne transportery.

Schron ma m/w 20 transporterów, ostatnio część zepsutych bez możliwości naprawy poszła na śmietnik. Ale w tych transporteracj mieszkają kocięta, nosi się koty przywiezione i generalnie jest megadeficyt.

alareipan

Od: Wto lip 22, 2008 13:50

Post » Pon paź 25, 2010 21:52 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Koteczka 663 chora na pp umarla...
Bąbel i Bąbelek w lecznicy - jak pisalam, zalozylam za oba 300 zł i nie za bardzo mam jak to teraz zmienic, bo wszystkie koty sa leczone na moje nazwisko i pokazuje sie zadluzenie na dana osobe, a nie na kota. Dodatkowo, nasza wetka bedzie nieobecna przez pare dni, wiec nie bede na razie nic grzebac z rozliczeniami, bo druga wetka nie wie chyba, ze jest po kosztach :oops: I niech tak zostanie jak najdluzej....

Tri ze schronu niedlugo bedie jak Zgnilka - juz prawie nie ma nosa.. :cry:

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pon paź 25, 2010 23:31 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

zauważyłam na 1-ej stronie, że Wy aktualizujecie na bieżąco...
i się przeraziłam jaka ta lista jest długa :cry:
ile pięknych kotów, które tam pewnie marnieją w większości :cry:

wiem, że to co napiszę to żadna fajna propozycja, ale lepsze to niż nic.
koleżanka kociara pytała czy "nie mam" jakiejś małej tri, bo jej koleżanka szuka.
dom jeszcze niesprawdzony, ale gdyby ktoś taką chciał zostawić na Paluchu to ja od razu mogę zabrać.
Na pewno to będzie lepszy dom niż schronisko, zwłaszcza dla kociaka, który w gruncie rzeczy pewnie nie ma tam szans...
pamiętajcie proszę, zostawiam maila: rudomi@rudomi.pl, a w razie czego na pw tel.
Jakby co to Never ma chyba mój tel.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Wto paź 26, 2010 6:29 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Never pisze:Tri ze schronu niedlugo bedie jak Zgnilka - juz prawie nie ma nosa.. :cry:

Potwierdzam! Jest piękna i gluta ma tragicznego, zakleja jej cały nos. Za jakąś godzine będę miała na jej temat najświeższe wiadomości.

paulina777

Od: Sob sie 11, 2007 12:29

Post » Wto paź 26, 2010 9:09 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Trikolora nadal glut do pasa ale podobno zaczęła w końcu jeść!
Wszystkie cztery maleństwa które są karmione z butelki żyją. Doszły kolejne dwa :(

paulina777

Post » Wto paź 26, 2010 9:23 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Never, ja nie powinnam, ale jak ta tri ma umrzeć, to wyciągaj ją. Mam wyrzuty sumienia. Będę miała wolna klatkę, bo wypuszczam dziką kotkę po leczeniu.
AnielkaG

Post » Wto paź 26, 2010 9:25 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

AnielkaG pisze:Never, ja nie powinnam, ale jak ta tri ma umrzeć, to wyciągaj ją. Mam wyrzuty sumienia. Będę miała wolna klatkę, bo wypuszczam dziką kotkę po leczeniu.

Ona tam umrze. Podobno jak przyszła była piękna i cudowna, wychudła i zmizerniała. Widziałam ją półtora tygodnia temu. Tragedia. Zaraz będzie wyglądała jak Lusia vel Zgniłka.

paulina777

Post » Wto paź 26, 2010 9:31 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

AnielkaG pisze:Never, ja nie powinnam, ale jak ta tri ma umrzeć, to wyciągaj ją. Mam wyrzuty sumienia. Będę miała wolna klatkę, bo wypuszczam dziką kotkę po leczeniu.

Anielka, masz nie szczepione maluchy... Zainfekujesz je wszystkie. Zastanow sie prosze. A moze najpierw ja sprobuja podleczyc na Zytniej? Boję się o te maluszki strasznie. Wczoraj umarł Efik, do ktorego sie nie dotykalam, ktory wyszedl z gluta... ktory mial zyc... pewnie cos zlapal w szpitaliku, tam gdzie duzo kotow, duze ryzyko... Dziewczynom ktore wziely kotki z pp z Palucha umarla na pp ich wlasna kotka, choc byla szczepiona.

Never

Post » Wto paź 26, 2010 9:47 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

Masz miejsce na Żytniej?
AnielkaG

Post » Wto paź 26, 2010 10:05 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

AnielkaG pisze:Masz miejsce na Żytniej?

Tam zawsze bede miala miejsce... Tylko ze to male klateczki = duzy stres dla kota, i zmieniajacy sie personel caly czas. Ale moze lepiej tam wrzucic kotke na pare dni chociaz...
Anielko, przy okazji - zadzwonila do mnie jakas babka, szuka doroslych kotek - 2 albo 3 po sterylce, do domu pod Warszawą, wychodzącego. W zamian chcialaby, zeby dom ktory wyda te kotki, wzial na tymczas dwa 6-miesieczne kocurki. Jesli bylabys zainteresowana taką 'wymianą', daj znac.
To tez pytanie do smarti - byc moze byby to dobry dom dla Lali i dla Chmurki i jeszcze jakiejs koteczki - jesli tez jest do adopcji... a 6-miesieczne kociaki latwiej miec na dt i znalezc im dom

tylko ze ja tego domu dla koteczek nie znam, trzeba by go bylo zweryfikowac.

Never

Post » Wto paź 26, 2010 10:22 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

mam tylko 1 dorosłą kotkę, długowłosą, ale dzikus totalny, chyba tylko do wypuszczenia :(
AnielkaG

Post » Wto paź 26, 2010 13:25 Re: Paluch3-LALA szuka ds, ja szukam DT DLA ZDROWYCH KOCIAT!!!

AnielkaG pisze:mam tylko 1 dorosłą kotkę, długowłosą, ale dzikus totalny, chyba tylko do wypuszczenia :(

Cameo jest ,,czarodziejką ,,jeśli chodzi o dzikuski. Porozmawiaj z nią może doradzi , lub oceni sytuacje./czy rokuje/ :) może foteczkę :wink:
Obrazek

cypisek

Od: Czw lut 26, 2009 18:44

[poprzednia][następna]