Czarne Diabły Tasmańskie, Fabrycy ma DS!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 30, 2010 22:18 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

:lol:

salvadoredali67

Od: Śro wrz 22, 2010 17:21

Post » Pt paź 01, 2010 6:24 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Łomatulu :ryk: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Komitet Centralny PZPR na trybunie honorowej 1 maja :ryk:
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

AYO

Od: Śro gru 17, 2008 20:56

Post » Pt paź 01, 2010 6:42 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Wyglądają rzeczywiście jak diabełki tasmańskie :D A Ryś (dawniej Felek) rozrabia - biega po całym mieszkanku i bije się z resztą kociaków :lol: a potem wszystkie zgodnie idą do miseczki i jedzą :) i idą spać - wszystkie na mnie 8O Ściga się zwłaszcza w jedzeniu z Garfildem, który ma zapalenie dziąseł i dostał sterydy - obaj mają nie pohamowany apetyt 8O
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

joarkadia

Od: Śro wrz 15, 2010 21:30

Post » Pt paź 01, 2010 7:07 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Salvadore - idziesz na łatwiznę, proszę rozpoznawać bez nadgryzania :twisted:
Siostro AYO - miny mają stosowne :twisted: , przyjmują defiladę pańci biegającej slalomem między miskami, żonglującej lekami i miotającej michami z żarciem :mrgreen:
Joarkadia - jak dobrze, że udało Ci się wysłać post :D . Felek/Ryś ma tu wielu fanów, cieszę się, że chłopak dobrze sobie radzi :twisted: . Dba o kondycję fizyczną, dobrze się odżywia i wysypia - zdrowy kot! Ale biedny Garfild, rozumiem, że to paskudztwo leczy się tylko objawowo, tj. sterydami? Dobrze, że apetyt odzyskał ...

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Pt paź 01, 2010 17:56 Re: Czarne Diabły Tasm., Felek w DS, Liza Trawis Shrek szukają!

Ryś dzisiaj nauczył się nowej rzeczy - dzwonienia do mnie 8O Zostawiłam jeden telefon w domu przez przypadek, zaczęłam go szukać dopiero po paru godzinach dzwoniąc sama do siebie. Myślałam, że pewnie go gdzieś upuściłam i może jakaś dobra duszyczka mi go odda. Dzwonię i słyszę wyraźne, donośne "Miauuuuu" 8O W ten sposób pogadałam sobie z Rysiem przez telefon :D Widać, że miałam nosa co do kota - wyjątkowy!! :P
Garfild według weta ma nadwrażliwość na bakterie, które wytwarza w ślinie co powoduje, że przy ząbkach tworzą się rany, które za nic nie chcą się goić. Dostał zastrzyk działający dwa tygodnie, czekam na werdykt, czy zostanie kotem bezzębnym (i kto mnie będzie gryźć?!)

joarkadia

Post » Sob paź 02, 2010 21:03 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza Trawis Shrek, rocznica DT

:ok: za ząbki Garfilda. tu, na forum, widziałam wątek o takim schorzeniu, może zajrzysz do niego?

Naszło mnie na refleksję, że właśnie mija rok, jak zostałam DT - dokładnie 3.10.2009 ( w sobotę, więc dzisiaj mi bardziej pasuje) przyjechał do mnie 1 tymczas ... początki były trudne, dalej nie zawsze jest łatwo, ale trochę kotów się przewinęło przez ten rok i myślę, że ich świat zmienił się na lepsze. Mała wyliczanka, dla przypomnienia, foty będą dołączone jutro, bo muszę poszperać :wink: :
1. Tytus - mój pierwszy tymczas, przyjechał do mnie wskutek perturbacji życiowych swojej Pani. Był 2 tygodnie i bywa na święta. Przy nim uczyłam się, jak moje koty reagują na inne, jak postępować z nowym i jak łagodzić stres.
2. Malina - od xandry i Aleby. Kolejny stopień trudności, bo kotka nie lubiła innych kotów. Przeszła u mnie sterylkę i uczyłam się opieki nad kotka po sterylce :twisted: . Zamieszkała jako jedynaczka u starszych Państwa w Pułtusku.
3. Nulek - od 15pietro, z 5 czarnych kotów po karmicielce, która wylądowała w psychiatryku. Kolejne doświadczenie - zobaczyłam (w sumie czubek góry lodowej!) pomagając 15pietro ogarniać piwnicę karmicielki, do jak strasznych rzeczy mogą doprowadzić ludzie w najlepszych intencjach ... Nulek zamieszkał w mojej okolicy, jak dotąd jako jedynak, z miłym dzieckiem do towarzystwa.
4. Woalka - pierwsza tymczaska JOKOTOwa, mały słodziaczek. Zobaczyłam, jak kot wymiotuje żywymi robakami :strach: . I jak smarkula poluje na 4 razy większego od siebie kot :twisted: . Zamieszkała u DORA66, która dla niej zalogowała się na forum, choć rzadko tu zagląda. Ma starszego, kociego brata.
5. Basmati - cudowny rudzielec, niezwykle przyjazny, niestety, był u mnie tylko 3 ponieważ wyszedł mu dodatni test na FIV :crying: . Kolejny przykład, do czego prowadzą dobre intencje wypaczone chorobą - ofiara zbieraczki. Do chwili obecnej na DT u Agneski, w izolatce, z kolegą FIV-kiem, czeka na adopcję.
6. Memka - śliczna, duża, szara kicia, podmiana z Agneską za Basmatiego. Znalazła DS, niestety, nie wszyscy domownicy akceptowali kota i Memeczka wróciła. Obecnie w DT u Agneski - u mnie nie ma miejsca :oops: , czeka na adopcję.
7. Gołąbek - choć trafiła do mnie wskutek perturbacji życiowych danka05, to kolejny, najcięższy u mnie skutek zbieractwa. Miała mieć do doleczenia infekcję - infekcja od czerwca nie dała się wyleczyć całkowicie, ostatnio znów się zaostrza :evil: , doszła pnn i anemia. Anemia ustąpiła, parametry nerkowe ostatnio były w normie, ale cała równowaga jest chwiejna. Na dokładkę dorosła kotka wygląda jak półroczne kociątko. Teoretycznie do adopcji, ale jakoś czarno to widzę ...
8. Mefisto - najprawdopodobniej ofiara urlopów, błąkał się po Ursusie. Bardzo źle znosił zagęszczenie u mnie, na szczęście szybko znalazł DS, gdzie jest królem-jedynakiem.
9. Liza - w sumie chyba też ofiara zbieraczki, trafiła do mnie poprzez _kathrin, potem moją koleżankę u której była na DT - możliwość tymczasu skończyła się nieoczekiwanie - i pozaforumowy DT, gdzie niestety nie radziła sobie z dużą ilością kotów. U mnie funkcjonuje wzorowo, nie licząc obecnego epizodu z biegunką. Do adopcji.
10. Trawis - w moim odczuciu wyrzucony kot po osobie zmarłej, siedział na trawniku przez 3 tygodnie i nie umiał nawet schować się przed deszczem. Forumowa akcja ratunkowa dostarczyła go do mnie. W chwili obecnej na TDT u moich Rodziców, jednak wskutek konfliktów z rezydentką najprawdopodobniej za tydzień wraca do mnie. Do adopcji.
11. Felek - śliczny, domowy kotek przywieziony do mojego zakładu pracy. Na szczęście udało mu się znaleźć DS przed zimą - rozrabia u joarkadia :twisted: .
12. Shrek - ofiara ludzkiej nieodpowiedzialności, młodziutki kocurek z jajami wyrzucony, bo zapewne zaczął pachnieć. Trafił do mnie dzięki salvadoredali67, pod którego samochodem był łaskaw się chować - typowy skutek przerobienia psiarza na kociarza :twisted: . Śliczny, czysty, zdrowy - do adopocji.
Prz każdym z tych kotów czegoś się nauczyłam ... i wciąż się uczę. Cd refleksji jutro :wink:

alix76

Post » Sob paź 02, 2010 21:10 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza Trawis Shrek, rocznica DT

Ryś (dawniej Felek), pozycja 11, dziękuje Ci bardzo za opiekę i szansę na normalne życie - mam nadzieję, że będę dla niego i reszty moich kociąt dobrą pańcią :D

joarkadia

Post » Nie paź 03, 2010 14:39 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza Trawis Shrek, rocznica DT

Refleksje będą wieczorem, teraz napiszę tylko, że miałam wizytę bardzo miłych Państwa i w trudnym wyborze pomiędzy Lizą a Shrekiem zdecydowali się na Lizę ... mniej gryzła :oops: . Planowane przenosiny do nowego domku to 22 października, ponieważ Liże trzeba doleczyć i zaszczepić. Prosimy o kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem ...

alix76

Post » Nie paź 03, 2010 16:04 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

O, super :)
Kciuki trzymam :ok:
Są chwile, kiedy brak ludożerców daje się boleśnie odczuć.
Alfons Allais

Aleba

Od: Czw sie 05, 2004 16:52

Post » Nie paź 03, 2010 16:20 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

Na pewno pójdzie dobrze :mrgreen: Poczarujemy :mrgreen: :mrgreen:
Obrazek Obrazek

shira3

Od: Śro mar 11, 2009 21:51

Post » Wto paź 05, 2010 7:10 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

Na refleksje na razie nie mam siły ... wczoraj zaniosłam próbki Lizy do badania, jutro może będą wyniki. Jutro szczepienie Shreka, kontrola Lizy - dalej ma biegunkę, Gołąbek gorzej smarka a Bandido jest śnięty :twisted: .
Bandido jest pewnie śnięty z powodu jesieni, cała reszta jest niepokojąca naprawdę. Cóż, jutro Shrek i Liza, w jednym transporterku :twisted: . W piątek zobaczymy, może nikt? Gołąbek ma mieć badania kontrolne w przyszłym tygodniu, może wytrzyma? W nosku bulgocze, ale mniej gluta na zewnątrz no i bądź tu mądry, czy to dobrze, czy źle, bo zostaje w środku?
I co najgorsze, mało spały ze mną w nocy - ani chybi są ciężko chore :twisted:

alix76

Post » Wto paź 05, 2010 11:15 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

biedne kotecki....chore i jeszcze z łózka je powyrzucałaś :evil: :mrgreen: :roll:
Obrazek ObrazekObrazekObrazek Obrazek

Pumeczku kochany... cały dom jest taaaki pusty bez Ciebie (*)

Basica

Od: Czw lis 27, 2008 20:37

Post » Wto paź 05, 2010 11:22 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

Za Lizkę mocne :ok:
I mnie naszła refleksja.) W Mikołajki minie 2 lata jak tymczasujemy!
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto paź 05, 2010 19:09 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

alix76 pisze:Na refleksje na razie nie mam siły ... wczoraj zaniosłam próbki Lizy do badania, jutro może będą wyniki. Jutro szczepienie Shreka, kontrola Lizy - dalej ma biegunkę, Gołąbek gorzej smarka a Bandido jest śnięty :twisted: .
Bandido jest pewnie śnięty z powodu jesieni, cała reszta jest niepokojąca naprawdę. Cóż, jutro Shrek i Liza, w jednym transporterku :twisted: . W piątek zobaczymy, może nikt? Gołąbek ma mieć badania kontrolne w przyszłym tygodniu, może wytrzyma? W nosku bulgocze, ale mniej gluta na zewnątrz no i bądź tu mądry, czy to dobrze, czy źle, bo zostaje w środku?
I co najgorsze, mało spały ze mną w nocy - ani chybi są ciężko chore :twisted:

jakby alix się nie rozkopywała i nogi spokojnie trzymała pod kołderką toby spały. to się nazywa instynkt samozachowawczy skopanych niewinnie w nocy kotów.

salvadoredali67

Post » Wto paź 05, 2010 19:12 Re: Czarne Diabły Tasm. Liza ma DS, rocznica DT

a swoją drogą to szczyt szczytów . uciąć Shrekowi nabiał i potem go w jednym kontenerku z dziewica po mieście targać. to rodzaj zemsty na rodzaju męskim. bidulek shrek -farinelli.. :)

salvadoredali67

[poprzednia][następna]