KOCIE PODZIEMIE CZYLI BEZDOMNE WROCŁAWSKIE KOTY CZĘŚĆ I

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 24, 2010 21:25 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Ja niestety w piatek rano wyjeżdżam :(

Kułko

Od: Nie sie 09, 2009 23:38

Post » Śro lut 24, 2010 22:31 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

nie nadaję się do łapania :mrgreen: tyle godzin i wieelka przegrana :(
biało czarny został nakarmiony chwilę przed łapanką przez jakiegoś pana, więc kotek miał w nosie jedzenie
ruda Grubcia w ogóle nie przyszła
dwie kotki pod NFZ były wyjątkowo głodne (wczoraj nie przyszły i nie jadły) więc jedna burasia weszła do klatki, ale zanim się drzwiczki zamkneły to kotka uciekła :evil:
musimy miec jednak taką klatke łapkę zatrzaskową
jutro chyba magda idzie z panią Zosią - trzymam kciuki i magda - szacuneczek :wink: co do łapanek

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Śro lut 24, 2010 22:59 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

klatki zatrzaskowej nie mozna pozyczyc ze schronu? kiedys martka pozyczala chyba wlasnie stamtad, koty lapaly sie jeden po drugim, doslownie pol minuty klatka stala a juz kot w srodku.

jakby lapanki sie nie udaly, to ja moge pomoc po weekendzie. nawet na tezca zaszczepiona jestem ;)
Obrazek

yosia

Od: Wto lis 25, 2008 21:44

Post » Śro lut 24, 2010 23:12 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

yosia pisze:klatki zatrzaskowej nie mozna pozyczyc ze schronu? kiedys martka pozyczala chyba wlasnie stamtad, koty lapaly sie jeden po drugim, doslownie pol minuty klatka stala a juz kot w srodku.

jakby lapanki sie nie udaly, to ja moge pomoc po weekendzie. nawet na tezca zaszczepiona jestem ;)

super, będziemy ustalać dni, żeby zawsze któraś szła z panią Zosią, gdyż klatka, transporter, jedzonko, wszystko to nieść jednej osobie to nierealne.....
zatrzaskowa byłaby lepsza dla tych kotków, ale niestety nie mamy, do tej w schronie, to kolejka zawsze z tego co się orientuję...

jessi74

Post » Czw lut 25, 2010 7:45 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

KŻ ma lekką klatkę-łapkę, Kułko jest od nich - bedzie się najlepiej orientować, czy jest dostępna
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=111621

mamucik

Od: Wto kwi 20, 2004 12:27

Post » Czw lut 25, 2010 7:47 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Myślę, że o tej porze roku nie ma kolejki po klatkę łapkę.
Wiem też , że TOZ otrzymał kilka klatek łapek.
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Czw lut 25, 2010 9:11 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Zdadzwonię do M.D i zapytam. Ja tez będę potrzebowała na tydzień klatkę :oops:
to może pozyczyłabym na 2 tygodnie i by się udało kotki wyłapać :roll:
Muszę wreszcie złapać kotke ( mama Pedro) spod bloku bo podobno już kocury ją napastują :(
I jeszcze jakieś dwa koty się znowu pojawiły przy miskach :evil: kiedy to się skończy :evil:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw lut 25, 2010 11:02 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Agness78 pisze: I jeszcze jakieś dwa koty się znowu pojawiły przy miskach :evil: kiedy to się skończy :evil:

Niestety nigdy Obrazek
Jestem dla ciebie tylko lisem, podobnym do stu tysięcy innych lisów. Lecz jeśli mnie oswoisz, będziemy się nawzajem potrzebować. Będziesz dla mnie jedyny na świecie. I ja będę dla Ciebie jedyny na świecie(...) Mały Książe

mamucik

Post » Czw lut 25, 2010 11:08 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

mamucik pisze:
Agness78 pisze: I jeszcze jakieś dwa koty się znowu pojawiły przy miskach :evil: kiedy to się skończy :evil:

Niestety nigdy Obrazek

NO TO PIĘKNIE :evil: i od razu przypomniały mi się czarne kocurki przy Wejherowskiej, kilka złapałysmy jesienią, ale sporo tam zostało :( jesienią były dziećmi, teraz już pewnie bedą rodzicami :( niekoncząca się historia........

jessi74

Post » Czw lut 25, 2010 12:26 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Zarezerwowałam klatkę od M.D. ale dopiero od 7 marca ( czyli za 10 dni ).
Bedę ja miała tydzień czasu. Jskoś się z Wami podzielę :wink: chyba że załatwicie klatkę z innego źródła.

Wogóle to proponuje żeby zrobic zrzutę na klatkę...
Co Wy na to? taka jedna porządna klatka by się przydała :ok:
Ja jestem za ale niestety klatka droga więc musiałoby się złożyć więcej osób :oops:

Może przez TOZ udałoby się załatwić taniej taką klatkę? :oops:
Na allegro to koszt ok 400 zł
http://www.allegro.pl/item932438075_kla ... cyjna.html

A tu wątek na miau, cena tez 400 zł:
viewtopic.php?f=1&t=64830

Przed wiosną taka klatka byłaby w sam raz :roll:

Agness78

Post » Czw lut 25, 2010 14:32 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Załatwiłam klatkę- łapkę, tą lekką - od zaraz, a drugą od wtorku, jeśli druga będzie potrzebna :D
To komu i kiedy :kotek:

mamucik

Post » Czw lut 25, 2010 14:57 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

mamucik pisze:Załatwiłam klatkę- łapkę, tą lekką - od zaraz, a drugą od wtorku, jeśli druga będzie potrzebna :D
To komu i kiedy :kotek:

Ja bym potrzebowała na przyszły tydzień zatrzaskową, ale musze ja mieć kilka dni. Kotka jest bardzo sprytna więc muszę ją postawić w ogrodzie ( na posesji prv sąsiadów - będzie bezpieczna) żeby sobie stała i się nie zamykała a za 2-3 dni dopiero zrobic tak żeby się zatrzasnęła :roll: Próbowalismy kilka razy ją złapać ale widziała jak 4 jej dzieci w klatce siedziało i juz do niej nie weszła :(

Ale ja spokojnie moge poczekac do 7 marca i wziąc tą klatke od M.D z TOZ.

Agness78

Post » Czw lut 25, 2010 22:15 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Czy jutrzejsze łapanie aktualne? :oops:
Umówiłam się na jutro, ale jak moje wsparcie konieczne to się stawię :wink: :ok:

Agness78

Post » Czw lut 25, 2010 22:21 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Agness78 pisze:Czy jutrzejsze łapanie aktualne? :oops:
Umówiłam się na jutro, ale jak moje wsparcie konieczne to się stawię :wink: :ok:

jutro niestety nieaktualne ! ja okropnie się przeziębiłam od tego stania na zimnie, kaszlę okropnie....
mogłabym dopiero za kilka dni :oops:

jessi74

Post » Czw lut 25, 2010 22:24 Re: wro, kotek na ulicy, potrzebna pomoc w łapaniu, str70

Agness78 pisze:Czy jutrzejsze łapanie aktualne? :oops:

No właśnie nie wiem bo Jessi coś wspominała że się pochorowała... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]