Koty u Bożeny Wahl. Kto mi pomoże im pomóc?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie mar 15, 2009 22:41

jejku boski jest, juz sie zakochalam :)
w tym calym ferworze taki zamet, ze wole sie upewnic czy to chlopaczek czy dziewczyneczka?

edit: kotka super, ze ujemne, a to malenstwo? czy ono juz sie moglo czyms zarazic? mialo testy?

ale slodyczek, skad takie malenstwo o tej porze roku :1luvu:

irysek_wroc

Od: Wto wrz 02, 2008 1:28

Post » Nie mar 15, 2009 22:49

irysek_wroc i to będzie Twój kotek? Aż Ci zazdroszczę :D
Obrazek

zmorka

Od: Pt sie 08, 2008 0:05

Post » Nie mar 15, 2009 22:49

Melduję, że po kilku dniach troskliwej opieki Cool Caty przyjechała do mnie Szansa. Właśnie zainstalowała się w łazience i pochłania conva 8)

Gdyby nie charakterystyczne umaszczenie, trudno byłoby uwierzyć, że to ta kotka ze zdjęcia opisanego "agonia" 8O CC - chwała Ci :D

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 15, 2009 22:50

Kciuki za Szansę :ok:
Obrazek

zmorka

Post » Nie mar 15, 2009 22:50

Nie stracimy zadnego kota, prawda? :twisted:
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie mar 15, 2009 23:02

Jana pisze:Melduję, że po kilku dniach troskliwej opieki Cool Caty przyjechała do mnie Szansa. Właśnie zainstalowała się w łazience i pochłania conva 8)

Gdyby nie charakterystyczne umaszczenie, trudno byłoby uwierzyć, że to ta kotka ze zdjęcia opisanego "agonia" 8O CC - chwała Ci :D

Cieszę się, że niunia bezpiecznie dotarła.

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Nie mar 15, 2009 23:07

moj/moja bedzie kruszynka przez jakis czas tylko :cry:
byc moze mam juz dla niej dom :) fajny, z psem, ktory lubi koty i 2 dzieci (5 i 15 lat). ale najpierw niech to malenstwo trafi do mnie hehe.

ja mam juz dwa i psa, na trzeciego na stale pozwolic sobie nie moge (ciaza i inne takie tam problemy :))

irysek_wroc

Post » Nie mar 15, 2009 23:09

jejku miał tm byc w moim ostatnim poscie fiv przepraszam za pomyłke i zmyłke .
koty dla mnie sa śliczne i bidne czekamy na nie z niecierpliwościa .One chyba do tego czasu juz bedą troche leczone więc koniecznie razem z kotem przy transporcie kartka co który na co dostawał ok -dzienki
I chyle czoła wszystkim którzy dzis uczestniczyli w tej akcji i wszytskim którzy ofiaruja pomoc jestescie wielkie.
Co do psów jak juz dzis wspominałam prowadze fundacjie i dla psów i dla kotów wiec jesli jest ta jeszcze jakis szczeniak bez opieki to moge przyjacjednego .

kasia79

Od: Śro sty 02, 2008 21:44

Post » Nie mar 15, 2009 23:26

A to ja jeszcze Wam pokażę moją sunię, którą wzięłam na tymczas. Najpierw zdjęcie z Boguszyc z opisem wolontariuszki z dogomanii:
maleństwo wśród olbrzymów. postawione na podłodze od razu przewraca się na plecy, bo wszystkie psy je wąchają. na tym zdjęciu zcęść już odeszła, ale dziewczynka była naprawde otoczona przez psy. czarna, z białą obróżką i obręczą na ogonie. i białe znaczenia na buzi. narażona, jak i inne szczeniaki na zdeptanie, uszkodzenie, śmierć w męczarniach (przykładowo - pęknieta śledziona)

Obrazek

A tu mała Matylda po godzinie u nas - jeszcze brudna, ale już z zadowoloną gębulką:
Obrazek

CoolCaty

Post » Nie mar 15, 2009 23:27

a czy mozliwe jest, zeby kotki mialy zalozone ksiazeczki i juz z nimi do nas przyjechaly, a nie z kartkami... gdzies sie jakas zapodzieje i bedzie klops.

wiadomo kiedy kotki beda w opolu. od razu wyruszam po moje cuda (musze chyba royala dla kociakow zakupic, czy czym taka malizne sie karmi?)

matylda boska, jak niemowlak bez zabkow. ale taka mala brudaska z niej...
bez kapieli do wyrka sie pcha, brzydka pannica hihi

irysek_wroc

Post » Nie mar 15, 2009 23:29

irysek_wroc pisze:a czy mozliwe jest, zeby kotki mialy zalozone ksiazeczki i juz z nimi do nas przyjechaly, a nie z kartkami... gdzies sie jakas zapodzieje i bedzie klops.

wiadomo kiedy kotki beda w opolu. od razu wyruszam po moje cuda (musze chyba royala dla kociakow zakupic, czy czym taka malizne sie karmi?)

wszystkie koty od nas będą miały książeczki, malutka kotka je teraz hillsa a/d oraz mleko royala w proszku

CoolCaty

Post » Nie mar 15, 2009 23:38

Cudna Matylda i taka szczęściara :D

Podziwiam Was Wszystkich :love:
Obrazek

zmorka

Post » Nie mar 15, 2009 23:48

Jana pisze:
mirabella pisze:
Jana pisze:
magicmada pisze:Dziewczyny, chylę czoła.
Przydałoby się zrobić aukcje cegiełkowe na allegro, ze zdjęciami kotów.

Takie aukcje można wystawiać, ale wtedy nie można podawać konta Fundacji dla zwierząt Argos.

Aukcje z kontem fundacyjnym mogę wystawiać tylko ja (jako osoba działająca w tym konkretnym przypadku z ramienia fundacji).

Jano, czy fundacja Argos i Ty zgodziłybyście się zrobic allegro cegiełkowe? W ten sposób można uzbierac sporo kasy, zwłaszcza, że sprawa dużej skali. Łatwiej też w ten sposób zwerbowac znajomych do pomocy, konto na allegro ma wiele osób a wpłacenie 5 czy 10 zł nie jest dużym obciążeniem. Niby można od razu zrobic przelew fundacji, bez allegro, ale jakoś to tak nie działa :roll:

Postaram się w ciągu najbliższych dwóch - trzech dni to zrobić. Muszę znaleźć na to chwilę. No i poczekam na pełną ewidencję i zdjęcia.

Jeżeli ktoś ma gotową propozycję tekstu krótkiego i dobitnego, chętnie skorzystam, proszę przysyłać :wink:

Żeby móc wystawiać aukcje charytatywne muszę założyć specjalne konto, więc trochę to potrwa niestety :(

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie mar 15, 2009 23:51

Obrazek

Obrazek
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Nie mar 15, 2009 23:53

cudna Matylda :1luvu:

Wszyscy ktorzy brali udzial w akcji sa poprostu wielcy :ok:

Patrzac na zdjecia z tego miejsca to ...
Mam nadzieje ze i tym biednym psom tez uda sie pomoc.
Obrazek ObrazekObrazek

sarra

Od: Czw paź 09, 2008 1:40

[poprzednia][następna]