Sosnowiec KChatka.Z DS uciekł Ramzes.Prosimy o pomoc str 100

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 18, 2010 10:53 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Nowa82 pisze:Wczoraj Tania miała robioną morfologię i w/g Pana weterynarza wyszła całkiem dobrze.
Biedaczka strasznie była zestresowana całą tą sytuacją :(

Karolina bardzo Ci dziękuję, ze podjechałaś z Tanią na morfologię. Teraz musimy się zastanowić co dalej, a właściwie najpilniejsza sprawa trzeba Tańce szukać domku czy to tymczasowego czy stałego nie będzie łatwo, ale cuda się przecież zdarzają :D
Jutro jak wrócę założę Tańce odrębny wątek, Ewuniu w sobotę postaram się wpisać wyniki morfologii Tani, gdybyś była tak dobra i skonsultowała to z Twoją Panią wet, która w tym temacie jest biegła :D

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 18, 2010 11:16 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

MIKUŚ pisze:Oki no dobrze Teri.
W takim razie kasę zbieram Ja :roll:

AKCJA "DACH" - ROZPOCZĘTA:

-> MIKUŚ 10 ZŁ

Czyli na dach zbiera Baśka.Kto chetny na wpłatę kontaktujcie się na pw z Basią poda wam swój nr konta:)

A na imprezie tradycyjnie przy kibelku bedzie skarboneczka,tak wiec kochani proszę naszykowac sobie bilon bo za korzystanie z tego przybytku zbieramy opłaty :mrgreen: Bedzie dużo moczopędnego wysokoprocentowego napitku więc i zbiórka powinna iśc owocnie.Musicie niestety załatwić w tym roku innego pana klozetowego bo mój Darek nie bedzie na zlocie :wink:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt cze 18, 2010 11:45 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika pisze:A na imprezie tradycyjnie przy kibelku bedzie skarboneczka,tak wiec kochani proszę naszykowac sobie bilon bo za korzystanie z tego przybytku zbieramy opłaty :mrgreen: Bedzie dużo moczopędnego wysokoprocentowego napitku więc i zbiórka powinna iśc owocnie.Musicie niestety załatwić w tym roku innego pana klozetowego bo mój Darek nie bedzie na zlocie :wink:

Cholerka niedość, że nie będzie pana kalozetowego :mrgreen: to nie będzie pana grillowego bo mój TŻ jedzie na rajd rowerowy i na pana grillowego też szukamy chętnych :mrgreen:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt cze 18, 2010 11:49 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:
mar_tika pisze:A na imprezie tradycyjnie przy kibelku bedzie skarboneczka,tak wiec kochani proszę naszykowac sobie bilon bo za korzystanie z tego przybytku zbieramy opłaty :mrgreen: Bedzie dużo moczopędnego wysokoprocentowego napitku więc i zbiórka powinna iśc owocnie.Musicie niestety załatwić w tym roku innego pana klozetowego bo mój Darek nie bedzie na zlocie :wink:

Cholerka niedość, że nie będzie pana kalozetowego :mrgreen: to nie będzie pana grillowego bo mój TŻ jedzie na rajd rowerowy i na pana grillowego też szukamy chętnych :mrgreen:

No cholerka co ty gadasz przeciez załatwiłam sobie wolne z pracy i jak jeszcze pamiętam pan "grilowy " osobiście zlecił mi zastępstwo :ryk:
Więc będzie PANI GRILOWA :ryk:
A panią klozetową nie mogła bym być bo ja z powodu picia dużej ilości płynów wymienionych przez Martę będę stałym klientem klozetu :ryk:
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt cze 18, 2010 12:35 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Dorota Wojciechowska pisze:
terenia1 pisze:

No cholerka co ty gadasz przeciez załatwiłam sobie wolne z pracy i jak jeszcze pamiętam pan "grilowy " osobiście zlecił mi zastępstwo :ryk:
Więc będzie PANI GRILOWA :ryk:
A panią klozetową nie mogła bym być bo ja z powodu picia dużej ilości płynów wymienionych przez Martę będę stałym klientem klozetu :ryk:

Ja, ja się zgłaszam na Babcię Klozetową :ryk: - to zajęcie jest od kilku lat moim marzeniem- minimum odpowiedzialności - zysku niewielki ale pewny no i to ogromne, stałe, społeczne zapotrzebowanie na świadczone przeze mnie usługi :lol:
Basiu czy mogłabyś w związku z akcją zbiórki na nowy dach dla kociochatkowych dachowców podać mi na pw potrzebne namiary ?

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Pt cze 18, 2010 13:32 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt cze 18, 2010 14:09 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:
Nowa82 pisze:Wczoraj Tania miała robioną morfologię i w/g Pana weterynarza wyszła całkiem dobrze.

Karolina bardzo Ci dziękuję, ze podjechałaś z Tanią na morfologię. Teraz musimy się zastanowić co dalej, a właściwie najpilniejsza sprawa trzeba Tańce szukać domku czy to tymczasowego czy stałego nie będzie łatwo, ale cuda się przecież zdarzają :D
Jutro jak wrócę założę Tańce odrębny wątek, Ewuniu w sobotę postaram się wpisać wyniki morfologii Tani, gdybyś była tak dobra i skonsultowała to z Twoją Panią wet, która w tym temacie jest biegła :D

proponuję też założyć fundusz składkowy Tani na Virbagen - wirus nie poczynil spustoszeń więc jest szansa na wyleczenie

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt cze 18, 2010 14:18 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Nowa82 pisze:Mara ja baaardzo odradzam weta na Zamkowej :evil: Miałam z nimi tam nieprzyjemność. Dla mnie to umieralnia dla zwierząt , dają jakieś leki byle by zbić na tym kasę a wcale nie leczą i to nie jest tylko moja opinia...

Madziula a Ty z moich okolic tu jesteś :roll: do którego weta chodzisz?

chodziłam na zamkową z psem jak jeszcze go miałam - początek lat 90' maaasaaaakra tyle powiem
później już w 2005 jakoś leczyłam tam kota na świerzba fakt - była jedna fajna pani wet ale założyła z mężem gdzieś swoją praktykę - ona się starała o mojego kota i o wyleczenie go
później pałeczkę przejął jakiś wąsaty chudy kolo - do d...
i chodziłam tylko tam na szczepienia było ok.
ale po zeszłorocznej akcji z kupą przeniosłam się na środulę do Golby
ma fajne podejście do mojego kota i jak inni (maliccy) powiedzieli że się nie dotykają bo wścieknięty on jakoś sobie poradził i kota mi wyprostował
kiedyś też niestety utylizowałam kociaka u malickich :( ale nie pamiętam ile brali ...
a ci z kaliskiej?? jacyś nowi
zamkową odradzam odradzam odradzam
aaa no i historia kotki podwórkowej, która została przygarnięta przez jedną panią
zamkowa robi sterylki dla tozu sosnowieckiego też wiadomo w ramach akcji sterylizacji
i tak zoperowali kicie podwórkową że jej uszkodzili nerkę co wyszło po ponad roku :( na szczęście kotka przeżyła ale mało brakło
jak to inny wet zobaczył jak ją otworzył to załamał ręce
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt cze 18, 2010 15:23 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Madziula pisze:ale po zeszłorocznej akcji z kupą przeniosłam się na środulę do Golby
ma fajne podejście do mojego kota i jak inni (maliccy) powiedzieli że się nie dotykają bo wścieknięty on jakoś sobie poradził i kota mi wyprostował

Wow - jesteś pierwszą osobą, która wyraziła o Golbie pozytywną opinię a nasłuchałam sięjuż ich wiele a także sama wiele złego traktowania z jego strony doświadczyłam. No ale może gość postanowił coś zmienić bo np. klientów potracił...

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt cze 18, 2010 17:32 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

wiem że ludzie narzekają na niego słyszałam o tym
ale w tamtej sytuacji był jedynym, który nie bał się podejść do mojego kota
bo maliccy powiedzieli że mam go zabrać sobie i nie podejmą się leczenia i że kwalifikuje się do uśpienia ze względu na agresję
pojechałam szukać innego weta
od sąsiadów dowiedziałam się o tym weterynarzu
wiem, że też taki młody wet badał mojego kota a Golba robił mu usg - a mój kot jakoś nawet nie był agresywny aż tak więc chyba to mi się spodobało
bo mojego kota trzeba w trzy osoby obstawiać w gabinecie :)

a problemy z kupą mieliśmy dwa lata temu - tak ten czas zaiwania, że mi się pomyliło heh może wtedy pan wet był ok :) jeszcze

ps. a teraz chodzę tylko na szczepienia ...
no i trzeba wybadać ten gabinecik nowy na Kaliskiej może tam ktoś konkretny jest :)
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pt cze 18, 2010 20:15 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Witam Wszystkich :1luvu:
Nie powiem jak mi przykro, że nie mogę brać udziału w imprezce :piwa: a na dodatek minie mnie poznanie forumowiczek co jest jeszcze większym bólem.
mam pytanka Gosiakot jak i gdzie mogę podpisać te papiery :?:
Mikuś dasz mi pw czy zostawić na dach w chatce :?:
Mar_tika czy na czas urlopu mam oddać klucze do chatki :?:

Bona44

Od: Nie lut 07, 2010 14:45

Post » Pt cze 18, 2010 20:40 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Bona44 pisze:Witam Wszystkich :1luvu:
Nie powiem jak mi przykro, że nie mogę brać udziału w imprezce :piwa: a na dodatek minie mnie poznanie forumowiczek co jest jeszcze większym bólem.
mam pytanka Gosiakot jak i gdzie mogę podpisać te papiery :?:
Mikuś dasz mi pw czy zostawić na dach w chatce :?:
Mar_tika czy na czas urlopu mam oddać klucze do chatki :?:

Bożenko , dostosuję się . Jeśli nie możesz przyjść to tak zrobimy żebyś bezstresowo załatwiła całą sprawę . Umówimy się tak jak Ci będzie odpowiadać wyślę Ci na pw nr mojej komórki.

gosiakot

Post » Pt cze 18, 2010 20:43 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

terenia1 pisze:Jak wiecie w schronisku w Sosnowcu rusza oficjalny wolontariat będzie on prowadzony sprawowany przez Fundację SOS dla Zwierząt która od kilku lat walczyła o oficjalny wolontariat w sosnowieckim schronisku. Wszystkie informacje na temat wolontariatu zostaną umieszczone przez przedstawicieli Fundacji na dwóch stronach tzn nieoficjalnej stronie schroniska sosnowieckiego, która to jesli dobrze zrozumiałam jest prowadzona/administrowana przez Fundację SOS dla Zwierząt tu wklejam link do tej strony:
http://www.sosnowiec.schronisko.net/
oraz na drugiej stronie Fundacji SOS
http://www.fundacjasosdlazwierzat.org/
Z wszelkimi pytaniami, zapytaniami prosimy się zwracać i kontaktować przez te strony. Wolontariuszem w schronisku może zostać, każdy ale musi zostać podpisana umowa o wolontariat z Fundacją SOS. Osoby, które chcą pracować tylko na rzecz schroniska sosnowieckiego i rzecz schroniskowych zwierząt muszą w umowie o wolontariat sprecyzować.
Z tego co wiemy pierwsze spotkanie w sprawie wolontariatu będzie w środę 23.06.10r. chyba o godz. 09.00, a jak na tą chwilę wolontariat ma być w schronisku w środy i soboty. Ale jak napisałam wszystkie szczegóły niebawem zostaną zamieszczone na tych stronach i kontakt przez Fundację SOS.
To zachęcamy wszystkich do pomogania naszemu schronisku i zwierzętom które tam przebywają.

świetnie tak rano to jak nie moge-jestem w pracy :evil:
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pt cze 18, 2010 20:44 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Filomen pisze:
terenia1 pisze:

proponuję też założyć fundusz składkowy Tani na Virbagen - wirus nie poczynil spustoszeń więc jest szansa na wyleczenie

Przepraszam , może głupio się zapytam bo się kompletnie nie znam na leczeniu kotów - czy to znaczy że kotkę można CAŁKOWICIE wyleczyć ? jeśli tak to wchodzę w to po szyję :D

gosiakot

Post » Pt cze 18, 2010 23:55 Re: K.Chatka-kociaki duże i małe szukają DT i DS!!!

Filomen pisze:proponuję też założyć fundusz składkowy Tani na Virbagen - wirus nie poczynil spustoszeń więc jest szansa na wyleczenie

Ewa prześwietliłaś mnie całkowicie. Dokładnie taki miałam cel na imprezie. Chciałam poruszyć ten temat i zrobić zbiórkę dla Niej właśnie :1luvu:
Tania potrzebuje Naszej, Waszej ogólnie pomocy Nas wszytskich :) Musimy jej pomóc :lol:
MIKUŚ

[poprzednia][następna]