Sosnowiec K.Chatka-PILNE OGŁOSZENIA STR99

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon gru 21, 2009 0:25 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

mar_tika pisze:- boks1-2 dwie kotki bura cięzarna ,biało -bura ok (kwarantanna)
-boks 4 buraska 6mies ze schroniska(kwarantanna)
-boks 5 czarny kocurek z białą końcówką ogonka.Koszmarne zapalenie ucha (codziennie zbiera się ropa-na leczeniu)
-boks 6 czarna kotka z opuchniętymi tylnymi łapkami(na leczeniu)

Te wszystkie kociaki w miezdyczasie wyciągnęłyśmy ze schronu, i oprócz tego jeszcze kocurek czyściuteńki zadbany, wykastrowany jak byłyśmy w schronie po kociaki został przywieziony przez faceta zapakowany w kartownowym pudle, facet powiedziałm,że przyniosły mu dzieciaki do domu bo znalazły go gdzieś tam - będziemy szukały bo może komuś zaginął :( kociak czyściuteńki, zdrowy , wykastrowany.Łącznie zabrałyśmy ze schronu 6 kociaków.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon gru 21, 2009 0:41 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

ObrazekObrazek
Ten czarnuszek na którym leżała koteńka której nam się nie udało uratować, jak pojechałam po nią to już nie żyła :cry: już u nas w Kociej Chatce, to jeden z kociaków które wyciągnęłyśmy ze schronu, zawsze zabieramy kociaki najbardziej chore i zabiedzone :(

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pon gru 21, 2009 7:46 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

no to kciuki mocno zaciskam za te wasze kociaki ...
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Pon gru 21, 2009 8:28 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

Obecnie na kociarni mamy.
- boks1-2 dwie kotki bura cięzarna ,biało -bura ok (kwarantanna)
-boks 3 dzikus z obciętym ogonem i ranami na zadku(do kastracji)
-boks 4 buraska 6mies ze schroniska(kwarantanna)
-boks 5 czarny kocurek z białą końcówką ogonka.Koszmarne zapalenie ucha (codziennie zbiera się ropa-na leczeniu)
-boks 6 czarna kotka z opuchniętymi tylnymi łapkami(na leczeniu)
-boks 7 dzika kotka do leczenia

No ten kocio z3 boksu to wczoraj mnie tak udziabał w palce :evil: jak go łapałam do klaty że...........
mam nadzieję że nic mi nie będzie bo palce dosyć mocno napuchnięte. I oczywiście w palce prawej ręki no bo po co w lwą jak prawa fajniejsza :x
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pon gru 21, 2009 9:24 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

Bezogonek wróci na wolność. Chyba nie chce zbytnoio współparacować :roll:
MIKUŚ

Post » Pon gru 21, 2009 9:51 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

ojjj
Obrazek

Madziula

Post » Pon gru 21, 2009 11:38 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

MartynaP pisze:
Madziula pisze:no i napiszcie tu kiedy to łapanie na rzeźniczej ...

MartynaP pisze:
łapanie dopieo w przyszłym tygodniu
to jest koło urzedu pracy wiec moze jak bede to podejde zobaczyc,ale nic nie obiecuje

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Jakby co to też nabyłam doświadczenia :oops:
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pon gru 21, 2009 13:10 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

a ja jeszcze nie łapałam heh ;)
Obrazek

Madziula

Post » Pon gru 21, 2009 14:37 Re: Sosnowiec prosimy o głosy na Kocią Chatkę w Krakvecie !!!!

NinKa777 pisze:Moge wziac 1-2kociaki do siebie na (nie)stety platny DT gdyz nie mam pracy.

Z dobrych informacji, mam doswiadczenie w opiece nad kocimi niemowletami i mlodymi kocietami. Mam tez zaufanego weta. Ale w tak mlodym wieku najwazniejsze jest czujne oko, tu kazda godzina sie liczy. Wiec paradoksalnie brak pracy czyni mnie w tym wypadku dobrym DT.

Wiecej info w watku ponizej:

viewtopic.php?f=13&t=104671&p=5303074#p5303074

lekturka do poczytania :twisted:
wnioski prosze wyciagac samemu

http://www.dogomania.pl/threads/176061-Ninka
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Pon gru 21, 2009 16:26 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

terenia1 pisze:ObrazekObrazek
Ten czarnuszek na którym leżała koteńka której nam się nie udało uratować, jak pojechałam po nią to już nie żyła :cry: już u nas w Kociej Chatce, to jeden z kociaków które wyciągnęłyśmy ze schronu, zawsze zabieramy kociaki najbardziej chore i zabiedzone :(

To jest kotka z którą byłam u weta,z tylnymi spuchnietymi łapkami i podejrzeniem pp.Choć nie jestem wetem nie wydaje mi się zeby bylo to pp.No zobaczymy czas pokaże ,narazie nie ma żadnych objawów jakie daje paneleukopenia :roll:

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pon gru 21, 2009 17:59 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

mar_tika pisze:
terenia1 pisze:ObrazekObrazek

To jest kotka z którą byłam u weta,z tylnymi spuchnietymi łapkami i podejrzeniem pp.Choć nie jestem wetem nie wydaje mi się zeby bylo to pp.No zobaczymy czas pokaże ,narazie nie ma żadnych objawów jakie daje paneleukopenia :roll:

no to kciukasy mocno zaciśnięte żeby to nie było pp ...
Obrazek

Madziula

Post » Pon gru 21, 2009 23:59 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

potrzebujemy "podwózki" z bedzina do dąbrowy i z powrotem w godzinach wieczornych kolo 20/21

viewtopic.php?f=1&t=104974
ObrazekObrazekObrazek

MarKotek

Od: Pon lut 23, 2009 0:36

Post » Wto gru 22, 2009 8:59 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

niestety nie pomogę nie jestem zmotoryzowana :(

hopsa z rana ...
Obrazek

Madziula

Post » Wto gru 22, 2009 11:10 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

Do góry Kocia Chatko :wink:

bubor

Od: Czw maja 24, 2007 18:25

Post » Wto gru 22, 2009 13:23 Re: Sosnowiec -schroniskowe biedaki czekają na pomoc , DT

:mrgreen:
Obrazek

majencja

Od: Wto lis 04, 2008 23:17

[poprzednia][następna]