130 Kotów Szczecin Prosimy o wsparcie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 24, 2009 0:45

Dziekuje ,

My wirtualni opiekunowie tez sie cieszymy ze mozemy pomoc.
Pozdrwiam.

mario65

Od: Wto lis 11, 2008 10:43

Post » Wto lut 24, 2009 8:07

Dzień dobry!

Witam odwilżowo ;)

aglo

Od: Wto gru 02, 2008 7:42

Post » Wto lut 24, 2009 10:29

dobry dobry :D

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lut 24, 2009 12:01

Witam Serdecznie Wszystkich.W nocy troche odespałam. Ogolnie był spokoj i mała tez trochę doszła z sobą do ładu. Dopiero dziś ją dokładnie obejrzałam bo wczoraj juz padałam ze zmęczenia.Kicia wychudzona jak już pisałam wczesniej. Trochę brudna. Myślę że moze mieć mały problem biegunkowy bo pupcia troche brudna. Nie jestem dokładnie w stanie tego stwierdzic bo kupki nie widziałam a kicia nie jest w klatce ze wzgledu na oblezenie klatek przez kicie po sterylkach.Jest całkiem dobrze. Boi sie więcej niż tricolorka ale na wołanie przychodzi i lubi głaskanie. Wokól pysia ma taką rudą obwolutkę i wygląda jakby się śmiała.Troszkę ją to szpeci na pysiu bo myslałam że to przybrudzone ale taka jej uroda. Zaraz wstawie zdjecia to sami zobaczycie. Ja kicię zawsze o zmroku widziałam więc widziałam ze jest biało ruda ale nie sądziłam ze ma taki śmieszny usmieszek rudy na pysiu.Pozdrawiam Serdecznie.Dziś znow kupa roboty. Maż będzie wyjeżdzał więc jeszcze dzis tylko moze mi pomóc. Czekamy oczywiscie na wieści od Agiis-s :wink:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Wto lut 24, 2009 12:36

Zdjęcia drugiej siostrzyczki ktora pojedzie na DT do Agiis-s.To siostra przyrodnia Maurycego. Mama miała wczoraj sterylke.Kicia jak widać mocno zabiedzona i zaniebdana. Ale będzie potem piekna.
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 24, 2009 12:43 przez iza71koty, łącznie edytowano 2 razy

iza71koty

Post » Wto lut 24, 2009 12:38

witam j i moje płynące zatoki.

co to za piękna, mandarynkowa kotunia!!!!!!!!1
Filemon, Nuteńka [*] kocham na wieki....
Franuś [*] w moim serduszku na zawsze
Dzwoneczku [*] Kochanie, pamiętam...
Bokiruniu [*] dziękuję...
Obrazek
Obrazek

Satoru

Od: Czw sie 21, 2003 13:32

Post » Wto lut 24, 2009 13:51

byłam wczoraj u wetki
kociasta bardzo chudziutka (2, 1 kg :? )
nosek ok, uszka ok, osłuchowo ok
wetka zrobiła usg i jest poderzenie że mała jest kotna - następne usg za tydzień.

jedyny klopot ma z dziąselkami - mam nadzieję że nie podłapala calcivirusa od kotów l
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

Post » Wto lut 24, 2009 14:04

A co z odrobaczeniem?Może brzuszek wzdęty od robaków?Małe w domu już po kalciwirusie więc chyba nie powinno być kłopotów. Mimi podczas sterylki oglądała Wetka i mówiła że jest ok.W takim razie ta druga tez ma brzuszek wzdęty i pewnie jej tez trzeba będzie zrobić usg.Mam trochę fajnych rzeczy od NOT. Nie mam narazie czasu zrobic bazarku. Beda środki na leczenie tylko sie trochę uporam ze wszystkim.Jak robimy z drugą małą?Jesli jest podejrzenie kalciwirusa to widać po kociakach że żyły w ciężkich warunkach, sa bardzo niedożywione i zabiedzone.Jeśli dojadały resztki karmy po kotach działkowych to i w ten sposob mogły coś złapać. Ruda też ma brzydkie dziaselka niestety bo sprawdzałam. Może choroba to kwestia niedożywienia poprostu. A może być to też kwesia ząbkowania. One są młodziutkie mają kilka miesięcy.Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze.Ta druga jest jeszcze bardziej zabiedzona.Kosteczki można policzyć pod palcami.Niewiem dlaczego dziewczynki są takie biedne?W tym miocie jest jeszcze dwoch rudych chłopcow i oni maja się całkiem nieżle. Chyba że małe faktycznie są zaciażone?To mogłoby tlumaczyc ich niedożywienie. Ja tam zostawiam duzą ilosć suchej i mokrej karmy. One pewnie wszystkie przychodziły i dojadały resztki po innych kotach.Na oczy widziałam je wszystkie zaledwie trzy razy.W przeciwienstwie zabrałabym je dużo wcześniej.

iza71koty

Post » Wto lut 24, 2009 19:22

Po biało-rudą przyjechała Agiis-s. Mała pojdzie na DT do E-dity. Agiis-s, E-dita Dziekujemy Wam Pięknie .E-dita czekamy na wieści :wink:

iza71koty

Post » Wto lut 24, 2009 20:34

witam wieczornie :D
trzymam kciuki zeby kociaki szybko doszly do siebie :ok:

no to hopsamy

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Wto lut 24, 2009 20:39

Mała już wykąpana - chuda jest okropnie - oczy, uszy wyczyszczone, pazury przycięte.
Zjadła z apetytem, doprowadza się teraz do porządku po kąpieli :)
Sama doprasza się o głaskanie, mruczy głośno - cudak z niej.

Zauważyłam u niej coś dziwnego przy obcinaniu pazurów: ona ma na tylnych łapkach 4 pazury - tak jak każdy kot, a z boku piąty 8O - tak jak koty na przednich łapkach maja - tylko że one są tak luźno jakby do łapki doczepione. Ciężko opisać, postaram się jutro fotkę zrobić.

Widział ktoś z Was coś takiego?? Agiis-s, czy "Twoja" też ma taki dodatkowy pazur?

Jutro pojadę z nią do weta.

e-dita

Od: Śro lip 11, 2007 12:41

Post » Wto lut 24, 2009 21:11

Witam Serdecznie Dziewczyny. E-dita Dzięki za Dobre Wieści.Kicia bardzo chuda.Wręcz okropnie.Cieszę sie bardzo że jest już w dobrych rękach. Oczywiście będziemy spragnieni wieści i zdjęć od Ciebie i Agiis-s.A ja dziś odkryłam że ....rudych kociaków są nie dwa ale trzy!!!!! 8O One chyba kurcze na raty przychodziły. Będziemy więc dalej bardzo prosic o DT. Jeden z nich wczoraj pakował mi się do transporterka. Udało mi sie dziś sprawdzić płeć tych co jadły obok mnie. To dwóch chłopcow. Zrobiłam fotki trochę nie udane bo na oślep.Trzeci rudy kotek jadł razem z Mauryckiem za plotem więc nie znam plci narazie. Zrobiło się rudo, bardzo rudo. Do tych rudych jeszcze przyszła Diana wyadoptowana Wirtualnie w Vivie, więc wszystkich rudych w jednym miejscu zrobiło się 5 sztuk; trzy maluchy, Maurycy no i Diana.No szok Dziewczyny. Pierwszy raz takie coś się przydarzyło. A co najdziwniejsze ze tamte też dziś przyszły o tej samej porze co inne. Czyli wychodzi na to że mama Maurycego to niezła artystka i trzasnęła piątkę kociaków.Pozdrawiam Serdecznie i jeszcze raz Piękne Dzięki dla Agiis-s i E-dity.Zaraz wstawię zdjęcia.

iza71koty

Post » Wto lut 24, 2009 21:24

Rude kocurki.Udało mi się zrobić zdjęcia tylko dwóm kotkom. Trzeci rudy był za płotem razem z Maurycym.
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Obrazek-Obrazek-Obrazek
Ostatnio edytowano Wto lut 24, 2009 21:54 przez iza71koty, łącznie edytowano 1 raz

iza71koty

Post » Wto lut 24, 2009 21:37

Rudo strasznie na tych fotkach :D

Dziwny ten piąty pazurek koteczki - aż złapałam Tygryskę która sobie niewinnie obok mnie leżała i zaczęłam łapki jej przegladać - ale ma cztery, jak Stwórca przykazał :D

Fajnie że maluchy tak szybko idą do DT i nie będą się plątały takie bezpańskie.'/;]\
o... tu obok to Tygryska coś napisała, ale nie wiem co :wink:

Iza - buty już w drodze. To ciepłe kozaki, powinny byc o.k. ale żadna pani w sklepie nie znała odpowiedzi na pytanie co z przemakaniem.

Jutro jeszcze skoczę do tych sklepów wędkarskich i za cieplymi kaloszami popatrzę. Dzisiaj ślęczałyśmy z dziewczynami nad cyferkami do projektu, nie miałam jak ich zostawić i wyskoczyć. A po pracy to już i sklepy po pracy są..
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Wto lut 24, 2009 21:40

e-dita pisze:
Widział ktoś z Was coś takiego?? Agiis-s, czy "Twoja" też ma taki dodatkowy pazur?

Jutro pojadę z nią do weta.

sprawdziłam - ma:)
to pewnie genetyczne uwarunkowane
Mam alergie na "kocie anioły" !
ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

agiis-s

Od: Pon sty 29, 2007 14:18

[poprzednia][następna]