S.Katowice.II-zapraszam do nowego wątku-100stron

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lip 25, 2007 15:01

kLATKA JUZ U mAMY jAAGI.
CO Z TRANSPORTEM DUDUSIA?

myszoskoczek

Od: Nie maja 27, 2007 20:16

Post » Śro lip 25, 2007 16:14

Rano bylo mi okropnie zle, bo wygladalo na to, ze jednak wziecie biedakow bedzie ogromnym ryzykiem dla mojej piwnicznej gromady i domowych. Szeryf wciaz nie jest zdrowy.
Ale znalazlam miejsce, ze mozemy byc jakby kwarantanna miedzy schroniskiem a DT. Bardzo prosze o kciuki, zeby udalo mi sie formalnie zalatwic to na dluzej.
Ten sposob nie nioslby tak duzego ryzyka zabrania chorych kotow. A przy jakims tam wysilku z naszej strony moze bedzie funkcjonowal.

Jeszcze raz bardzo prosze o kciuki i zeby wszystko wyszlo tak jak myslimy i planujemy. Wtedy dla kilku maluchow mogloby stac sie to miejsce szansa w tej chwili. Dla tych z chorymi oczkami tez.
Wiem, ze to ogromne wyzwanie, ale moze sie uda.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Śro lip 25, 2007 16:32

Mam nadzieję, że sie uda!
Mocno trzymam kciuki!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Śro lip 25, 2007 19:07

Iwona, ktoś nam w aukcji licytuje Ptysia. Czy był jakiś telefon w tej sprawie? Ktoś jest zainteresowany?
Obrazek Obrazek Obrazek
Moja mała Lolunia 07.03.2009 [']

Monisek

Od: Śro gru 27, 2006 13:15

Post » Śro lip 25, 2007 19:21

Szybko piszę, jak wyglada sytuacja u mnie. Byłam dzis w szpitalu i odwlekłam pobyt do jutra. Niestety, chyba nie da się tego ominąć, mimo że obiecywałam lekarzom grzecznie lezec we własnym łóżku :wink: .

Kotka nie została wysterylizowana przede wszystkim dlatego, ze chyba bedzie się już kocić, a poza tym nie miałby jej i tak kto zawieźć na zabieg i opiekować się po nim. Tak widocznie miało być. W związku z tym proszę o pomoc w ogłaszaniu kociąt i szukaniu im domków, żeby mąż nie wyrzucił mnie z domu, jak wróce ze szpitala.

Duduś oczywiście może trafic do mojej mamy, tylko potrzebny jest dla niego transport, bo mimo, ze mieszkamy blisko, to mama sobie nie poradzi go przynieść, ze względu na wagę transporterka i kota, przypominajacego zawodnika sumo.
Jutro już pewnie bedzie mógł zamieszkać u mojej mamy.
Iwona, proszę cię zadzwoń w jego sprawie do p. kierownik, żeby nie okazało się, ze nikt lekarza nie spytał o niego(przypomnij o mozliwości szczepienia na koszt schronu :twisted: ). Jeśli znajdzie się ktoś, kto go przywiezie, to bardzo proszę o zrobienie mu jakiegoś fajnego zdjęcia i ogłoszenie na Allegro. Moja mama nie poradzi sobie w tej kwestii. Tel. do ogłoszeń (0-32) 3533128.

Na deser zdjęcie Zołzuni z przyszywanym starszym braciszkiem. Oboje szukają domów. Zołzunia przypomina zapasionego szczurka, dzieki mleczku od Julity. Dobrze, ze byłam akurat w schronie, kiedy mała trafiła do uśpienia :lol: :

Obrazek
Shot with [URL=http://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=DSC-P100&make=SONY]

Jaaga

Od: Pon lip 03, 2006 16:49

Post » Śro lip 25, 2007 20:31

Dziewuszka, którą zabrałam w sobotę ze schroniska też się ma dobrze odpukać w niemalowane, je za 10 kotów normalnie Iwonka chyba was obciążę żarełkiem Zuzki tak jej dałam na imię, :lol: :lol: lata, biega wszędzie jej pełno brzuszek cały czas pełny, a teraz tak stwierdziłam,że po raz pierwszy od kiedy zabierałam kociaczki ze schroniska dałąm kotkowi imię, żeby tylko nie zapeszyć, ale dziewczynka jest mocna :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro lip 25, 2007 21:57

Przygotowuje sie jakbym na wyprawe miala jechac, coraz wiecej na stole. A ze sie remontujemy to trudno mi znalezc niektore rzeczy, ale mysle, ze wszystko bedzie.
Byle tylko wszystko sie udalo, okropnie sie denerwuje

Lidka

Post » Czw lip 26, 2007 0:20

Jaaga trzymajcie sie jakoś z maluszkiem :wink:
kiedy ma się urodzić :?:
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Czw lip 26, 2007 6:51

Monisek pisze:Iwona, ktoś nam w aukcji licytuje Ptysia. Czy był jakiś telefon w tej sprawie? Ktoś jest zainteresowany?

Tak, dzwoniła jedna Pani, ale gdy dowiedziała się że kot jest aktualnie w schronisku, nie odezwała sie :(

A Dzwoneczek , wczoraj pojechał do nowego domku, wiem że jest zestresowana bidula, nie wychodzi z pod stołu, ma kolege mniej wiecej w jej wieku, więc stres powinien szybko minąć..
Monisek...ty wiesz :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Schroniska dla zwierząt ,muszą być postrzegane ,jak wyrzut sumienia .
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
http://www.ratujkonie.pl
Obrazek

iwona_35

Od: Sob lis 19, 2005 10:54

Post » Czw lip 26, 2007 6:56

terenia1 pisze:Dziewuszka, którą zabrałam w sobotę ze schroniska też się ma dobrze odpukać w niemalowane, je za 10 kotów normalnie Iwonka chyba was obciążę żarełkiem Zuzki tak jej dałam na imię, :lol: :lol: lata, biega wszędzie jej pełno brzuszek cały czas pełny, a teraz tak stwierdziłam,że po raz pierwszy od kiedy zabierałam kociaczki ze schroniska dałąm kotkowi imię, żeby tylko nie zapeszyć, ale dziewczynka jest mocna :lol:

Dobrze,że jest zdrowa....bałam się o nią...taka malutka

Lidka pisze:Przygotowuje sie jakbym na wyprawe miala jechac, coraz wiecej na stole. A ze sie remontujemy to trudno mi znalezc niektore rzeczy, ale mysle, ze wszystko bedzie.
Byle tylko wszystko sie udalo, okropnie sie denerwuje

Lidko schronisko wie, koty są..........ufff.....ale dzień

Jaaga będe dzwonic do schronu w sprawie Dudusia ..na pewno...
,do twojej mamy wezmę go w sobotę.
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw lip 26, 2007 7:03

Pamietacie Rudego?
Dostałam dzisiaj pozdrowienia od niego i jego Państwa.
Tak wygladam dziś
Obrazek

Przepiękny :1luvu:
Obrazek

Irma

Od: Czw kwi 28, 2005 10:09

Post » Czw lip 26, 2007 8:24

Są już kocie dzidziusie :lol: .
Dudusia do mojej mamy przywiezie kierowca ze schroniska.

Jaaga

Post » Czw lip 26, 2007 8:34

Irma pisze:Pamietacie Rudego?
Dostałam dzisiaj pozdrowienia od niego i jego Państwa.
Tak wygladam dziś
Obrazek

Przepiękny :1luvu:

Jasne, ledwo uratowany :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu: Jest piekny

Jaaga pisze:Są już kocie dzidziusie :lol: .

Czyli było już za późno....
Kiarunia[i]
Myszaczek[i]
Dziurkacz[i]
Obrazek

iwona_35

Post » Czw lip 26, 2007 8:59

Rzeczywiście był za późno na sterylkę aborcyjną. Całe szczęście, ze zdążyłam chociaż kotkę zabrać ze schronu przed porodem. Na razie są trzy bure maluszki, ale będzie więcej. Kotka jest biedna, zagłodzona przez pobyt w schronie. Lekarz w schronisku nawet nie chciał przeprowadzić zabiegu w obawie o jej zycie. Miałam nadzieję, ze duzo kociąt nie będzie, ale są bardzo maleńkie, więc miot jednak liczny będzie.

Jaaga

Post » Czw lip 26, 2007 9:58

Trzymam za malce.
Ale z nich szczesciarze mimo wszystko:)

A ja jak tylko sie obrobie to zaczynamy akcje.
Wszystko czeka pod biurkiem. Jedzenie mam a z Julita jestem na ok piatej umowiona.
Przy czym wiekszosc rzeczy mam juz.
Teraz tylko czas
Prosze o kciuki:)

Lidka

[poprzednia][następna]