MiauKot(66+2):Center, Miaukotek i Kacper w domach! :D-98.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 24, 2010 12:41 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Bo grunt to współpraca :twisted: Odgłosy pod koniec filmiku docierają z podwórka. Mam sąsiada, który ma kolegę i właśnie się panowie zaczęli wymieniać ciepłymi myślami :evil:

Ada, tak właśnie do tego podchodzę :)

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Sob lip 24, 2010 16:02 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Ochłodziło się i nareszcie zwierzyniec ma czym dychać. Nie wspomnę o mnie :wink: Noc była jeszcze gorąca i duszna, a na dodatek Mila wzięło na mizianie i w nocy uwalił się mi w łóżku prawie na mnie, po chwili przyszedł zazdrosny Gabon i Lion i Bazyl i .........pies :strach: Miałam bardzo ciepłą kołderkę :wink: Chyba dopiero nad ranem mnie ochłodziło i obudziłam się o 9,3o. Oczywiście poderwało mnie na równe nogi, bo przecie pies musi wyjść, a on w najlepsze spał i bardzo był zdziwiony, że ja panikę sieje :twisted:

Miałam dziś info z nowego domku suni, którą na szybko wyadoptowałam. Miłość kwitnie. Zadowolenie wzajemne, śpi w łóżku, coraz mniej boi się ruchu ulicznego i nowa opiekunka jest w siódmym niebie, że takie cudo do niej trafiło. No, bo w życiu trza mieć szczęście :mrgreen:

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Sob lip 24, 2010 17:12 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

to krówkowate na zdjęciu to Dakota ;P
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

Post » Pon lip 26, 2010 9:27 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Lenka utopiła mi ogon myszy w kawie :evil:

Wczoraj miałyśmy gości i kociachy zostały wygłaskane za wszystkie czasy :D Alessandra, mam nadzieję, że to powtórzymy :mrgreen:

Tylko, ze na tym mój miły dzień mi się skończył. Wieczorem poszłam do maluszków, bo tym razem Sarah coś kiepska była. Nie chciała jeść, a pozatym jakoś odbiega grubością od maluszków. Kotka odstawiał już kociaki i mam nadzieję, że to tylko efekt tego. Trzeba jej więcej czasu poświęcić i dokarmiać. Bardzo lubi convalescensa. Po powrocie do domu czekała mnie kolejna niespodzianka. Nie wiem jakim cudem dzieci z podwórka dowiedziały się, że mamy Fundację. Przyszły nas poinformować, że ulicę dalej ktoś wywalił z jadącego samochodu kota. Kot rąbnął w krawężnik i przez jakiś czas leżał i się nie ruszał. Poszłam tam zobaczyć jak to wygląda. Kot się jakoś pozbierał, ale był oszołomiony. Chwiał się na łapach. Trudno go było w takiej sytuacji zostawić na ulicy. Po przyniesieniu go do domu kot zachowywał się już normalnie. Nie wiem, czy ma jakieś wewnętrzne uszkodzenia, to może wyjść w trakcie. Ma lekko spuchnięte oko. Chyba walną głową. Kocurek jest młody, niekastrowany i brudny. Jednak jego zachowanie wyraźnie wskazuje na to, że z człowiekiem miał do czynienia. Tuli się i pierwsze co zrobił w łazience, gdzie go wypuściłyśmy to skorzystał z kuwety 8O
Kocurka ochrzciłyśmy Karol /kuweciarz :wink: /. To chyba nie jest bytomski kot, bo jest prawie cały biały :wink:
Dziś też Adria miała telefon w spawie 4 kotów u starszej pani, bo jakaś "dobra dusza" podała na nas namiary :evil:

Barbara Horz

Post » Pon lip 26, 2010 9:38 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Ten ogon Lenkowy będzie mogł niedługo zaśpiewać: tam byłem, tam byłem, tam byłem, taaam byłeeem... - reklama taka :twisted:

Co do reszty:
ad.1.: :strach:
Jaki jest związek miedzy Karolem a kuweciarzem? Nie łapię :oops:

ad.2.: ...

Aaaa... I wszystkie ogony w domu powiazane w supły, ja trzymam kciuki za Avatara. To dziś TEN dzień?

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon lip 26, 2010 9:52 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Co do bytomskich prawie całych białych, mam takową panienkę zeszłorocznego miotu, więc nie bądź tak pewna. Panienka zreszta już mi sie rozsypała na 3 mniejsze w tym jedno chyba urodziło się martwe albo zdechło tuż po porodzie, bo moj synek znalazł je takie "oszlamione" i z pępowiną jak sprzątał podwórze. Pozostałe 2 ślimaczki poniewierają się po podwórku, bo Biała albo jest kiepską matką albo ulega uzurpatorce Zezowatej, ktora zabiera wszystkie maluchy do siebie. Przy tym ma zwyczaj wyskakiwania z gniazda jak wściekla jak się tylko ktos pojawi, nie bacząc na to, że wykopuje przy tym małe, ktore wylatują jak z katapulty. Agresywna jest bardzo. Na mnie tylko syczy bo kojarzy mnie z podkładanym pod pysk żarciem ale sąsiadkę ugryzła.
Obrazek

Hipcia

Od: Czw lut 02, 2006 20:28

Post » Pon lip 26, 2010 9:59 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Wczoraj był ciężki dzień przed wyprzedażą ... czas cenowania ... uf prawie nam się udało wszystko ometkować.

Przypominam, że WYPRZEDAŻ WAKACYJNA jest już w najbliższy weekend czyli 31 lipiec - 01 sierpnia.

Wszelkie informacje można znaleźć w wątku wyprzedażowym.

SERDECZNIE ZAPRASZAM WSZYSTKICH :!:

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon lip 26, 2010 11:49 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Barbara Horz pisze:
Wczoraj miałyśmy gości i kociachy zostały wygłaskane za wszystkie czasy :D Alessandra, mam nadzieję, że to powtórzymy :mrgreen:

Jesli chodzi o mnie to z przyjemnoscią :wink:
tylko "kolejną razą' trzeba mnie w bok dźgnąc, cobym zamiast ględzić tyle, zdjęcia kotuchom porobiła :oops: , a już najpewniej Filipowi, bo to moja jedyna bratnia dusza względem fryzury :mrgreen:
Piękne futerka, Basiu -po cichu śmiem przypuszczać,ze je w płynie zmiękczającym płuczesz, takie mieciutkie i przyjazne są 8) :wink:

ten kotek wyrzucony... :(
pewnie wstrząs mózgu zaliczył biedaczek , zaobserwuj oczko po stronie uderzenia, czy nie ma wylewów, czy coś tam się nie dzieje złego...

dzisiaj od rana za Avatara kciuki trzymamy i czekamy niecierpliwie na wieści, dobre wieści :ok:

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon lip 26, 2010 14:56 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

aassiiaa pisze:Wczoraj był ciężki dzień przed wyprzedażą ... czas cenowania ... uf prawie nam się udało wszystko ometkować.

Przypominam, że WYPRZEDAŻ WAKACYJNA jest już w najbliższy weekend czyli 31 lipiec - 01 sierpnia.

Powiedzcie, jesli jutro wyślę paczkę priorytetem to zdąży dojść na czas ? :roll: Nie uwinęłam się szybciej niestety :oops:

Manu

Od: Czw sie 19, 2004 23:00

Post » Pon lip 26, 2010 17:48 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Manu pisze:
aassiiaa pisze:Wczoraj był ciężki dzień przed wyprzedażą ... czas cenowania ... uf prawie nam się udało wszystko ometkować.

Powiedzcie, jesli jutro wyślę paczkę priorytetem to zdąży dojść na czas ? :roll: Nie uwinęłam się szybciej niestety :oops:

Jak wyślesz przed 14 to powinna dojść :) Dziękuję.

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Pon lip 26, 2010 22:39 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Wyprzedaż to już teraz..jak to przeleciało 8O Mnóstwo przygotowań na was spadło a my nie mamy jak pomóc :oops:

O Avatarze w jego wątku.

Jutro musimy podjechac do starszej pani i zobaczyc jak to wyglada. Pani schorowana osoba, uratowala 4 kociaki, rodzina nie opiekuje sie nia a kotami bedzie? Trudno mi to określić po rozmowie tel...zobaczymy jutro. Jedno sie nie zmienia...kotów i tak nie mamy gdzie dać :(

Strasznie mnie wukrza to, że ktoś/ktosie rozdaja mój nr prywatny. Dzwonią do mnie ludzie z TG, miasteczka, pyskowic, psar, Bytomia, Stroszka 8O :evil: :evil:

To jest straszne, że nie ma tutaj schronisk, które przyjmują koty. I nikogo nie interesuje to, że gminy/miasta podpisują umowy na wyłapywanie kotów/albo nie...ze schronami, które wogóle takich możliwości nie mają :evil:
Kas płynie i co? Gdzie są powiatowi? Dlaczego nikt nie rozlicza gmin/miast z tego, że umów nie podpisują...u nich kotów nie ma, czy jak?? Zła dzisiaj jestem , bo wszytkie tel jakie odebrałam dot, przyjecia kota/kotów i to nie były sytuacje, w których możemy liczyć, że człowiek jednak coś zrobi :(
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Wto lip 27, 2010 9:06 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Malutka Sarah dalej chora. Nie umiemy sprecyzować co jej dolega, ale z pewnością czuje się źle. Nie je samodzielnie, ale bez problemu połyka convalescensa, nie zwraca go, nie ma biegunki. Temperaturę ma w normie, nie jest blada, brzuszek miękki. Nie lubię takich zagadek i wiem, że weci też nie. Chyba musiała bym zrobić jej testy, bo mam złe przeczucia :(

Natomiast Karol czuje się świetnie, nawet nie znaczy jak na niewykastrowanego kocurka. Został odpchlony, bo sporo życia na sobie nosił :wink:
Zaraz postaram się wstawić fotki.

Barbara Horz

Post » Wto lip 27, 2010 9:30 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Obrazek Karol zaraz po zabraniu z ulicy

i zwiedzający mieszkanie
Obrazek
Obrazek

Avatar przed i w trakcie badania
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jak widać dzień był ciężki :wink:
Obrazek

Barbara Horz

Post » Wto lip 27, 2010 11:03 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

Ja się nie dziwię, że się komuś padło - tyle godzin przecież tam byli :lol:

Myszka.xww

Od: Sob lip 20, 2002 18:09

Post » Wto lip 27, 2010 13:33 Re: MiauKot: mamy transport, w poniedziałek rezonans Avatara

a któż to sobie leżakuje na chodniku?
Obrazek

majkowiec

Od: Czw lip 24, 2008 19:08

[poprzednia][następna]