Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. ZAMKNIĘTE.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 12, 2009 20:12 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki... Nanina :(

Nienawidzę tej jesieni.
Zaczynam nienawidzić życia. :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Wto paź 13, 2009 10:07 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki... Nanina :(

Kikuju powinna znaleźć dom. Generalnie jej się poprawiło - nie ucieka już przede mną, choć sama nie szuka kontaktu. Wzięta na ręce nie wyrywa się, nie ucieka - przytula się i mruczy. W stadzie ma swoich kumpli [przede wszystkim Cinek i Gajina], którzy towarzyszą jej w zabawach i gonitwach. Niestety, ma też swoich oponentów, do najbardziej zawziętych należy Nova i Kudłata. A kiedy Kikuju zostanie pogoniona przez dwie kocice odbija sobie stresy na... Hopi. :(
I właśnie z powodu tej ostatniej, która nie może ani za szybko uciec, ani się dobrze odwinąć łapą, muszę koniecznie znaleźć dla Kikuju spokojny dom, bez dzieci, z jednym spokojnym kotem lub w ogóle bezkoci. Pies nie robi na Kikuju wrażenia, więc też mógłby być.
Na razie nie ma dramatu - krew się nie leje, futro nie lata, ale z doświadczenia wiem, że z czasem może nastąpić eskalacja.

Nanina ma zdecydowanie lepszy oddech. Sypia na łóżku [oczywiście pod warunkiem, że ja wstanę :roll: ] przytulona zwykle do Sagali, którą myje jej główkę i uszy, a Nani mruczy przy tym.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto paź 13, 2009 10:14 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

No to trzeba szukać domku malutkiej...Etka ma dobrą rękę do ogłoszeń, uderz do niej.

Sagala zawsze była mamusią, kotami w Przyborówku też się opiekowała :1luvu:
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Wto paź 13, 2009 10:19 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki... Nanina :(

Agn pisze:Kikuju powinna znaleźć dom. Generalnie jej się poprawiło - nie ucieka już przede mną, choć sama nie szuka kontaktu. Wzięta na ręce nie wyrywa się, nie ucieka - przytula się i mruczy. W stadzie ma swoich kumpli [przede wszystkim Cinek i Gajina], którzy towarzyszą jej w zabawach i gonitwach. Niestety, ma też swoich oponentów, do najbardziej zawziętych należy Nova i Kudłata. A kiedy Kikuju zostanie pogoniona przez dwie kocice odbija sobie stresy na... Hopi. :(
I właśnie z powodu tej ostatniej, która nie może ani za szybko uciec, ani się dobrze odwinąć łapą, muszę koniecznie znaleźć dla Kikuju spokojny dom, bez dzieci, z jednym spokojnym kotem lub w ogóle bezkoci. Pies nie robi na Kikuju wrażenia, więc też mógłby być.
Na razie nie ma dramatu - krew się nie leje, futro nie lata, ale z doświadczenia wiem, że z czasem może nastąpić eskalacja.

Nanina ma zdecydowanie lepszy oddech. Sypia na łóżku [oczywiście pod warunkiem, że ja wstanę :roll: ] przytulona zwykle do Sagali, którą myje jej główkę i uszy, a Nani mruczy przy tym.

Dramatu nie ma, ale Hopi musi mieć spokój i poczucie bezpieczeństwa. Ona tak dużo przeszła...

Życzę Kikuju ciepłego, kochającego domku :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto paź 13, 2009 11:03 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Agn Kochana, doczytałam wszystko... Tak bardzo, bardzo smutno... Życzę Ci sił i jednak mnóstwo zdrowia dla Twoich podopiecznych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dla Kikuju dobrego domku wkrótce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesteś Wielkim Człowiekiem :!: Wzięłaś na siebie zadanie najtrudniejsze...
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto paź 13, 2009 14:43 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Zaglądamy, czytamy i pozdrawiamy... :1luvu:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto paź 13, 2009 16:47 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Cześć Krysiu - dawno Cię nie było. :)

W ramach rozrywki udzieliłam się w funkcji łapacza na użytek Fundacji KOT. W sumie niezła statystyka - 5 kocic w godzinę. Plus jeden falstart - karmicielka złapała za frak kocicę nie uprzedziwszy nas, że właśnie łapie - oczywiście zanim kontenerek znalazł się w odpowiednim miejscu, kocica zorientowała się, że coś jest nie tak i zaczęła się pani wyrywać. No i tyle ją widzieli... Tak to jest, jak ktoś chce przyspieszać sprawę. A naprawdę szło nam szybciutko i sprawnie.

Wszystkich dzwoniących do mnie w tym czasie przepraszam, że nie odbierałam. 8)

Agn

Post » Wto paź 13, 2009 17:48 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

wow, statystyka niezla :D :lol: :lol: :lol:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Wto paź 13, 2009 18:42 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Ja sie nie gniewam, za to gratuluje polowu :piwa:
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto paź 13, 2009 18:49 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Poszła pierwsza wpłata na Sonka. Nieduża - bo nieduża pensja :oops: :oops: :oops:
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto paź 13, 2009 18:50 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Aga, pomóc w ogłaszaniu Kikuju...?

Odezwę się do Ciebie w "takiej jednej sprawie" na gg ;)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto paź 13, 2009 20:17 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Cameo pisze:Aga, pomóc w ogłaszaniu Kikuju...?

Pomóc. Poproszę. :) :)

A numerek masz? 8)

Agn

Post » Wto paź 13, 2009 20:19 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

5 kocic w godzinę... 8O
To faktycznie niezła satystyka... :D
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Wto paź 13, 2009 20:20 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Agn pisze:
Cameo pisze:Aga, pomóc w ogłaszaniu Kikuju...?

Pomóc. Poproszę. :) :)

A numerek masz? 8)

Hehe, a co masz w profilu? :P

Podeślij mi na maila: cameo@va.pl treść i fotki :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Wto paź 13, 2009 21:09 Re: Hospicjum'Jeszcze i Jeszcze'[4]. Smutki...Kikuju szuka domu.

Cameo pisze:
Agn pisze:A numerek masz? 8)

Hehe, a co masz w profilu? :P

A popaczpani, raz se człowiek chlapnie a potem się za nim ciągnie... :oops: :mrgreen:

ToTen się pochorował - wysoka gorączka, ropny katar, w oskrzelach tak rzęzi, że bez osłuchania słychać. Czy to się kiedyś skończy? Na dodatek ToTen to histeryk i podawanie mu zastrzyków to żonglerka - kotem i strzykawką. :roll:

W ramach poprawy nastrojów międzykocich zamówiłam dla stada RC Calm. Na razie wiem tyle, że im smakuje.

Agn

[poprzednia][następna]